job-remote
Focus

Remote work sau jobul viitorului

Avantaje și dezavantaje

Competiția de pe piețe nu este doar între branduri, produse, servicii sau promovare, ci și între angajați, mai ales între cei buni. Din cele mai vechi epoci ale comerțului s-a împământenit binecunoscuta zicală: „Clientul nostru, stăpânul nostru”, dar în ultimii ani, accentul pare că s-a schimbat puțin.

Astfel, a devenit popular un citat al lui Richard Branson, om de afaceri ce are în subordine peste 50.000 de angajați care spune: „Nu pune clienții pe primul loc. Pune-ți angajații pe primul loc. Dacă ai grijă de angajați, aceștia vor avea grijă de clienți”.

De aici pornește o suită de strategii prin care angajatorii atrag noi angajați și încearcă să-i păstreze cât mai mult timp în companie.

 

Cum păstrezi angajații buni? 

Așa că departamentele de HR și managementul multor companii, investesc resurse de tot felul pentru cât mai multe beneficii care să mulțumească angajații. De la coșuri cu fructe sau masaj, la tichete de vacanță, seri de socializare și evenimente, toate au rolul de a consolida relația angajat-angajator pe termen lung și de a crește productivitatea echipelor.

Poate unul dintre cele mai populare astfel de beneficii la ora actuală îl reprezintă programul flexibil. În funcție de companie și de natura activității sale, programul flexibil cunoaște diverse forme, de la numărul de ore lucrate într-o zi la posibilitatea de a lucra remote.

Flexibilitatea orarului zilnic reprezintă în multe cazuri un aspect decisiv atunci când cineva caută un job sau decide dacă acceptă sau nu o propunere de muncă, fiind criteriul imediat următor după salariu și oportunitățile de dezvoltare. Mai mult decât atât, statisticile par să arate că munca din afara biroului aduce performanțe mai bune pentru angajați prin creșterea productivității. Am stat și am analizat puțin care ar putea fi motivele popularității de care se bucură acest beneficiu care până acum câțiva ani nu exista nici măcar în imaginație sau era ceva exclusiv pentru proprietarii de afaceri sau curieri și agenți de vânzări pe teren.

Ei bine, cu siguranță se datorează schimbărilor din societate și a valorilor în care crede noua generație de angajați, care prețuiește libertatea mai mult ca orice. Imaginile promovate în social media cu personalități, vedete sau antreprenori care călătoresc zi de zi, dar cu toate acestea muncesc și produc foarte mulți bani, influențează inevitabil dorințele și aspirațiile tinerei generații, care va dori să adopte un stil de viață asemănător și să se identifice cu tiparele promovate.

Un rol primordial îl are desigur și dezvoltarea mediului online și a creșterii numărului de business-uri care își desfășoară activitatea în mediul digital, astfel că multe joburi se pot face din fața unui laptop, având la dispoziție doar o conexiune foarte rapidă la internet. Sau în multe cazuri, doar un telefon. Fără un sediu de care să depinzi, extrem de multe joburi se pretează la ora actuală la a deveni remote și analizând statisticile din domeniu, situația pare să se răspândească și să devină și mai comună în următorii ani. Cel mai relevant exemplu al transformărilor suferite de mediul de business este diferența dintre un magazin fizic și unul online. Fără un program de care depinde, fără oameni care stau la cozi, fără necesitatea unor stocuri sau a clasicului inventar, un magazin virtual funcționează non stop și poate fi administrat indiferent unde te-ai afla.

 

Job remote – între avantaje și dezavantaje

Toate aceste date ne fac inevitabil să ne întrebăm dacă este remote-ul job-ul viitorului. Cu siguranță are atât avantaje, cât și dezavantaje, dar rămâne o opțiune viabilă doar în cazul anumitor joburi, cele care nu implică relația direct fizică angajat-client. Iar realitatea este că aceste joburi sunt tot mai multe pe măsură ce trece timpul.

Dincolo de libertatea pe care o oferă angajatului care evident contribuie la satisfacția față de jobul său, joburile remote scad mult costurile atât pentru angajat, cât și pentru companie, iar deadline-urile nu mai reprezintă o amenințare deoarece munca se poate face oricând de oriunde.

Un exemplu în acest sens este cel al autorităților federale din Washington, care în iarna anului 2014 au economisit 32 de milioane de dolari, în urma deciziei de a le permite angajaților să lucreze de acasă timp de 4 zile, din cauza ninsorilor abundente.

În plus, angajatul economisește foarte mult timp, iar problemele ce țin de un trafic aglomerat, spre exemplu sau găsirea unui loc de parcare, pur și simplu nu mai există, ceea ce înseamnă angajați mai puțin stresați și per total, mai fericiți. Motivele pentru care angajații sunt mai productivi atunci când lucrează remote sunt legate de lipsa distragerilor cauzate de colegi și discuțiile din timpul programului de lucru, dar și de efortul suplimentar pe care îl depun de teamă să nu fie considerați ineficienți sau comozi. Practic își doresc mai mult să demonstreze că munca lor poate fi eficientă chiar dacă nu este făcută de la birou.

 

Cum stă România la acest capitol

Și în România este tot mai frecventă această practică a companiilor și după cum relatează cei care au implementat deja munca remote în anumite zile ale săptămânii, pare că rezultatele sunt pozitive în majoritatea cazurilor. În prezent, o treime dintre angajații din România au opțiunea de a lucra de acasă, în timp ce 13% lucrează exclusiv de acasă. De altfel, se așteaptă ca în următorii ani să se dezvolte tot mai mult acest trend, estimându-se că până anul viitor, jumătate dintre angajații de pe întreaga planetă să lucreze remote în măcar 50% din timpul lor de lucru. Cele mai frecvente domenii în care se întâmplă acest fenomen sunt IT-ul, comerțul online, crearea de conținut, fie el text, imagine sau video.

 

Job remote – dezavantaje

Dar vine desigur și cealaltă parte, a aspectelor mai puțin favorabile pentru ambele părți atunci când munca se face din altă parte decât de la birou. Se pune problema unei organizări mai temeinice și a unei automotivări permanente pe care nu toți angajații o dezvoltă în afara sediului firmei. Neavând un birou cu adevărat profi, distragerea atenției este un alt factor de risc care poate duce la serioase probleme de concentrare și automat o eficiență mai scăzută a muncii.

Faptul că nu ai colegi în jur cu care să te consulți sau să socializezi poate spori stările de anxietate, agitație și lipsă a concentrării, deci conceptul de echipă nu prea poate exista în astfel de situații. Există exemple concrete și în acest caz, cum este cel al cunoscutului brand IBM care și-a schimbat managementul și le-a cerut angajaților să revină în birouri, după ce a permis acest beneficiu pentru peste 40% din angajații săi.

Printre argumentele lor s-a numărat efectul pe care îl are echipa care lucrează împreună, dar și faptul că angajații au început să se simtă izolați și fără prea multe posibilități de avansare în cadrul companiei. În plus, specific domeniului în care activează, o altă cauză reală a fost vulnerabilitatea sistemelor utilizate acasă care erau predispuse la mult mai multe atacuri cibernetice care să pună în pericol datele companiei.

Punând totul în balanță, concluzia ar fi că de dorit este o situație de mijloc. Adică varianta ca în cazuri speciale, să existe posibilitatea de a lucra remote, astfel încât să îmbini avantajele acestui beneficiu și să elimini punctele mai slabe. De accentuat încă o dată faptul că există în prezent o mulțime de joburi unde acest lucru nu este posibil în totalitate, fiind nevoie de prezența fizică, cum este în cazul companiei noastre situația reprezentanților din magazinele fizice.

Vitacom practică comerțul atât în mediul online, cât și cel offline și având în vederea ponderea în favoarea celui tradițional, varianta de lucru remote poate fi luată în considerare doar ca pe o posibilitatea de viitor – cel puțin în acest moment. Însă, avem și noi posturi pentru care punem la dispoziția anumitor colegi posibilitatea de a lucra de acasă câteva zile pe săptămână, poziții care nu au conexiune directă cu clientul. Desigur, a rămâne pe piață depinde foarte mult de adaptabilitate, astfel că dacă trendurile duc în această direcție, munca remote va fi luată în considerare pentru mai multe roluri care permit acest lucru. Totuși, ideea de echipă și beneficiile care vin din schimbul de idei și inspirație dintre colegi sunt aspecte care ne fac să credem că niciodată nu vom putea ajunge în stadiul în care toți sau mare parte din angajați să lucreze exclusiv din afara biroului.

Dincolo de orice fel de analize, job-ul remote este și cu siguranță va fi din ce în ce mai popular, mai ales în rândul tinerilor care lucrează în marile orașe. Un trend sporit de dinamica și dorința de libertate a tinerei generații care nu trebuie ignorat deoarece tot mai multe companii îl vor adopta ca pe un beneficiu aproape obligatoriu.

În plus, pentru a rămâne competitivi și din punctul de vedere al brandului de angajator companiile vor opta pentru varianta de muncă în afara biroului.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citești și:

Angajați stresați? Află ce impact au asupra companiei

Pășește în noua eră a HR-ului la LEAP

Cei mai dinamici candidați din piața muncii

Categorii:
Focus

Contributor / / Gestionează mixul de Marketing al unei companii de electro-retail cu tradiție pe piața locală și oferă insight-uri despre profilul, necesitățile și skill-urile angajaților într-o industrie extrem de dinamică.

Leave a Reply

*

*