coworking
Beneficii

Sunt spațiile de birou flexibile pentru tine și echipa ta?

Avantaje, dezavantaje și trenduri în coworking

Odată cu pandemia, modul în care companiile și angajații lor lucrează s-a schimbat considerabil. Majoritatea companiilor au înțeles importanța maleabilității în ceea ce privește timpul, dar flexibilitatea spațiului a venit ca o cu totul altă provocare. Munca remote a fost, desigur, o soluție viabilă pentru o perioadă, dar acum, când tot mai multe organizații aleg să-și reunească echipele, spațiile de birou flexibile și industria de coworking devin tot mai populare, oferind o alternativă accesibilă pentru birourile tradiționale. Dacă te gândești să-ți muți și tu echipa într-un astfel de spațiu, în continuare vei afla ce avantaje există, dar și care sunt provocările cu care te-ai putea confrunta. 

 

Ce beneficii oferă un spațiu de coworking?

Există multe beneficii ale închirierii unui spațiu de coworking. În primul rând, acestea sunt o alternativă flexibilă și deseori mai rentabilă față de spațiile de birouri tradiționale. De exemplu, în loc să semnezi un contract pe termen lung pentru un birou, îți poți face un abonament lunar într-un spațiu de coworking. Acest lucru îți permite să scalezi afacerea după cum este necesar, fără a fi blocat într-un angajament pe termen lung.

În plus, multe spații flexibile oferă facilități comune, cum ar fi săli de întâlniri, spații de wellness și pentru evenimente, pe care le poți plăti la cerere pentru a-ți desfășura activitatea mai eficient.

Există, în mod natural, reticențe în a trece la munca într-un spațiu flexibil – în special dacă lucrezi cu informații sensibile sau confidențiale sau dacă ești ușor distras de discuțiile informale de la birou. Cu toate acestea, mulți furnizori de spații de birouri flexibile oferă și spații private sau săli de întâlniri pentru a rezolva această potențială problemă.

Un alt beneficiu al spațiilor de coworking este că, adesea, acestea oferă un mediu colaborativ, în care membrii se pot bucura de susținere. Dacă faci parte dintr-o companie care lucrează în sistem hibrid, un birou flexibil sau un mediu de tip coworking cu siguranță te poate ajuta să învingi monotonia de la biroul de acasă și să adaugi un sentiment de comunitate care deseori lipsește în cazul muncii la distanță.

coworking_Mindspace

 

Care sunt costurile unui spațiu de coworking?

Costul unui astfel de spațiu de lucru flexibil poate varia în funcție de tipul biroului pe care îl alegi. Un birou comun, de exemplu, este opțiunea cea mai accesibilă, birourile dedicate costă puțin mai mult, iar spațiile de lucru private și cele pentru echipe sunt cele mai costisitoare. Costul unui spațiu de lucru poate varia în funcție de mai mulți factori, printre care locația, dimensiunea și facilitățile oferite. 

În medie, un abonament costă între 300 și 500 de euro pe lună, pentru un birou comun. Pentru un birou dedicat, costul poate varia între 500 și 2000 de euro pe lună. Spațiile pentru echipe, care pot găzdui mai mulți angajați și sunt private, pot costa oriunde între 2000 și 7000 de euro pe lună.

 

Cum închiriezi un birou flexibil?

Închirierea unui birou într-un spațiu de coworking este un proces simplu. În primul rând, va trebui să găsești un spațiu situat într-o locație convenabilă pentru afacerea ta. Apoi, va trebui să stabilești bugetul și tipul de facilități pe care le dorești într-un astfel de spațiu. Fă o listă cu ceea ce este important pentru tine. Este nivelul ridicat al serviciilor de client service sau poate facilitățile de wellness – cum ar fi accesul la clase de yoga sau ateliere de nutriție? Sau este vorba despre a avea acces la o comunitate de oameni cu care să împărtășești idei și cu care să poți colabora?

După ce ai făcut acest lucru, poți contacta spațiul respectiv și programa o vizită. Dacă decizi să închiriezi un birou într-un spațiu de coworking, ți se va cere să semnezi un contract și să plătești un avans. Avansul va fi de obicei egal cu chiria pe o lună.

coworking_Mindspace

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Cum poți aborda nevoile unei echipe în creștere?

Închirierea unui spațiu pentru o echipă este similară cu închirierea unui spațiu privat, doar că acesta va fi mai mare și va putea găzdui mai mulți angajați. Factorul cel mai important este să iei în considerare nevoile echipei tale. Locația e aproape de mijloacele de transport public și este ușor accesibilă pentru toți? Există spații potrivite pentru ca membrii echipei tale să se conecteze și să se simtă creativi – un lounge confortabil, grădină pe acoperiș sau o cafenea? Spațiul se potrivește cu imaginea profesională pe care o dorești pentru a atrage clienți potențiali și a stimula evoluția companiei? Te ajută locația și facilitățile acesteia în ceea ce privește retenția angajaților?

Multe spații de coworking oferă răspunsuri pentru aceste întrebări, dar și beneficii suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a închiria anumite facilități doar atunci când ai nevoie de ele, reducându-ți costurile. 

De asemenea, multe spații de coworking găzduiesc evenimente, cum ar fi cele de networking, ateliere și seminarii, care te pot ajuta să te conectezi cu alți business owners și antreprenori. Aceste evenimente îți pot oferi oportunități valoroase de networking și te pot ajuta să fii la curent cu ultimele tendințe din industria ta. În plus, participarea la evenimente te poate ajuta să construiești relații și să faci noi conexiuni, ceea ce poate fi benefic pentru echipa ta pe termen lung.

coworking_Mindspace

 

Greșeli frecvente pe care poți să le eviți

Atunci când cauți spațiul de coworking potrivit, este important să iei în considerare costurile totale. Într-un spațiu de lucru, toate costurile suplimentare, cum ar fi facturile de energie, curățenia, taxele și infrastructura IT sunt incluse. Atunci când compari spațiile de coworking, ia în considerare faptul că o locație centrală va influența costurile de închiriere. 

Gândește-te și la mediul care se potrivește cel mai bine afacerii tale. Dacă lucrezi cu informații confidențiale, atunci un spațiu de lucru privat va fi mai bun decât o zonă de coworking, într-un spațiu deschis. De asemenea, ia în considerare aspecte precum zgomotul, atmosfera și vibe-urile zonei – și gândește-te la biroul care se potrivește cel mai bine cu ADN-ul companiei tale.

În concluzie, spațiile de coworking sunt o alternativă flexibilă și accesibilă din punct de vedere financiar pentru spațiile de birouri tradiționale. Odată cu creșterea popularității spațiilor de coworking, este o idee bună să explorezi diferitele opțiuni disponibile, pentru a găsi una care se potrivește nevoilor afacerii tale. La Mindspace, găsești o gamă de soluții de birouri flexibile care cu siguranță corespund cu nevoile și dorințele echipei tale. Descoperă cele două spații din București și programează o vizită! 

 

Ți-a plăcut articol despre beneficiile spațiului de coworking? Citește și:

Ce să faci/Ce să nu faci pentru a te plia pe așteptările celor din echipa ta

Există compatibilitate între flexibilitate și performanță?

Categorii:
BeneficiiFocus

Mindspace este un furnizor global de spații flexibile de tip boutique ce oferă o atmosferă în care standardele globale sunt combinate cu specificul local. Redefinim experiența pe care companiile o au la locul de muncă, indiferent de mărimea lor. Prin designul aparte al spațiilor noastre de lucru, nivelul de personalizare a serviciilor oferite și evenimentele atent selecționate, spațiile flexibile pe care le oferim favorizează un engagement mai bun în rândul angajaților și un sentiment puternic de apartenență la comunitate, susținând procesul de lucru, învățare, inovare și dezvoltare al membrilor.

Leave a Reply

*

*