Știri

HR la zi: două studii cu rezultate inedite plus alte noutăți

Ia decizii acum pentru viitor!

E timpul să te pui la curent cu cele mai proaspete schimbări de pe piața muncii! Te invităm să descoperi un festival aflat la prima sa ediție, dar și două studii care vin cu rezultate interesante.

 

Ți se pregătește o nouă sesiune de cursuri la Employer Branding Academy

HR la zi două studii cu rezultate inedite plus alte noutăți

Nu contează dacă lucrezi într-o companie mică, la început de drum, sau, dimpotrivă, faci parte dintr-o mare corporație cu sedii în întreaga lume. Aptitudinile pe care le vei deprinde la sesiunea de cursuri din cadrul Employer Branding Academy pot fi aplicate în orice situație și te vor ajuta să atragi cu mai multă lejeritate talentele din piață în organizația din care faci parte. Înarmează-te cu strategiile, instrumentele și ideile de care ai nevoie pentru a veni cu soluții de impact și pentru a atinge următorul nivel în carieră. Cursurile încep pe 31 martie 2020, iar detalii găsești și pe employerbrandingacademy.ejobs.ro!

 

Studii despre viitor: 77% dintre români pariază pe IT

HR la zi două studii cu rezultate inedite plus alte noutăți

Nu mai e niciun secret că este cel mai căutat domeniu al momentului și se pare că acest lucru nu se va schimba prea curând, arată rezultatele unui studiu derulat de eJobs România și Bookster. Acesta plasează IT-ul nu doar în topul preferințelor actuale ale candidaților, dar și în fruntea listei celor mai dorite domenii pentru viitorul apropiat.

Te întrebi cum arată restul clasamentului? Deși la distanță considerabilă față de IT, telecomunicațiile (27,4%), marketingul (26,1%) și ingineria (25,5%) ocupă următoarele locuri. În partea inferioară a clasamentului se află jurnalismul, domeniu în viitorul căruia mai cred doar 0,5% dintre participanții la studiu.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Reproiectează-ți relația cu oamenii tăi la LEAP!

HR la zi două studii cu rezultate inedite plus alte noutăți

Când vine vorba de people management, trebuie să rămâi în permanență conectat la noutăți, dar și la nevoile celor din echipa ta. Și, ca să fii la curent cu cele mai noi tendințe și studii, ai grijă să-ți rezervi din timp loc la LEAP, festivalul organizat de eJobs România și Târgul de Cariere, care se va desfășura pe 27 februarie. Aici o să ai ocazia să o asculți pe Lucy Adams, fondatoarea Disruptive HR, vorbind despre provocări cu care și tu te confrunți. Lucy a condus echipe de HR în perioade turbulente pentru companii ca BBC, unde a adus schimbări organizaționale semnificative. Rezervă-ți chiar acum bilet la LEAP! În plus, descoperă și ceilalți speakeri și ce vei învăța de la ei accesând leap.ro!

 

Doar 7% dintre angajații români sunt mulțumiți de flexibilitatea jobului lor

HR la zi două studii cu rezultate inedite plus alte noutăți

Flexibilitatea la locul de muncă e principalul factor care contribuie la fericirea angajaților, însă puține companii fac eforturi semnificative în acest sens, arată unul dintre noile studii Mindspace, Employee Happiness Survey 2019. În Polonia și în România, doar 7% dintre angajați se declară mulțumiți de flexibilitatea pe care le-o oferă angajatorul. Angajații din SUA stau cel mai bine dintre cei intervievați la acest capitol: 30% dintre respondenți spun că ziua lor de muncă este foarte flexibilă și ei pot veni și pleca după bunul plac la și de la job. Astfel că, dacă ai planuri de îmbunătățire a relației dintre companie și angajați, flexibilitatea ar putea fi un prim punct de care te poți ocupa.

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Focus pe engagement

Birouri pe sufletul angajaților și un coworking space atractiv #HRTrends

Categorii:
ȘtiriUpdate

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*