targul de cariere
Evenimente

Cum să recrutezi simplu și eficient la Târgul de Cariere

Profită de întâlnirile offline cu candidații!

Deși recrutarea capătă treptat-treptat, o dimensiune digitală, întâlnirile față în față cu candidații nu ar putea să fie înlocuite vreodată de un robot. Avem nevoie de interacțiune umană pentru a vedea atitudinea, motivația oamenilor și pentru a stabili care sunt cei mai relevanți candidați. De altfel, posibilitatea de a discuta direct cu angajatorii este și motivul pentru care 62% dintre candidați aleg să participe la Targul de Cariere, arată un studiu eJobs.

Targul de Cariere (TdC) este locul unde, ca angajator, ai de ales dintre candidați cu pregătiri diferite și niveluri diferite de carieră. Și, da, chiar ai timp să cunoști oamenii pentru că teancul de CV-uri a fost înlocuit cu un QR Code.

Peste 300 de companii participă în sezonul de toamnă 2019 la Targul de Cariere, desfășurat în Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Chișinău, Oradea, Sibiu, Târgu-Mureș, unde au ocazia unică de a interacționa cu mii de candidați. Companiile de la TdC vin din domenii diverse precum: inginerie, IT,  producție & tehnică, servicii & BPO, marketing, management, consultanță, auto & automotive, HR, retail & alimentație, turism, telecomunicații.

Este o ocazie de a te face cunoscut ca angajator, de a veni cu o ofertă nouă de locuri de muncă, dar și de a sta de vorbă pe îndelete cu candidații, care poate nu au emoțiile unui interviu formal. Poți organiza challenge-uri, jocuri, călătorii virtuale și chiar povești despre joburi pentru a alege candidații potriviți. În plus, au loc evenimente și pentru specialiștii în resurse umane, ocazie numai bună de a pune pe primul plan dezvoltarea profesională, dar și personală.

Verifică toate detaliile evenimentului din orașul pe care îl alegi pentru participare:

 

Angajator la Targul de Cariere în orașele din țară


Iași (11-12 octombrie)

Targul de Cariere de anul acesta începe pe 11 octombrie la Palas Iași. Vor fi două zile de eveniment, mai complex și mai mare decât la edițiile precedente. Sunt așteptate peste 50 companii și aproximativ 8.000 candidați, atât tineri absolvenți, cât și angajați cu experiență de câțiva ani pe piața forței de muncă. Anul acesta va avea loc, în premieră, și un campionat de jocuri video (gaming tournament) dedicat tinerilor pasionați de jocuri tip arcade sau MOBA. Se estimează peste 500 de participanți din public, special veniți pentru a lua parte la distracție. Este o ocazie numai bună de a recruta dintre pasionații de jocuri. 

Cluj (15-16 octombrie)

Peste 60 de companii din domenii diverse precum: retail, automotive, turism, consultanță, inginerie, producție tehnică, servicii și BPO, energie, financiar-bancar vor fi prezente la Cluj. Te așteaptă o zonă de networking pentru a-ți cunoaște mai bine candidații, ai ocazia de a organiza sesiuni de training și speed challenge-uri.

Brașov (23-24 octombrie)

Targul de Cariere va fi găzduit de Kronwell Hotel. Sunt așteptate peste 30 de companii din retail, automotive, IT, producție, servicii și BPO. Noi spunem că poți diversifica oferta de locuri de muncă și îi poți cunoaște mai bine pe candidații cu adevărat interesați de companie. 

 

Noul sezon va fi mai complex și mai mare decât edițiile precedente. Pentru fiecare dintre cele 8 evenimente desfășurate în sezonul de toamnă 2019, vom implementa diferite concepte de activări și acțiuni menite să atragă cât mai mulți participanți, din domenii cât mai diverse. Astfel, pe lângă evenimentele de recrutare, în unele orașe vom implementa campionate de esports, evenimente tip Hackathon, conferințe și workshop-uri tematice, menite să stimuleze interactivitatea și implicarea participanților, conturând spațiul perfect pentru companiile care doresc un plus de imagine și vizibilitate. (Stanca Potra, PR Manager Târgul de Cariere)

 

Chișinău (1-2 noiembrie)

Evenimentul va fi organizat la Palatul Național Nicolae Sulac. Vor fi prezente peste 50 de companii din domenii diverse, precum: financiar-bancar și audit, automotive, IT, retail, industria alimentară, publicitate și media, contabilitate,  transport, turism sau hotelier. Va avea loc un concurs de gaming, ocazie de a interacționa cu candidații pasionați, precum și a doua ediție de Hackaton dedicat oamenilor de HR care colaborează pentru realizarea unui proiect.

Oradea (9 noiembrie)

Vor prezente peste 50 de companii din domenii precum: automotive, retail, resurse umane, energie, inginerie, financiar-bancar, call center sau IT.

Cluj IT (15-16 noiembrie)

La Targul de Cariere IT, ai de unde alege candidați pentru că va fi o zonă dedicată celor pasionați de gaming, o zonă pentru networking, dar și competiții de programare contra cronometru. Tot aici va avea loc și conferința Cluj Tech Society.

Sibiu (19-20 noiembrie)

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Peste 30 de companii din domenii precum: automotive, inginerie, resurse umane, contabilitate, producție tehnică, consultanță vor veni la Targul de Cariere de la Sibiu. Gândește-te ce evenimente poți organiza la standul companiei tale pentru a atrage cât mai mulți candidați!

Mureș (22 noiembrie)

La Targul de Cariere Târgu Mureș, organizat la Teatrul Național, vor veni peste 33 de companii din domenii diferite: inginerie, resurse umane, marketing, retail, administrativ, consultanță. Vei putea organiza o simulare de interviu și poți oferi consiliere profesională candidaților. 

 

eJobs te ajută să scapi de teancul de CV-uri

Ca partener oficial TdC în recrutarea online, eJobs a introdus, în 2018, pentru prima oară în istoria Târgului de Cariere, digitalizarea CV-ului. Practic, oferim tuturor companiilor participante posibilitatea de a recruta inteligent cu ajutorul aplicației CV2GO. Și în 2019, candidații își vor imprima CV-ul la intrarea în târg, sub forma unui QR Code, iar singura ta misune este să scanezi CV-urile celor care își doresc să aplice la joburile tale în timpul târgului. Le poți accesa oricând după târg direct din contul tău de pe eJobs.ro!

 

Oferim cadrul optim pentru recrutarea celor mai buni candidați. De-a lungul timpului, nivelul de pregătire al candidaților prezenți la Târgul de Cariere este tot mai bun. De exemplu, la ediția din primăvară 2019, peste 60% dintre aceștia au avut studii superioare, conform unui studiu intern realizat de echipa Târgul de Cariere, pe un eșantion de 1984 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. (Stanca Potra)

 

6 motive pentru care să nu lipsești de la Targul de Cariere:

 

Recrutezi eficient

Gândește-te câte ore petreci pe zi cu teancul de CV-uri și cu interviurile, poate cu oameni care nu sunt interesați de job. La Targul de Cariere la dispoziție o rețea de tineri interesați de carieră, care vin la eveniment special pentru a discuta cu angajatorii. Poți face mini-interviuri pe loc, iar CV-urile le scanezi rapid cu aplicația eJobs CV2GO. Ai apoi acces la lista de aplicanți direct din contul tău de companie de pe eJobs.ro.

Găsești candidați bine pregătiți

De regulă, candidații care vin la Targul de Cariere știu domeniile și ariile în care doresc să se dezvolte. Vin cu întrebări referitoare la locurile de muncă pe care și le doresc și vor să știe detalii despre condițiile de muncă. Companiile care au participat până acum la Targul de Cariere spun că au întâlnit candidați valoroși și i-au programat pentru primele etape ale procesului de recrutare. În plus, au apreciat și entuziasmul și energia participanților la eveniment.

Ai de unde alege viitori colegi

La Targul de Cariere vin atât candidați fără experiență, entry level, cât și seniori. Găsești candidați chiar și pentru posturi mai specifice, cum ar fi contabil care să știe o anumită limbă străină, agent de vânzare pe diverse domenii, joburi care poate nu se bucură de multe aplicări când publici anunțul.

 

Convingi candidații să aplice direct

Arată-le candidaților că pot avea încredere în tine ca angajator! Oferă-le răspunsuri la întrebările lor astfel încât să aplice în cunoștință de cauză!

 

Îți promovezi brandul de angajator

În funcție de oraș, la evenimentele TdC participă între 1.000 și 5.000 de tineri cu studii superioare sau în curs care au între 20-35 ani. Beneficiezi de campanie personalizată outdoor, realizată în asociere cu TdC. Te promovezi prin rețeaua TdC online și offline: Facebook/Google/LinkedIn/ materiale online, presă și print și ai șansa de a te consolida ca expert în domeniul tău prin organizarea de seminarii și workshopuri susținute de oamenii din firma ta. TdC pune la dispoziție logistica, spațiul și aduce oamenii interesați de subiectul tău.

Targul de Cariere reprezintă o oportunitate grozavă de a interacționa cu candidații, de a afla ce îți doresc și cum poți veni în întâmpinarea planurilor lor în carieră. Prezența la astfel de eveniment și implicarea te ajută să câștigi vizibilitate și să-ți fie mai ușor în recrutare. 

 

Ți-a plăcut articolul despre Targul de Cariere? Citește și:

Unde mai găsești candidați și de ce să te implici în educație

Prinde ultima grupă din Employer Branding Academy

Categorii:
Evenimente

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*