recrutare
Update

Noua recrutare: ce candidați să cauți acum #lectii2020

Se schimbă atributele dezirabile ale candidaților

Ultimele luni ne-au învățat că tipologia candidaților pe care îi căutam la început de an nu se mai pretează neapărat pentru perioada curentă. Iar pe viitor s-ar putea ca procesele de recrutare să implice căutarea unor candidați diferiți. Cum să rescrii profilul candidatului? Ce ar trebui să mai treci pe lista de competențe, astfel încât viitorul angajat să te ajute să ieși mai bine dintr-o altă potențială criză sau chiar din cea curentă? S-ar putea ca aceste elemente să nu fie noi pentru tine, însă importanța lor cu siguranță va crește în următoarea perioadă.

 

Noua recrutare: ce să cauți în oamenii pe care urmează să-i recrutezi

Ownership

Pentru angajații care nu au fost niciodată răspunzători de mici proiecte, s-ar putea ca ownership-ul să fie o provocare. Însă această abilitate poate fi dezvoltată în timp, prin oferirea unor proiecte de mai mică anvergură. Annette Bergknut, Chief Human Resources Officer la organizația globală Diversey, crede că angajații cu abilități antreprenoriale vor deveni vitali pe măsură ce companiile ies din criză și își vor reorienta activitatea pentru a maximiza succesul.

 

Mai mult decât leadership

COVID-19 va sorta adevărații lideri de cei care nu știu foarte bine să-și gestioneze echipele. Sigur că în perioadele bune nu este atât de dificil să ții un vas pe linia de plutire, dar pe timp de furtună se vede cine are cu adevărat stofă de lider. De ei vom avea nevoie și pe viitor, pentru a motiva angajații, pentru a-i ajuta să-și depășească anumite limite și ca să aducă rezultatele cele mai bune. Liderul viitorului ar trebui să-și folosească empatia, inteligența emoțională, dar și să știe să comunice cu angajații, astfel încât mesajul să nu ajungă distorsionat. Cum reperezi un lider care nu are încă o poziție de conducere? Fii atent la persoanele dedicate din echipă, cele care depun eforturi pentru a aduce rezultate, chiar dacă nu li se cere acest lucru.

 

Abilități încrucișate

Procesele de recrutare bazate pe mai multe competențe sunt deja în creștere de ani buni și vor fi din ce în ce mai numeroase din momentul în care companiile vor dori să facă mai multe cu mai puține resurse. Se anticipează că organizațiile vor căuta din ce în ce mai mulți candidați care pot purta mai multe pălării.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Recrutare: se caută angajații creativi

Pe măsură ce tool-urile tehnologice își asumă mai multe sarcini care au fost cândva rezervate pentru oameni, vom vedea mai multe procese de recrutare create pentru a găsi oameni cu competențe umane unice, precum o bună capacitate de rezolvare a problemelor și gândire creativă.

Acest articol a fost realizat de Mihaela Pascari și Diana Mărășoiu.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum îmbunătățești sănătatea emoțională a angajaților #LECTII2020

Adaptabilitate și comunicare: cum te ajută în business #LECTII2020

Categorii:
Update

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*