ChatGPT în HR
Dezvoltare personala

ChatGPT + HR = ❤️?

Mix & Match: noul coleg de birou e robot

Ce frumos ar fi să existe un instrument prin care să îmbunătățim mesajele de informare pentru candidați, fișele posturilor și strategia de recrutare, dar care, în același timp, să ne ajute și cu întrebări pentru interviurile de angajare și să ne aducă un plus de flexibilitate. Și, bineînțeles, cât mai repede! Ei bine, dacă sună ca o dorință nebună, înseamnă că nu ai descoperit încă ChatGPT, modelul AI cu care interacționezi ca într-o conversație obișnuită pe internet, dar care îți oferă răspunsuri la aproape orice. În timp ce unii îl folosesc în scop recreativ, acest tip de chatbot dedicat poate oferi echipei tale un HR virtual pe care îl pot accesa în orice moment al zilei, de oriunde. Iată cum:

 

Proba de 60 de secunde mail-uri

Când „pe adresa redacției” stau la coadă zeci de mailuri cu întrebări ale căror răspunsuri sunt ușor de oferit, îl poți lăsa pe ChatGPT la tastatură. Poate răspunde la întrebările angajaților în mod inteligent și poate oferi soluții în timp record sau chiar concluzii valoroase care să ajute la îmbunătățirea eficienței companiei. Ba mai mult, reduce vizibil efortul necesar pentru a menține angajații implicați. Trebuie doar să-i prezinți cât mai detaliat premisa, iar, în caz de limitări sau preferințe, îi poți cere chiar și să se încadreze într-un anumit număr de caractere sau să folosească un anumit tip de limbaj. Iar un avantaj valoros este faptul că, dată fiind natura lui, nu este niciodată subiectiv.

 

ChatGPT în HR

 

Șlefuirea brandului de angajator

Suportul excelent oferit de ChatGPT ajută la îmbunătățirea experienței oamenilor din echipa ta, pentru că se asigură că rămân mulțumiți de munca lor și comunică activ și eficient cu compania din care fac parte. De asemenea, un chatbot poate eficientiza considerabil și procesele de recrutare, pentru că oferă candidaților toate răspunsurile necesare – pe larg, bine documentate, obiective și în doar câteva secunde – prin intermediul unei experiențe unice și interesante: conversând cu un chatbot bazat pe inteligență artificială. Iar asta nu face decât să te ajute să economisești timp și să scurtezi durata procesului.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Timpul chiar înseamnă bani

Timpul este de departe cel mai important lucru pe care ni-l oferă ChatGPT în momentul de față, atât în HR, cât și în oricare alt domeniu aplicabil chatbot-ului. Rapiditatea cu care oferă răspunsuri ne ajută să câștigăm timp prețios pe care să-l folosim, mai apoi, pentru alte sarcini mai complexe și mai greu de automatizat. Chiar și când rezultatul necesită aport personal, durata totală a sarcinii tot este mai scurtă decât dacă am trece prin procesul de creație de la zero, fără niciun fel de ajutor. Și, deși suntem încă la câțiva ani distanță de aplicarea cu drepturi depline a ChatGPT pentru departamentele de HR, viitorul nu sună deloc rău.

 

Ți-a plăcut acest articol despre ce ne învață ChatGPT despre flexibilitate? Citește și:

Există flexibilitate în spațiu?

Dulce, acrișor și cu pasiunea la purtător

Ce flexibilitate ne învață stand-up comedy

Categorii:
Dezvoltare personala

Copywriter // Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și atras încă de mic de arta îmbinării perfecte a cuvintelor. Stabilit în marketing de peste 3 ani, s-a alăturat echipei eJobs din dorința de a ajuta atât candidații, cât și companiile să se familiarizeze cu piața muncii. La We Are HR scrie din 2021 despre tendințele din resurse umane și te ajută să ții pasul cu tot ce e nou.

Leave a Reply

*

*