Cărți care te ajută să-ți atingi obiectivele
HR Trends

Cărți care te ajută să-ți atingi obiectivele

Cu un pas mai aproape de victorie

Cei mai mulți oameni își trăiesc viața într-o derivă de la o zi la alta. Obiectivele lor există, deseori se schimbă, dar sunt rareori căutate atent și urmărite asiduu. Ceea ce îi deosebește pe oamenii de succes de cei care aleg să se lase purtați de cursul vieții este stabilirea eficientă a obiectivelor.

A avea claritate și un plan cartografiat pentru ceea ce îți dorești cu adevărat în viață este un proces motivant. Odată ce obiectivele sunt clare, acționabile și măsurabile, devin mai ușor de urmărit. Există nenumărate cărți menite să te conducă spre stabilirea și atingerea obiectivelor. Iată câteva dintre ele!

 

The Purpose Revolution: How Leaders Create Engagement and Competitive Advantage in an Age of Social Good, de John Izzo și Jeff Vanderwielen

Pentru clienți, angajați și investitori nu mai e de ajuns ca o companie să ofere produse bune, perspective atractive și profituri acceptabile – e important ca ea să fie și implicată social. Folosind zeci de exemple concrete și exerciții practice, John Izzo și Jeff Vanderwielen, autorii volumului, ajută liderii de pretutindeni să identifice un obiectiv cu adevărat autentic, unul care se potrivește natural companiei pe care o reprezintă.

 

Igniting Purpose-Driven Leadership: Shifting Your Team to Abundance by Unleashing Creativity, de Jim Nevada

Conform descoperirilor făcute de Jim Nevada în acest volum, cei mai de succes lideri ai momentului își concentrează eforturile în două direcții: asupra scopului stabilit și în eliberarea energiei creative a oamenilor cu care lucrează. Cartea explorează cum procedează organizațiile de top pentru a-și implica oamenii, venind cu exemple concrete de la nume mari, precum Apple sau Starbucks. Liderii acestor companii de cursă lungă se concentrează pe potențialul creativ al fiecărui om și susțin inovația în interiorul organizațiilor.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

The Purpose Playbook: Design Your Life Around What Matters Most, de Alexandra Cole

Imaginează-ți că te trezești zilnic plin de claritate și entuziasm în legătură cu ceea ce faci. Alexandra Cole, autoarea acestui bestseller, a ajutat companii din Fortune 500 să-și articuleze obiectivele și să funcționeze în conformitate cu valorile lor. Acum folosește aceleași cadre și principii pentru a ajuta persoane din întreaga lume să-și găsească menirea. Alexandra demistifică ideea de scop împărtășind anecdote, exerciții și sfaturi tactice despre cum să depășești obstacolele și să-ți proiectezi viața în jurul a ceea ce contează pentru tine.

 

Ți-a plăcut acest material cu cărți care te ajută să-ți atingi obiectivele? Citește și:

5 cărți motivaționale care-ți vor insufla curaj în carieră

3 cărți care te vor transforma într-un maestru al feedback-ului

7 cărți pe care să le citești acum pentru dezvoltarea personală

Categorii:
HR TrendsUpdate

Managing Editor // Cu un background economic, a dat în primul an de job de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de content.

Leave a Reply

*

*