performanta
HR Pitch

Care sunt principiile pe care ar trebui să clădești performanța echipei

Interviu cu Diana Dragomir, Director HR, Grup Fildas–Catena

Miza cea mai importantă, atunci când angajezi un coleg nou, este ca acesta să confirme așteptările. Să aducă rezultatele dorite. Însă performanta nu este un sprint, ci o călătorie cu mulți pași și obiective intermediare, esențiale de bifat. Iar empatia poate aduce mai multe rezultate decât targeturile ambițios stabilite. Când valorile brandului tău sunt sănătatea și echilibrul e cu atât mai important să le susții și practic, la nivel intern, pentru că vei câștiga înzecit în retenție. Diana Dragomir – director HR grup Fildas – Catena îți spune care sunt principiile pe care clădește performanta echipei și cum o va susține în 2023.

 

Diana Dragomir -director HR Fildas-Catena

Diana Dragomir are o experiență de 17 ani în cadrul grupului Fildas-Catena.

 

Care sunt cele mai mari provocări pe care le întâmpinați în atragerea candidaților?

Candidații cu abilitățile și competențele necesare sunt tot mai greu de identificat, de atras și de păstrat. Compensațiile, pachetele de beneficii, dar mai ales un mediu de lucru sigur și stabil sunt esențiale pentru atragerea talentelor în organizație.

 

Ce soluții aveți pentru a vă completa echipa cu oamenii potriviți?

Apelăm atât la surse interne de recrutare, cât și la cele externe (platforme de recrutare, postări de anunțuri pe rețelele sociale, colaborare cu agenții de recrutare etc.). Totuși, principala sursă de recrutare o reprezintă recomandările din intern, deoarece suntem convinși că oamenii excepționali recomandă oameni asemenea lor. În plus, participăm la diverse evenimente organizate pentru specialiștii din piața farma. Am încheiat parteneriate cu instituțiile de învățământ, primim studenți/elevi în practică, începând cu primii ani de studiu. Suplimentar, pentru cei care sunt motivați să continue activitatea în acest domeniu, suportăm costurile cu educația acestora.

 

Cum îi sprijiniți în atingerea performanței?

Succesul companiei este dat de angajații bine pregătiți, performanți. Pentru viitorii farmaciști și asistenți farmaciști, aflați în curs de finalizare a studiilor, și pentru cei aflați la început de drum, am creat proiectul „Şcoala Catena”, scopul fiind dezvoltarea competențelor de specialitate și aplicarea cunoștințelor teoretice în practică. În prezent, avem incluși în proiect aproximativ 200 de specialiști care sunt activi și dovedesc inițiativă. Empatia, simțul proactiv, relaționarea și adaptarea la fiecare pacient sunt foarte importante în acest domeniu și sunt dezvoltate în permanență.

 

Ce metode de evaluare a performanței aveți în cadrul companiei?

Suntem de părere că oamenii entuziaști și motivați obțin performanțe profesionale excepționale. Prin urmare, ne concentrăm atenția asupra stării lor de bine. Măsurăm și monitorizăm gradul de satisfacție al angajaților la locul de muncă, identificăm factorii motivaționali și apreciem performanta fiecăruia prin evaluări semestriale, anuale sau punctuale după finalizarea unui proiect. În general, obiectivele pe care le setăm sunt clare, transparente și măsurabile, iar accentul se pune foarte mult pe colaborarea în cadrul echipei.

 

Cum mențineți echilibrul între performanta și empatie față de colegi?

În domeniul nostru de activitate, cel al sănătății, putem afirma cu încredere și convingere că empatia față de colegi, față de pacienți este esențială în a construi relații solide, de încredere, în cadrul cărora fiecare dintre noi să trăiască sentimentul că este apreciat și că nevoile sale sunt importante pentru companie. Atunci când empatia vine din suflet și este folosită doar în scopuri constructive, efectul acesteia nu poate conduce decât la performanta, la evoluție.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Care este strategia de motivare a oamenilor din echipă?

Ne preocupă starea de bine a angajaților noștri, iar beneficiile oferite cu diverse ocazii (prime de Sărbători, bonusuri pentru evenimente speciale – cum ar fi acordarea unui bonus fiecărui copil la început de an școlar, cadouri de Sărbători pentru copii și angajați, ajutoare sociale în situații speciale) au rolul de a le transmite aprecierea noastră. Fie că este vorba de obținerea unei calificări profesionale, fie de dobândirea unor cunoștințe avansate și perfecționarea pregătirii profesionale, colegii beneficiază de programe de training sau acoperirea costurilor acestora. Pentru că ne plac acțiunile care promovează sănătatea, sportul și echilibrul, am venit în întâmpinarea lor prin înființarea unei asociații sportive, care, din 2014 până în prezent, a devenit unul dintre cele mai de succes cluburi polisportive corporatiste din ţară, având peste 1.000 de membri.

 

Ce planuri aveți în recrutare pentru 2023?

Siguranța la job continuă să fie o prioritate pentru noi, având în vedere toate cele ce se întâmplă pe plan economic intern și extern. Vedem tot mai mulți angajați care apreciază un mediu de lucru sigur, care să le ofere un sentiment de apartenență și respect față de munca lor. Valorile după care ne ghidăm, ca angajator, ne ajută de fiecare dată în procesele noastre de recrutare. Pentru 2023 ne propunem să fim în continuare alături de angajații noștri, să îi susținem și să le oferim suportul de care au nevoie atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

 

Ți-a plăcut articolul „Care sunt principiile pe care ar trebui să clădești performanta echipei”? S-ar putea să-ți placă și:

 

Empatia, sursă de energie pe drumul către performanță

 

Cealaltă latură a performanței

 

 

Categorii:
HR Pitch

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*