Cărți care te ajută să-ți atingi obiectivele
HR Trends

Cărți care te ajută să-ți atingi obiectivele

Cu un pas mai aproape de victorie

Cei mai mulți oameni își trăiesc viața într-o derivă de la o zi la alta. Obiectivele lor există, deseori se schimbă, dar sunt rareori căutate atent și urmărite asiduu. Ceea ce îi deosebește pe oamenii de succes de cei care aleg să se lase purtați de cursul vieții este stabilirea eficientă a obiectivelor.

A avea claritate și un plan cartografiat pentru ceea ce îți dorești cu adevărat în viață este un proces motivant. Odată ce obiectivele sunt clare, acționabile și măsurabile, devin mai ușor de urmărit. Există nenumărate cărți menite să te conducă spre stabilirea și atingerea obiectivelor. Iată câteva dintre ele!

 

Realizarea țelurilor, de Brian Tracy

Unul dintre cei mai renumiti autori de studii de dezvoltare personală și coaching din America, Brian Tracy, îți prezintă cele 7 elemente-cheie de care persoanele ambițioase aflate în căutarea succesului trebuie să țină neapărat seama când își propun ceva, cât și cei 12 pași pe care trebuie să-i urmeze pentru a ajunge la rezultatul dorit. Fiecare capitol îți prezintă paşii teoretici şi practici necesari în atingerea ţelurilor: dezvoltarea încrederii şi a stimei de sine, depăşirea obstacolelor, acceptarea provocărilor. Potenţialul fiecăruia este ca un ocean neexplorat, plin de comori ascunse care aşteaptă să fie descoperite. Dacă imaginaţia nu are limite, atunci nu există limite nici pentru realizări.

 

Radical Focus: Achieving Your Most Important Goals with Objectives and Key Results, de Christina Wodtke

Cum inspiri o echipă compusă din oameni diferiți să lucreze împreună, încercând să urmărească un singur obiectiv comun? Cum îți faci echipa să se implice în atingerea unor obiective îndrăznețe? Cum rămâi motivat în ciuda eșecurilor și dezamăgirilor? Și ce faci când pare că te îndrepți spre eșec? În Radical Focus, Christina Wodtke combină experiența ei câștigată din greu ca director executiv la Zynga, Linkedin și multe alte companii populare din Silicon Valley pentru a răspunde la aceste întrebări. Nu este vorba despre liste de activități și diagrame de responsabilitate. Este vorba despre crearea unui cadru pentru check-in-uri regulate, rezultate cheie și, mai ales, extragerea lecțiilor corecte în urma unui eșec.

 

Your Best Year Ever: A 5-Step Plan for Achieving Your Most Important Goals, de Michael Hyatt

„Istoria nu se repetă, dar rimează. Prin atingerea a ceea ce pare a fi imposibil, deseori facem de fapt imposibilul; și chiar și atunci când nu reușim, inevitabil ajungem să ne descurcăm mult mai bine decât am fi făcut-o dacă nu încercam nimic” spune autorul acestui volum. El reușește să creeaze o abordare clară, bazată pe cercetare, pentru găsirea scopului și stabilirea obiectivelor semnificative. Fie că este vorba de un obiectiv personal, de relație, de afaceri sau financiar; rezultatele testate pe teren ale Hyatt îi ajută pe oameni să-și depășească luptele de zi cu zi pentru a-și atinge potențialul maxim.

Această carte este perfectă pentru cei care în mod normal renunță. Este pentru cei care au început lucruri și au renunțat de un milion de ori. Sau, dacă vrei mai frumos spus, este pentru visătorii care rareori își văd visele devenind realitate. Cu un plan în 5 pași, Michael Hyatt sparge balonul fiecărei scuze și fiecărui obstacol care te-au împiedicat până acum să-ți atingi cele mai importante obiective.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

The Purpose Revolution: How Leaders Create Engagement and Competitive Advantage in an Age of Social Good, de John Izzo și Jeff Vanderwielen

Pentru clienți, angajați și investitori nu mai e de ajuns ca o companie să ofere produse bune, perspective atractive și profituri acceptabile – e important ca ea să fie și implicată social. Folosind zeci de exemple concrete și exerciții practice, John Izzo și Jeff Vanderwielen, autorii volumului, ajută liderii de pretutindeni să identifice un obiectiv cu adevărat autentic, unul care se potrivește natural companiei pe care o reprezintă.

 

Igniting Purpose-Driven Leadership: Shifting Your Team to Abundance by Unleashing Creativity, de Jim Nevada

Conform descoperirilor făcute de Jim Nevada în acest volum, cei mai de succes lideri ai momentului își concentrează eforturile în două direcții: asupra scopului stabilit și în eliberarea energiei creative a oamenilor cu care lucrează. Cartea explorează cum procedează organizațiile de top pentru a-și implica oamenii, venind cu exemple concrete de la nume mari, precum Apple sau Starbucks. Liderii acestor companii de cursă lungă se concentrează pe potențialul creativ al fiecărui om și susțin inovația în interiorul organizațiilor.

The Purpose Playbook: Design Your Life Around What Matters Most, de Alexandra Cole

Imaginează-ți că te trezești zilnic plin de claritate și entuziasm în legătură cu ceea ce faci. Alexandra Cole, autoarea acestui bestseller, a ajutat companii din Fortune 500 să-și articuleze obiectivele și să funcționeze în conformitate cu valorile lor. Acum folosește aceleași cadre și principii pentru a ajuta persoane din întreaga lume să-și găsească menirea. Alexandra demistifică ideea de scop împărtășind anecdote, exerciții și sfaturi tactice despre cum să depășești obstacolele și să-ți proiectezi viața în jurul a ceea ce contează pentru tine.

 

Ți-a plăcut acest material cu cărți care te ajută să-ți atingi obiectivele? Citește și:

5 cărți motivaționale care-ți vor insufla curaj în carieră

3 cărți care te vor transforma într-un maestru al feedback-ului

7 cărți pe care să le citești acum pentru dezvoltarea personală

Categorii:
HR TrendsUpdate

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*