sustenabilitate
HR Challenge

4 moduri prin care companiile pot fi mai eco-friendly

Împreună construim un viitor mai verde

Pe măsură ce lumea se confruntă cu tot mai multe provocări legate de mediu, companiile încep să joace un rol semnificativ în lupta pentru un viitor mai verde. Efectele devastatoare ale acestor schimbări climatice devin tot mai vizibile și aproape zilnic apar noi statistici îngrijorătoare. Pentru a reduce emisiile de carbon și a proteja planeta e necesar să acționăm împreună.

În acest articol, îți prezentăm 4 modalități eficiente prin care compania la care lucrezi își poate îmbunătăți inițiativele ecologice. Plus, câteva exemple practice care să te inspire și să-ți arate că schimbarea este posibilă.

 

1. Reducerea consumului de energie ⚡

Una dintre cele mai ușoare modalități de a deveni mai prietenoși cu mediul este să reducem consumul de energie. Poate părea un lucru mic, dar fiecare gest contează în drumul către sustenabilitate. Iată cum poți face asta:

 • Treci pe lumină LED: Becurile cu LED-uri sunt campioane în economisirea de energie. Acestea consumă cu până la 75% mai puțină energie decât becurile incandescente tradiționale. Și au o durată de viață de până la 25 de ori mai lungă! Adică, mai puține becuri de schimbat;
 • Fă upgrade la echipamente: Echipamentele mai vechi, cum ar fi laptopurile și telefoanele, pot consuma foarte multă energie. Actualizarea lor cu modele mai noi și mai eficiente te poate ajuta să economisești multă energie;
 • Oprește dispozitivele electronice pe care nu le folosești: Acesta este un gest simplu, dar cu un impact semnificativ. Încurajează-ți colegii să oprească computerele și alte dispozitive electronice atunci când nu le folosesc. Acest obicei poate economisi o cantitate semnificativă de energie pe termen lung.

 

2. Programe de reciclare și reducere a deșeurilor ♻️

Un alt pas crucial către sustenabilitate constă în implementarea programelor de reciclare și de reducere a deșeurilor în cadrul companiei. Prin minimizarea generării de deșeuri și maximizarea eforturilor de reciclare, companiile pot face o diferență semnificativă în ceea ce privește impactul asupra mediului. Vezi aici câteva soluții numai bune de pus în practică:

 • Optează pentru ambalaje prietenoase cu mediul: De exemplu, înlocuiește paharele de unică folosință cu pahare reutilizabile sau biodegradabile;
 • Încurajează-ți colegii să recicleze: Implică-ți echipa în eforturile de reciclare. Plasează coșuri de reciclare în locuri strategice din birouri și oferă instrucțiuni clare despre ce poate fi reciclat;
 • Colaborează cu servicii locale de reciclare: Află care sunt opțiunile de reciclare disponibile în zona în care aveți sediul și stabiliți parteneriate cu servicii locale de reciclare.

 

3. Prioritizează bunăstarea colegilor prin sustenabilitate 🤩

Compania în care lucrezi poate face pași mici pentru a fi mai prietenoasă cu mediu și, în același timp, să prioritizeze bunăstarea colegilor. Este win-win pentru toată lumea. Iată ce poți oferi oamenilor din companie în acest sens:

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 • Opțiuni de transport sustenabil: Pune-le la dispoziție biciclete de serviciu sau decontează transportul în comun, pentru a încuraja colegii să își lase mașina acasă;
 • Programe educaționale de sustenabilitate: Organizează programe educaționale ca să îi inspiri și să îi motivezi să adopte stiluri de viață mai verzi;
 • Recompense pentru acțiuni ecologice: Pentru a recunoaște eforturile angajaților, oferă recompense, de exemplu, tichete cadou sau bonusuri pentru colegii care aleg să meargă cu bicicleta la muncă sau să adopte practici ecologice în viața de zi cu zi.
 • Posibilitatea de a lucra din birouri satelit, situate mai aproape de casă: Caută câteva opțiuni în zonele în care locuiesc cei mai mulți colegi și lasă-le libertatea de a alege de unde să lucreze. Mindspace dispune de două astfel de spații în București și o gamă variată de soluții de birouri flexibile din care să o alegi pe cea potrivită pentru echipa ta.

 

4. Utilizarea materialelor sustenabile ✔️

În cele din urmă, utilizarea materialelor sustenabile reprezintă încă un pas în direcția corectă. Acest lucru poate include:

 • Utilizarea materialelor reciclate: Optează pentru produse fabricate din materiale reciclate, precum hârtie, pixuri, mobilier de birou etc.;
 • Alegerea ambalajelor sustenabile: Dacă expediați multe colete/produse, caută opțiuni de ambalare durabilă, precum materialele biodegradabile sau compostabile;
 • Selectarea produselor eco friendly: Atunci când achiziționezi produse pentru birou, ia în calcul variantele ecologice. Poate fi vorba de produse de curățenie prietenoase cu mediul, materiale de birou durabile și chiar plante pentru decor.

Încheiem cu un gând optimist: împreună putem face o diferență semnificativă în crearea unui viitor mai verde. Responsabilitatea pentru mediu aparține fiecărei companii, iar prin adoptarea unor practici sustenabile fiecare dintre acestea contribuie la un viitor mai bun pentru planetă, în timp ce își asigură și propriul succes pe termen lung.

 

 

Ți-a plăcut articol „Schimbări sustenabile: 4 moduri prin care companiile pot fi mai eco-friendly”? Citește și:

Sunt spațiile de birou flexibile pentru tine și echipa ta?

„Profit avem. Acum ce facem?”

Categorii:
HR Challenge

Mindspace este un furnizor global de spații flexibile de tip boutique ce oferă o atmosferă în care standardele globale sunt combinate cu specificul local. Redefinim experiența pe care companiile o au la locul de muncă, indiferent de mărimea lor. Prin designul aparte al spațiilor noastre de lucru, nivelul de personalizare a serviciilor oferite și evenimentele atent selecționate, spațiile flexibile pe care le oferim favorizează un engagement mai bun în rândul angajaților și un sentiment puternic de apartenență la comunitate, susținând procesul de lucru, învățare, inovare și dezvoltare al membrilor.

Leave a Reply

*

*