carti dezvoltare personala
Dezvoltare personala

8 cărți recomandate de Bill Gates și Barack Obama pentru vara aceasta

Găsește-ți inspirația în lecturile de vacanță

Te apropii de perioada concediului și deja te visezi pe o plajă, cu un cocktail și lecturile verii? Sau ai în plan o astfel de experiență pentru weekend-ul care se apropie? 

Cum bagajul rămâne de obicei prioritatea din seara dinaintea plecării, după ce ai pus lucrurile necesare, te întrebi ce lecturi să alegi. Ți-ai dori cărți care să te inspire și să te ajute să revii la birou cu idei noi. Să fie poate dintr-un alt domeniu decât cel în care lucrezi pentru a-ți deschide perspective noi. Mergi pe recomandările lui Bill Gates și Barack Obama care au o listă de cărți pentru vară, numai bună de explorat. 

Lista cu lecturile de vară a lui Bill Gates are o temă de interes în 2021: relația complicată dintre umanitate și natură. „Majoritatea cărților de pe lista mea de lectură din această vară se referă la ce se întâmplă atunci când oamenii intră în conflict cu lumea înconjurătoare”, scrie Gates.

 

Lecturile verii recomandate de Bill Gates

 

 

Lights Out Pride, Delusion and the Fall of General Electric

 

Lights Out: Pride, Delusion, and the Fall of General Electric

autori: Thomas Gryta și Ted Mann

Cum a putut eșua o companie mare și de succes ca General Electric? Bill Gates își pune această întrebare de câțiva ani, iar cartea Lights Out i-a dat în cele din urmă multe dintre răspunsurile pe care le căuta. Autorul examinează modul în care succesorul ales de Welch, Jeff Immelt, a încercat să remedieze problemele de profit create de Welch, în timp ce se împiedica greșelile sale. În cele din urmă, cultura tradițională părea să-și piardă direcția, ceea ce a provocat și declinul companiei. Dacă te afli într-un rol de management vei învăța multe despre cum să conduci un business, înțelegând ce anume nu a mers bine în povestea GE și ce lecții să urmezi. 

 

 

Under a White Sky The Nature of the Future

 

 

Under a White Sky: The Nature of the Future

autor: Elizabeth Kolbert

Cea mai recentă carte a lui Elizabeth Kolbert este o examinare a „umanității versus natură”. Ea o descrie ca fiind „o carte despre oameni care încearcă să rezolve problemele cauzate de oamenii care încearcă să rezolve problemele”. Vei descoperi modurile în care oamenii intervin asupra naturii, prin genetică și prin geoinginerie.

 

 

A promised land

 

A Promised Land

autor: Barack Obama

Memoriile acoperă cariera fostului președinte american, de la tânărul care își căuta identitatea până la liderul lumii. Obama este neobișnuit de sincer cu privire la experiența sa în Casa Albă, te conduce în biroul oval de la Casa Albă, în Moscova, Cairo, Beijing, punctând inclusiv momentele sale de izolare sau situațiile care i-au afectat familia. Cu toate acestea, el nu-și pierde niciodată convingerea că progresul este întotdeauna posibil. Obama oferă o privire fascinantă asupra a ceea ce înseamnă să conduci o țară care trece prin momente dificile.

 

 

The Overstory

 

The Overstory

autor: Richard Powers

Bill Gates spune că este una dintre cele mai neobișnuite romane pe care le-a citit de ani de zile. The Overstory prezintă viețile a nouă persoane și examinează legătura lor cu copacii. Chiar dacă volumul are o perspectivă destul de radicală asupra necesității de a proteja pădurile, te va emoționa pasiunea fiecărui personaj care luptă pentru cauza lui și îți vei dori să afli mai multe despre legăturile oamenilor cu copacii.

 

An Elegant Defense The Extraordinary New Science of the Immune System A Tale in Four Lives

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

An Elegant Defense: The Extraordinary New Science of the Immune System: A Tale in Four Lives

autor: Matt Richtel

Richtel a scris cartea înainte de pandemie, dar această explorare a sistemului imunitar uman este o lectură valoroasă care te va ajuta să înțelegi cum putem opri și răspândirea virusului COVID-19. Vei cunoaște istoria bolilor, date despre descoperirea vaccinurilor și antibioticelor și informații despre laboratoarele de astăzi care revoluționează imunologia. Bazându-se pe interviuri cu zeci de oameni de știință de renume mondial, Richtel a creat o investigație asupra celor mai profunde enigme ale omenirii și o poveste profund umană, adusă la viață în mod emoționant, prin ochii celor patru personaje principale, care se confruntă cu diferite afecțiuni ale sistemului imunitar.

 

Lecturile verii recomandate de Barack Obama

Barack Obama și-a lansat la începutul lunii iulie lista de lecturi de vară:  „În timp ce eram încă în Casa Albă, am început să împărtășesc lecturile mele de vară – și acum, a devenit o mică tradiție. Iată oferta din acest an!

 

 

Empire Of Pain

 

Empire Of Pain

autor: Patrick Radden Keefe

Empire of Pain începe cu povestea uneia dintre cele mai bogate familii din lume, Sackler, formată din trei frați doctori, Raymond, Mortimer și Arthur, care au rezistat sărăciei aduse de Marea Depresiune. Lucrând într-o instituție cu reguli stricte, Arthur a văzut o cale mai bună și a început să facă cercetări revoluționare în medicina farmaceutică. Iar pentru a se poziționa bine, a cumpărat o mică firmă publicitară. Vei descoperi un portret al lăcomiei și al indiferenței față de suferința umană, averea fiind pusă pe primul loc.

 

Project Hail Mary

 

Project Hail Mary

autor: Andy Weir

Cartea te poartă în misiunea de supraviețuire a unui biolog devenit profesor de știință. Acesta ajunge într-o navă în spațiul cosmic și are sarcina de a salva Pământul de la distrugere. Cartea este o poveste despre descoperiri, speculații și supraviețuire. Volumul rivalizează cu celebra carte și film, Marțianul și te conduce spre locuri în care poate nu ai visat să mergi.

 

 

Klara and the Sun

 

 

Klara and the Sun

autor: Kazuo Ishiguro

Vei intra în lumea inteligenței artificiale prin ochii personajului principal, un robot, care stă într-o vitrină a magazinului, urmărește comportamentul celor care fac căutări online și a celor care trec pe stradă, anticipând că într-o zi va fi ales de un client. Cartea îți oferă privire asupra lumii noastre în schimbare prin ochii unui narator de neuitat și răspunsuri la întrebarea fundamentală: ce înseamnă a iubi?

 

Noi credem că vei îndrăgi aceste cărți, care îți vor deschide perspectiva asupra mediului în care trăim și îți vor da mai multe idei pentru implicarea companiei în natură, dar și în comunitate. Așteptăm să ne scrii care a fost cartea ta preferată! 

 

Ți-au plăcut articolul despre lecturile verii recomandate de Bill Gates și Barack Obama? S-ar putea să-ți placă și:

 

Teme de lectură pentru lideri

 

 

Cărți care te ajută să-ți atingi obiectivele

Categorii:
Dezvoltare personala

Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru că nu simt că muncesc. După 7 ani de peregrinări în PR, jurnalism și marketing pentru HR, a venit momentul meu să dau ce e mai bun pentru oameni pe www.wearehr.ro

Leave a Reply

*

*