Office View cum arată biroul unui medic veterinar
HR Challenge

Office View: cum arată biroul unui medic veterinar

De vorbă cu Ruxandra Florea, medic veterinar la Hemopet

Ai nevoie de mult curaj pentru a-ți asuma responsabilitatea altei vieți. Iar când pacientul nu poate să spună ce-l doare, lucrurile se complică și mai mult. Ruxandra dă dovadă în fiecare zi de extrem de mult curaj, dedicându-și existența salvării și îmbunătățirii vieții prietenilor noștri care nu cuvântă.

E atât de dedicată meseriei sale și îi place atât de mult ceea ce face, încât, îmi spune, rareori reușește să se despartă de cabinet mai mult de câteva zile, fiind nu doar medic veterinar, ci și titular de cabinet. De multe ori ajunge chiar să-și petreacă mai mult timp cu pacienții decât cu persoanele apropiate, nu o dată întâmplându-i-se să fie nevoită să-și contramandeze planurile din viața personală din cauza unei urgențe intervenite la job.

Ruxandra Florea, medic veterinar la Hemopet

Spațiul cabinetului veterinar în care Ruxandra petrece atât timp e o clinică full service, având atât sală de operații și regim hotelier pentru animale, cât și serivicii de coafor pentru patrupede. „Când am deschis cabinetul, aveam deja o imagine și o viziune asupra lui. Am creat un cabinet veterinar așa cum mi-am dorit, în care majoritatea metodelor de diagnostic se află la îndemână și acest lucru îmi facilitează munca, mai ales în cazul unei urgențe.”

Cel mai curajos lucru pe care l-a făcut în meseria sa deja curajoasă crede că a fost momentul când a trebuit să-și trateze propriul animal. Pentru că atunci a fost nevoită să-și ignore latura emoțională și să gândească obiectiv, deși conștiința îi spunea să fie subiectivă. Crede însă că astfel de situații-limită sunt cele care formează un bun profesionist în orice meserie.

„Îmi place când eu și colegii mei colaborăm la cazurile complicate, ne sfătuim și știm ce avem de făcut. Suntem practic o familie și suntem uniți mereu, și la bine, și la rău. Până la urmă toți urmărim același scop: să îngrijim și să vindecăm animalele care au nevoie de ajutorul nostru.”

A avut și pacienți dificili, însă se întâmplă din când în când să aibă și cazuri amuzante. De departe cel mai hazliu a fost cel al unui fluture care nu mai putea să zboare, adus în cabinetul veterinar de un cuplu cu rugămintea de a vedea dacă are aripa ruptă și de a i-o lipi.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Ruxandra crede că datorită colegilor săi se simte atât de confortabil în spațiul în care lucrează, tot ei fiind cei care o ajută să se mențină și productivă. Atitudinea lor pozitivă e cea care îi face munca mult mai plăcută. La fel de importante în spațiul său de lucru sunt și elementele de specialitate, fără de care nu și-ar putea face jobul de veterinar: cărțile medicale, laptopul și tot ce ține de actul medical, fie că vorbim de banalele seringi sau de medicamente.

Ți-a plăcut acest articol? Citiți și:

Office View: cum arată biroul unui parașutist

Office View: cum arată biroul unui arhitect

Office View: cum arată o zi din viața unui designer de pantofi

Foto portret: Alex Gâlmeanu

Categorii:
HR ChallengeOffice View

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*