Lecturi suplimentare despre tehnologie 2020
Revista

Lecturi suplimentare despre tehnologie: de răsfoit în această iarnă

Profită de perioada dintre Crăciun și Revelion pentru a te dedica unor lecturi suplimentare ce-ți vor lărgi orizonturile. Iată câteva cărți care te vor ajuta să înțelegi mai bine cele mai noi concepte tehnologice!

 

The Rise of the Robots: Technology and the Threat of Mass Unemployment de Martin Ford

Poate tehnologia să accelereze sau să perturbe întregul nostru sistem economic până la necesitatea unei restructurări fundamentale? În jurul acestei întrebări și a potențialelor răspunsuri la ea se construiește întregul volum recompensat cu premiul pentru cea mai bună carte de business oferit de Financial Times and McKinsey. Într-o lume dominată de Google Glass și Big Data, AI și Siri, suntem conștienți de faptul că inteligența artificială câștigă tot mai mult teren. Deși toate aceste dispozitive și programe ne-ar putea face viața mai ușoară, ele pot, totodată, să elimine anumite locuri de muncă.

 

Big Data: A Revolution That Will Transform How We Live, Work and Think de Viktor Mayer-Schönberger și Kenneth Cukier

Informațiile aduse de “Big Data” conțin corelații surprinzătoare, greu de explicat uneori, dar cu beneficii ce pot fi puse ușor în practică. Știai că spre exemplu, în 2009, Google a reușit să prezică începutul de epidemie H1N1 folosind toate căutarile utilizătorilor săi? Acest volum face lumină în universul criptic informatic scoțând în față exemple reale. Citește-l cu atenție pentru a înțelege mai bine legăturile neașteptate dintre evenimente.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

The Second Machine Age: Work, Progress and Prosperity in a Time of Brilliant Technologies de Erik Brynjolfsson și Andrew McAfee

După primul lor volum botezat Race Against the Machine, Erik Brynjolfsson și Andrew McAfee au revenit în 2014 cu The Second Machine Age: Work, Progress and Prosperity in a Time of Brilliant Technologies care anunță automatizarea mai multor sarcini cognitive în viitor. Cartea oferă o perspectivă accesibilă asupra mai multor aspecte de micro- și macroeconomie, dar vine, totodată, și cu câteva recomandări de politici care ar putea îmbunătăți beneficiile și reduce prejudiciile aduse de noile tehnologii.

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Office View: Când Cărturești Carusel e biroul tău

Cum să încurajezi toleranța la job

Categorii:
Revista

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*