sanatatea mintala
Focus

Cum îmbunătățești sănătatea emoțională a angajaților #LECTII2020

Inspiră-te de la cei care au luat deja măsuri

Aproape 70% dintre angajați consideră că actuala pandemie este cel mai stresant moment din cariera lor, iar 88% au recunoscut că au trecut printr-o perioadă de stres moderat în ultimele 4-6 luni, potrivit unui studiu realizat de compania Ginger, furnizor de servicii pentru sanatatea mintala,

Rolul managerului, CEO-ului, dar și al departamentului de HR este să susțină sanatatea mintala a angajaților pentru ca aceștia, la rândul lor, să fie productivi. Și, tocmai de aceea, ne-am gândit să ne inspirăm și să te inspirăm cu idei de la cei care au luat deja anumite măsuri în acest sens.

 

Sanatatea mintala a angajaților: cum să o îmbunătățești

Apelează la experți

Christal Bemont, CEO-ul companiei Talend, lider global în integrarea datelor în cloud, a ales o abordare bazată pe transparență și recunoaștere a vulnerabilităților companiei în perioadele mai dificile. Încă din primele săptămâni ale pandemiei, ea s-a concentrat pe o comunicare cât mai clară și a creat un dialog deschis despre provocările muncii remote, dar și despre impactul pe care îl are criza globală asupra sănătății emoționale. Planul CEO-ului a inclus mai multe programe de gestionare a echilibrului emoțional, dar a apelat și la diverși experți din domeniu care au ajutat angajații cu sfaturi și îndrumări despre cum să rămână calmi atât în pandemie, cât și dincolo de ea.

 

Oferă angajaților un scop

Una dintre cele mai bune metode de a pune în valoare creativitatea și pasiunea angajaților este inițierea unor acțiuni de voluntariat. Acestea cresc nivelul motivației, implicării și satisfacției angajaților la locul de muncă.

 

Suplimentează zilele de concediu

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, le-a acordat tuturor angajaților un concediu suplimentar de 10 zile pe 2020, în care aceștia au putut să se ocupe de viața lor personală.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

O altfel de flexibilitate

Kickstand Communications, o agenție de PR din Texas, oferă angajaților o indemnizație lunară dedicată serviciilor de wellness. Salariații o pot folosi pentru a-și îmbunătăți sănătatea fizică, dar și pe cea psihică. De asemenea, compania oferă angajaților trei ore pe săptămână din timpul programului pe care le pot petrece după pofta inimii.

 

Pași mici cu care să începi

> Comunică deschis cu angajații despre provocările pe care le întâmpină la nivel emoțional.
> Identifică factorii care conduc la stres și încearcă să-i elimini.
> Ia în considerare oferirea beneficiilor medicale sau suplimentarea acestora.
> Împărtășește propriile provocări cu care te confrunți când vine vorba despre sanatatea mintala.
> Educă echipa cu privire la reducerea stresului la locul de muncă și la evitarea burnout-ului.

 

Acest text a fost realizat de Mihaela Pascari și Diana Mărășoiu.

 

Ți-a plăcut articolul despre sanatatea mintala? Citește și:

Adaptabilitate și comunicare: cum te ajută în business #lecții2020

Brainstorming care chiar aduce rezultate

Motivarea angajaților sau cum să-i ajuți să fie mai creativi la job

Categorii:
Focus

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*