planuri de weekend
Idei

Ce faci în timpul liber? Planuri inspirate de la liderii pe care îi admiri

Aștepți finalul de săptămână încă de luni când parcă ai de gestionat toate task-urile. Îți propui să te revanșezi în weekend sau în zilele libere, să citești cartea care stă demult pe noptieră, să urmărești un film sau să pleci din oraș. Dar când vine ziua liberă nu știi cum să te împarți între familie, casă și întâlniri demult amânate. Noi îți propunem să găsești inspirație în obiceiurile pe care le au liderii lumii.

Alege liniștea!

Cunoscuta prezentatoare de televiziune, Oprah Winfrey, reușește să-și închidă telefonul și să-și rezerve 20 de minute de liniște de două ori pe zi în weekend. Este o practică a yoghinilor, adoptată acum și de corporatiștii care recunosc beneficiile meditației pentru reducerea stresului, îmbunătățirea productivității și menținerea bunăstării generale. În plus, momentele de liniște îi ajută să gândească și să fie creativi. Așa că nu e o practică deloc rea să să te oprești în cele doar 48 ore din treburi, întâlniri, programări și să-ți rezervi câte 20 de minute de liniște. Oprah Winfrey o numește „practică” de meditație pentru nimic, scrie lifehack.org.

Practică JOMO!

Ai putea crede că Randi Zuckenberg, sora lui Mark Zuckenberg practică un nou sport. JOMO (the joy of missing out – bucuria de a pierde) chiar poate fi considerat un sport sănătos. Și vine ca alternativă la weekendurile când stai cu telefonul în mână și cu FOMO (teama de a nu pierde ceva pe rețelele de socializare). Ei bine, acest FOMO creează dependență și parcă nu înțelegi nimic din zilele libere când faci „monitorizare” pe Facebook. Îți spune asta chiar directorul executiv al Facebook, Randi Zuckenberg, care este de părere că oamenii ar trebui să se concentreze pe bucuria de a pierde, cheia unui weekend fericit.

Caută inspirație în experiențe altfel!

Danielle LaPorte, autorea cărții The Desire Map: A Guide to Creating Goals with Soul, îți recomandă să ieși din zona de confort și să cauți inspirație în locuri neașteptate. Astfel, dacă lucrezi în HR în weekend te poți dedica dansului sau unui sport, dacă lucrezi într-un domeniu tehnic poți alege pictura, fotografia, iar dacă lucrezi într-un domeniu creativ ți-ar prinde bine o plimbare cu motocicleta. Ideea e să faci ceva în contrast cu jobul tău, să cauți medii noi în orașul tău sau într-o excursie departe de casă. Astfel de experiențe îți activează creierul în moduri noi și te ajută să rezolvi problemele în mod creativ.

Alege deconectarea totală!

În weekend ar trebui să respecți sărbătorile Zilele fără device-uri, fără social media, fără e-mail-uri și mai ales fără Wi-Fi. În aceste zile poți să-ți oferi mai mult timp pentru tine, atât la nivel fizic, cât și psihic. Sfatul vine chiar de la COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg, care își închide telefonul devreme în weekend pentru a avea timp să stea cu familia și pentru a se bucura de ciclul REM al somnului.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Fii voluntar!

Roy Cohen, coach și autorul cărții The WAll Street Professional’s Survival Guide, povestește despre un broker imobiliar care se oferă voluntar la evenimente culinare ale căror venituri sunt donate unei organizații caritabile. Voluntariatul oferă un echilibru muncii analitice grele pe care o face toată săptămâna și îi satisface nevoia de a fi creativ. Și în România un director dintr-o companie de top din domeniul IT a ales să fie voluntar la Ambulanță. Povestește că experiența îl ajută la birou în relaționarea cu oamenii și în înțelegerea acestora.Ți-a plăcut articolul? Iată și alte surse de inspirație:

Work-life balance depinde de cum te vinzi la job

Câte zile de concediu își iau angajații români

Categorii:
Idei

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*