carti motivationale curaj cariera
HR Trends

5 cărți motivaționale care-ți vor insufla curaj în carieră

Soluții la o pagină distanță

De obicei, tu ești cel care insuflă curaj celor din jurul tău, cel care-i ajută să-și găsească traseul care li se potrivește sau să facă o schimbare de rol în companie. Însă ce e de făcut când chiar tu ai nevoie de o extradoză de curaj pentru a avea o discuție mai puțin plăcută cu superiorul, pentru a da un feedback care nu este neapărat pozitiv sau pentru a-ți lua inima în dinți și a face o mutare îndrăzneață în carieră.

Indiferent de situația în care te afli în acest moment, credem că măcar una dintre aceste 5 carti motivationale te va ajuta să te îmbărbătezi și să nu te limitezi doar la a visa frumos. Hai că se poate, iar acești autori îți oferă și soluțiile prin care îți poți depăși anumite frici!

 

Alege una dintre aceste carti motivationale în română sau în engleză pentru a-ți antrena curajul!

Choosing Courage: The Everyday Guide to Being Brave at Work, Jim Detert

Ți-ai dorit vreodată să intri într-o discuție în contradictoriu cu superiorul tău? Să-i spui cu adevărat care sunt problemele cu care te confrunți în recrutare? Să iei o decizie dificilă care știi că va fi nepopulară în rândul angajaților?

Cu toții avem oportunitatea de a fi curajoși la locul de muncă. Dar, din moment ce curajul implică risc – pentru reputația noastră, poziția noastră socială și, în unele cazuri, pentru slujbele noastre – de multe ori nu reușim să acționăm, iar asta ne face să ne simțim neputincioși și să regretăm ceva ce nu am făcut deși știam că ar fi corect. Există totuși o modalitate mai bună de a gestiona aceste momente cruciale – iar volumul Choosing Courage oferă tactici bazate pe cercetare care te vor ajuta să fii mai curajos la job. Jim Detert explică faptul că multrâvnitul curaj nu este o trăsătură de caracter pe care doar câțiva o posedă; este o virtute dezvoltată prin practică. Și cu atitudinea și abordarea potrivite, o poți perfecționa ca pe orice altă abilitate.

Cartea lui Jim Detert îți va transforma complet modul în care te raportezi la comportamentul la job și nu numai. Ea te va obliga să-ți examinezi acțiunile și deciziile micro & macro și creează un ghid pragmatic pentru îmbunătățirea transparenței și echității. Volumul conține și o colecție impresionantă de date, studii de caz și face un apel incontestabil la acțiune pentru schimbare. „A face ceea ce trebuie, chiar și atunci când este greu” ar trebui să fie o valoare de bază la job, iar această carte oferă o soluție pentru orice persoană (dar și orice organizație) de a-și asuma această valoare.

 

Regula de 5 secunde: doza zilnică de curaj care-ți va transforma întreaga viață, Mel Robbins

Folosindu-se de povestiri captivante și anecdote savuroase din momente celebre ale istoriei, artei și afacerilor, Mel Robbins demonstrează în acest volum câtă forță poate declanșa chiar și o clipă de curaj. Astfel, el oferă o strategie simplă, dar extrem de eficientă în dezvoltarea personală: Regula de 5 secunde.

Peste 12 milioane de oameni au urmărit prezentarea TEDx a lui Mel Robbins ce poartă numele cărții, iar managerii celor mai mari branduri din lume o aplică deja pentru a crește productivitatea, loialitatea angajaților și pentru a îmbunătăți colaborarea între angajații lor.

Citind acest bestseller, vei descoperi că în doar 5 secunde și tu poți:

  • să-ți recapeți încrederea în forțele proprii;
  • să scapi de îndoieli și de tergiversări;
  • să învingi teama și incertitudinea;
  • să nu-ți mai faci griji inutile și să fii fericit;
  • să-ți împărtășești ideile cu curaj.

Vrei să descoperi și alte carti motivationale care se axează pe dezvoltare profesională? Citește și acest articol!

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Courage: The Backbone of Leadership, Gus Lee

Aceasta este o carte a cărei misiune este să schimbe ideile vechi și să încorporeze idei noi despre leadership, curaj și caracter. Autorul ei, Gus Lee, oferă, de asemenea, exemple excelente de lideri care au ales să facă ceea ce trebuie pentru a acoperi decalajul dintre vechile tehnici ale trecutului și metodele noi ale prezentului. Chiar și situațiile aparent fără ieșire pot fi depășite cu o doză de curaj, acceptând că anumite metode sunt poate depășite și necesită o reinventare. Volumul reprezintă o lectură valoroasă pentru cei care țintesc către o poziție de management, însă principiile dezvăluite se aplică tuturor categoriilor profesionale.

 

Fearless: The New Rules for Unlocking Creativity, Courage, and Success, Rebecca Minkoff

Și industria modei poate veni cu lecții valoroase pentru tine, fie că-ți dorești să urmezi drumul antreprenoriatului, fie că doar îți propui să bifezi obiective ambițioase în carieră. Cartea Rebeccăi Minkoff, lansată în vara lui 2021 îți dezvăluie felul în care aceasta și-a construit un imperiu al modei prin muncă grea și o dorință neobosită de a-și urma visul. Nu a fost ușor, dar ea a luat decizia de a persevera. Fără a renunța nicicând, brandul ei și-a făcut loc pe rafturile magazinelor de lux din întreaga lume.

Din experiența Rebeccăi vei învăța cum:

  • să-ți asumi provocări folosind abordarea neînfricată a designerului care nu amâna întâlnirea cu ele
  • să-ți depășești frica cu care se confruntă deseori femeile din postura de antreprenori
  • să încalci regulile și să găsești succesul în locuri pe care le credeai anterior inaccesibile
  • să-ți atingi obiectivele, oricât de inaccesibile ar părea.

 

Curajul de a nu fi pe placul celorlalți, Ichiro Kishimi și Fumitake Koga

Pornind de la teoriile lui Alfred Adler, una dintre figurile marcante ale psihologiei secolului XX, cartea arată că fiecare dintre noi își poate controla propria viață, fără să se lase influențat de traumele trecutului sau de îndoielile și așteptările celor din jur. Acest mod de gândire te ajută să-ți dezvolți curajul de a te schimba și de a renunța la limitările impuse atât de noi înșine, cât și de cei din jurul nostru. Volumul are potențialul de a-ți schimba viața și de a te ajuta să-ți eliberezi mintea de gânduri și atitudini negative, făcând, în același timp, o schimbare durabilă care te va ajuta să atingi fericirea adevărată și să ai succes atât în viața profesională, cât și în cea personală.

Provocările nu lipsesc atunci când ai o listă lungă de roluri pe care trebuie să le ocupi. Dar, cu o doză de curaj și instrumentele necesare la îndemână, poți să treci cu brio peste ele. Curaj! Îți suntem alături atât cu cele mai eficiente tool-uri pe eJobs.ro!

 

Ți-a plăcut acest material ce cuprinde mai multe recomandări de carti motivationale? Găsești și alte titluri interesante în articolele de mai jos:

5 cărți pe care să le citești începând cu 1 mai

Cum să beneficiezi din plin de o pauză în carieră

Volume interesante, dar și cărți online pentru weekend

Categorii:
HR TrendsUpdate

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*