Pe profilul tău volume interesante, dar și carti online pentru weekend
HR market

Pe profilul tău: volume interesante, dar și carti online pentru weekend

Selecții pe toate gusturile

Profită din plin de timpul petrecut acasă pentru a te pune la curent cu metodele inovative pentru retenția angajaților, dar și pentru a parcurge carti online de specialitate. Ambele variante se vor dovedi utile atât pentru perioada grea prin care trecem cu toți, dar și la finalul acesteia când ne vom reîntoarce pe baricade cu forțe noi.

 

3 volume despre gamificare care vor constitui evadarea perfectă

Gamify: How Gamification Motivates People to Do Extraordinary Things, de Biran Burke

Deși apărută în 2014, cartea ridică o problemă care continuă să fie de actualitate: criza de implicare cu care se confruntă companiile. Indiferent dacă este vorba despre clienți, angajați sau stakeholders, organizațiile se luptă pentru a păstra interesul diverselor grupuri-cheie ce dispun de o resursă prețioasă și limitată: timpul lor. Gamificarea a apărut ca o modalitate de a le câștiga atenția, dar prin intermediul ei îi pot implica și în activitatea companiei. E timpul să te bucuri și tu de beneficiile ei!

Office Arcade: Gamification, Byte-Size Learning, and Other Wins on the Way to Productive Human Resources, de Jason Suriano

Vrei să afli cum îi poți determina pe cei din echipa ta să interacționeze cu un nou instrument de e-learning? Îți dorești să descoperi cum poți, cu ajutorul gamificării, să urmărești și să evaluezi creșterea performanței oamenilor din companie? În volumul Office Arcade, Jason Suriano răspunde la aceste curiozități (plus multe altele), venind cu exemple practice pentru folosirea gamificării în mediul corporate.

Gamify at Work: How to Tap Into the Potential Within Your Organization, de Jason Kelly

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Mereu e loc de îmbunătățiri când vine vorba de gamificare. Iar fix despre aceste upgrade-uri binevenite e puteți afla din Gamify at Work. În volum există și un capitol special dedicat design-ului jocurilor, construcției acestora și planificării. Jason Kelly, cel din spatele acestui titlu, are o experiență vastă în aplicarea profesională a strategiilor de business și nenumărate articole semnate pe tema gamificării.

Carti online puse la dispoziție de 2 mari facultăți

Dacă te tentează să aprofundezi diverse subiecte din domeniul resurselor umane, atât Cambridge, cât și Oxford au pus la dispoziție în această perioadă carti online pe care le poți cumpăra și citi pe eBook reader.

La Cambridge ne-a plăcut în mod special faptul că nu ești obligat să cumperi întregul volum, ci poți cumpăra acces doar pentru capitolele care te interesează din anumite carti online. Outsourcing human resource activities din Global Outsourcing and Offshoring și Green Human Resource Management din Faces of Contemporary Management sunt două dintre capitolele care nouă ne-au atras atenția. Contemporary Issues in Human Resource Management, The Oxford Handbook of Personnel Psychology, Thriving Under Stress – Harnessing Demands in the Workplace sunt 3 dintre acele carti online pe care plănium să le parcurgem pe îndelete în viitorul apropiat.

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Șomajul tehnic. Tot ce trebuie să știi dacă ești angajator

Sfaturi de leadership de la marinarii trecuți prin furtună

Categorii:
HR marketUpdate

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*