consiliere psihologica
Beneficii

Consiliere psihologica sau cum ne sprijim angajații?

O alternativă ce îi va ajuta în această perioadă

A început o perioadă greu de gestionat pentru toată lumea, indiferent de rolul pe care îl deții într-o companie. E greu pentru un antreprenor, pentru un CEO, pentru omul de HR, dar și pentru colegii de la IT. Lucrurile s-au schimbat mult în doar câteva săptămâni. Modul în care lucrăm nu mai e același, dar nici timpul liber nu ni-l mai petrecem la fel ca înainte, iar emoțiile și trăirile sunt din ce în ce mai intense și mai greu de controlat. 

Multe companii mai mari, dar și firme mai mici din diverse domenii sunt nevoite să-și reducă activitatea în această perioadă, iar altele o întrerup în totalitate. O parte dintre angajați lucrează de acasă și sunt persoane care au fost chiar disponibilizate. 

Indiferent de traseul pe care-l urmează compania în care lucrezi în acest moment, e important să nu uiți că oamenii sunt în continuare cea mai valoroasă resursă. Ei sunt cei care, alături de tine, au construit cărămidă cu cărămidă tot ce ai în momentul de față. Și, indiferent de deznodământul crizei generate de COVID-19, nu trebuie să-i abandonezi, ci dimpotrivă, să-i sprijini și să le oferi resursele necesare pentru a naviga aceste ape tulburi. 

 

Consiliere psihologica – o alternativă pentru a-ți ajuta angajații

Programele de satisfacție a angajaților și cele de consolidare a echipelor arată total diferit față de cele pe care le puneam în practică acum câteva săptămâni. Iar echipele, fie și de la distanță, încearcă să-și găsească un nou ritm, dar și soluții pentru a rămâne la fel de unite. Și pentru că schimbarea este greu de asimilat pentru oricine, una dintre metodele bune pentru a-ți menține oamenii la fel de productivi și motivați, este consilierea psihologică. 

Orele de consiliere psihologica sunt cadrul potrivit pentru angajați de a-și exprima temerile, de a găsi sprijin emoțional, de a învăța să-și tempereze emoțiile negative și de a-și gestiona cât mai bine pot ceea ce se întâmplă atât în viața lor profesională, cât și în cea personală. 

Aventurine Romania este una dintre companiile care îți vine în ajutor în această perioadă, cu un serviciu nou-nouț, ce presupune oferirea de consiliere psihologică angajaților aflați în situații diverse. Fie că vorbim de cei care trebuie să accepte intrarea în șomaj tehnic, în concediu fără plată sau să fie productivi chiar dacă lucrează de acasă, pentru a-și menține echilibrul psihic au nevoie de sprijinul specialist.  

În funcție de situația în care se află compania ta sau echipa pe care o coordonezi, Ioana Gheorghe, consilierul Aventurine România, îți poate oferi un program adaptat nevoilor și provocărilor cu care te confrunți în aceste momente. Cu implicare unui psihoterapeut, angajații vor înțelege mai bine și vor conștientiza emoțiile pe care le trăiesc. 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

De asemenea, vor primi o consiliere în ce privește identificarea rapidă a unui nou job, dar și ce abilități transferabile dețin și unde își pot utiliza experiența profesională. 

Acum că știi soluția ce poate contribui la starea psihică a angajaților, rămâne doar să apelezi la compania Aventurine România, să-i povestești situația în care te afli, iar ei, la rândul lor, vor veni către tine cu un program de consiliere psihologica personalizat.

Așadar, acesta este momentul în care îți poți răsplăti angajații pentru dedicarea de care au dat dovadă în perioada în care au lucrat în compania ta, pentru ideile creative ce s-au concretizat în proiecte de succes sau chiar pentru glumele bune spuse la cafea.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Pe profilul tău: volume interesante, dar și cărți online pentru weekend

Sfaturi de leadership de la marinarii trecuți prin furtună 

Cum s-a schimbat felul în care recrutează diverse companii

Categorii:
Beneficii

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*