engagement
Beneficii

Focus pe engagement

Studiu despre fericirea la job

Peste 20% dintre angajații români declară că se simt excelent la locul de muncă, iar 61% spun că sunt fericiți în majoritatea timpului petrecut la birou, arată studiul „The Employee Happiness”. Acesta a fost realizat de Mindspace, furnizorul global de spații de coworking de tip boutique, cu scopul de a afla cum se raportează angajații la jobul lor. Sondajul a implicat 5.000 de angajați din 7 țări: SUA, Marea Britania, Germania, Israel, Polonia, România și Olanda. 

Angajații români cu cel mai mare scor de fericire la job sunt cei care lucrează în industriile creative și media, dar și în domeniul bancar. Când vine vorba de rolul ocupat în companie, angajații români care au înregistrat cel mai ridicat nivel de fericire sunt cei care lucrează în departamentele creative și în marketing. 

Pe de altă parte, cei mai puțini împăcați cu locul lor de muncă sunt cei care lucrează în domenii precum inginerie și industriile de fabricație, dar și în IT. 

„Fericirea la locul de muncă este importantă nu doar pentru atmosfera pozitivă pe care o generează, ci și pentru business”, spune Dan Zakai, CEO și Co-Fondator Mindspace.

Astfel, satisfacția la locul de muncă ar trebui să se regăsească în topul priorităților oricărui business de succes, deoarece s-a dovedit a fi direct corelată cu creșterea productivității și a creativității. 

 

De ce sunt nefericiți angajații și cum să crești engagement-ul?

Printre motivele pentru care oamenii declară că nu se simt implicați la job se numără recompensa financiară insuficientă, dar și mediul de lucru care nu îi inspiră. Pentru a aduce un impact pozitiv asupra nivelului de fericire și engagement al angajaților, companiile trebuie în primul rând să-i asculte, să afle cum se raportează la jobul lor. 

În România, spre exemplu, 15% dintre companii nu realizează o evaluare de acest tip și omit astfel primul și cel mai important pas în îmbunătățirea nivelului de fericire și engagement al angajaților, mai arată studiul citat. 

Flexibilitatea la job este un alt element dorit de către angajați, care ar putea să-i facă mai fericiți și mai implicați la job. Însă puține companii fac eforturi semnificative în acest sens. Potrivit studiului Mindspace, doar 7% dintre români sunt mulțumiți de flexibilitatea jobului pe care îl au în acest moment.  

La fel de important pentru angajații români este mediul de lucru. El poate afecta productivitatea și rezultatele business-ului, dar și satisfacția la job. În România, doar 2% dintre angajați spun că locul lor de muncă este distractiv și interesant, 30% descriindu-și însă jobul ca fiind plictisitor. 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Cum stau la capitolul fericire la job cei din alte țări

Analiza celor șapte țări incluse în studiul Mindspace arată că angajații din SUA sunt cei mai încântați să meargă la muncă. Mai exact, 54% dintre ei au spus că sunt fericiți cu jobul pe care îl au. Pe de altă parte, cel mai puțin încântați de mersul la birou sunt angajații din UK, aproape un sfert dintre ei declarând că nu sunt foarte fericiți sau deloc încântați de locul lor de muncă. cds

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Ce cadouri își doresc angajații de fapt?

Remote work sau jobul viitorului

Roboții sunt aici. Avem timp de adaptare?

 

 

 

 

Categorii:
Beneficii

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*