HR Speed Dating

HR Speed Dating: Cum îți poți ține echipa unită în perioada aceasta

Descoperă ce îi motivează pe angajații Henkel

Într-un moment în care poate comunicarea are de suferit, unele echipe reușesc să-și aducă oamenii împreună. E și cazul companiei Henkel, care a mizat în această perioadă pe recunoașterea inițiativelor individuale și de grup, pe siguranța oferită colegilor și pe stabilitate. Sunt valorile pe care angajații Henkel le apreciază și care-i motivează să meargă mai departe. Vlad Gruia – Senior Sales Engineer Romania East se ocupă de vânzarea produselor segmentului B2B, gestionează și dezvoltă portofoliul de clienți. Cristian Rus – Senior Representative RO Central implementează politica de vânzări și asigură cea mai bună execuție pentru clienții internaționali și cei tradiționali. Hai să-i cunoaștem!

 

Ce te-a atras la job când ai aplicat?

Vlad: M-a atras atât rolul propus, cât și ideea de a lucra într-o multinațională stabilă, puternică și care să poată să-mi ofere dezvoltarea carierei pe termen lung. Am căutat și am găsit un job care evită plafonarea în carieră și oferă ceva nou zilnic.

Cristian: Încrederea în produsele companiei și relațiile dezvoltate în timp cu reprezentanții Henkel mi-au creat o imagine clară, care m-a determinat să iau decizia de a aplica pentru acest job imediat cum am avut posibilitatea.

 

Cum ai descrie colaborarea cu colegii din Henkel?

Vlad: We collaborate as strong teams – este unul din hacks-urile pe care le-am deprins în această companie și o motivație extrem de puternică în rezolvarea multor situații. Colaborarea cu colegii este una deschisă și generează păreri constructive, întărind relațiile dintre noi.

Cristian: De la colegi la superiorii direcți, cu toții m-au făcut să mă simt acasă încă din primele zile, cu mulți dintre ei reușind să leg, în timp, prietenii care sunt sigur că vor dura mult. Sunt convins că puterea echipei din care fac parte are la bază tocmai aceste legături bazate pe încredere și respect reciproc, pe dorința permanentă de evoluție.

 

Ce ai fost surprins să descoperi lucrând pentru Henkel?

Vlad: Accentul pus de companie pe oameni și pe munca în echipă. Am fost plăcut surprins să observ că fiecare membru al echipei este important și fiecare opinie este importantă. Compania preferă să-și protejeze angajații de factorii agresivi externi de natură medicală, în detrimentul asigurării profitului pe termen scurt.

Cristian: Având în vedere dimensiunea companiei, așteptarea mea a fost să găsesc un sistem rigid, încărcat de proceduri, în care aportul meu să fie unul marginal. Lucrurile însă s-au dovedit a fi total diferite, inițiativa individuală, creativitatea și amprenta personală fiind în permanență încurajate.

 

Cu ce probleme te-ai confruntat în jobul tău și ce soluții ai găsit?

Vlad: Am avut dificultăți în a înțelege abordarea 360 de grade a proiectelor în care sunt implicat. Plecând dintr-o companie unde eram constrâns pentru reușită, am ajuns să învăț să lucrez cu adevărat în cadrul unei echipe și să abordez proiectele din toate planurile, pentru a le duce la bun sfârșit.

Cristian: Nu puține au fost situațiile în care alături de colegii din departamentul tehnic am fost nevoiți să înlăturăm îndoieli ale constructorilor sau chiar ale beneficiarilor finali în privința alegerii unor sisteme care să le garanteze soluții durabile. Dar am organizat în comun sesiuni periodice de prezentare a produselor noastre și am reușit să stabilim punți importante cu aceștia, având un obiectiv personal clar ca aceste relații să fie reciproc avantajoase.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Cum treci peste momentele mai dificile din activitatea ta?

Vlad: Caut la colegi situații asemănătoare și oportunități prin care ei au găsit rezolvare. Mă deconectez pentru 15 minute din activitate, mă liniștesc și gândesc pozitiv.

Cristian: Încrederea că tot ceea ce am întreprins în activitatea mea are un sens clar, că acțiunile mele au un impact pozitiv asupra celor din jurul meu îmi creează o stare de bine, care mă ajută să trec prin aceste momente mai ușor.

 

Cum te ajută compania în care lucrezi să crești profesional?

Vlad: Henkel investește continuu în oameni prin multitudinea de traininguri care ajută în dezvoltarea profesională a fiecăruia dintre noi. Prin aceste sesiuni de formare, susținute periodic, și un pachet financiar bun, compania reușește să mă motiveze să îndrăznesc.

Cristian: Mă ajută să-mi dezvolt cunoștințele prin traininguri organizate cu profesioniști pe diverse teme, meeting-uri periodice cu superiorii direcți. Mi-am îmbunătățit constant abilitățile și asta mi-a dat motivația personală de a evolua, de a învața lucruri noi, metode noi de abordare a activității în mod special și, de ce nu, a vieții în general.

 

Care este acel aspect care îți lipsește în noile condiții de lucru și ce faci pentru ca munca să-ți fie mai plăcută?

Vlad: Îmi lipsește comunicarea directă cu partenerii comerciali, care în momentul de față este limitată. Pentru o stare bună am ales să-mi desfășor o parte din activitate în aer liber.

Cristian: Personal, îmi lipsește cel mai mult interacțiunea directă, atât cu colegii, cât și cu partenerii noștri. Prin optimism și încredere cred că reușesc să îmbunătățesc mediul din jurul meu.

 

Dacă ar fi să-ți schimbi locul de muncă în cadrul aceleiași companii, ce ți-ar plăcea să faci?

Vlad: O provocare ar fi să lucrez activ în dezvoltare, în consolidarea brandurilor sau în dezvoltarea portofoliului existent de branduri și produse Henkel.
Cristian: Cu mare drag m-aș îndrepta către Marketing. Din punctul meu de vedere, acest domeniu este, alături de Sales, un departament extrem de dinamic, care mi-ar oferi o evoluție profesională constantă.

Ce i-ai spune unui prieten care vrea să aplice la un job în Henkel?

Vlad:  „Be Smart – Go for It!”.
Cristian: Sunt multe aspecte pentru care mi-aș încuraja prieteni să se îndrepte către compania Henkel, dar, pe scurt, le-aș spune că personal trăiesc o experiență deosebită, mă simt respectat și apreciat. 

 

Ți-a plăcut articolul despre echipa Henkel? S-ar putea să-ți placă și:

HR Speed Dating: Cât de importantă este munca în echipă

Angajații tăi se cunosc îmtre ei?

Categorii:
HR Speed Dating

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*