diversitate
Evenimente

Cât de importante sunt politicile de D&I pentru noile generații?

Află cum să facem joburile (mai) inclusive!

Politicile de diversitate și incluziune nu mai sunt doar niște trenduri, ci au devenit o necesitate imperativă. Iar întrebarea-cheie a angajatorilor rămâne în continuare: Cum facem locurile de muncă cu adevărat incluzive? Aceasta este și mai pertinentă, în special dacă privim lucrurile prin filtrul generațiilor noi, care și-au redefinit valorile sociale. 

Ce înseamnă, de fapt, diversitatea și incluziunea pentru organizație? Cu ce vin la pachet? Cum arată astfel de programe în România? Ce impact au asupra unei companii? Și, cel mai important, chiar au devenit elemente-cheie în construirea unui brand de angajator solid? La toate aceste întrebări vor răspunde speakerii primei ediții a Conferinței despre Diversitate și Incluziune | O experiență Open Minds. 

În cadrul evenimentului din 28 noiembrie, lansat de Asociația Open Minds, organizația neguvernamentală care facilitează dezvoltarea de programe de diversitate și incluziune, 25 de speakeri vor dezbate mai multe subiecte referitoare la diversitate și incluziune. Printre acestea numărându-se: reprezentarea femeilor în poziții de leadership, diversitate generațională sau incluziunea persoanelor cu dizabilități.

 

De ce ai nevoie de o politică de Diversitate & Incluziune?

Într-un context organizațional în care companiile incluzive au 1,7 ori mai multe șanse să fie lideri în inovație, însă, în paralel, e nevoie de 151 de ani pentru a reduce decalajele de gen la nivel global, evenimentul se adresează celor interesați să descopere practici necesare pe piața locală, respectiv: manageri de Corporate Affairs, Marketing, HR, ESG & Comunicare, reprezentanți ai ONG-urilor, activiști, reprezentanți ai instituțiilor publice și persoane preocupate de D&I. 

„Am gândit Open Minds ca pe un spațiu  al responsabilității colective, în care alături de lideri din mediul business, activiști, reprezentanți ai instituțiilor publice, voci ale grupurilor subreprezentate și cetățeni preocupați de D&I să provocăm biasurile cognitive, să împărtășim modele de bune practici și să înțelegem mai bine care sunt realitățile comunităților din România și ce este de făcut pentru a le îmbunătăți condițiile de trai. Asemenea bulgărelui de zăpadă, ne propunem și noi să rostogolim temele și conversațiile, dar mai ales soluțiile prin care adoptarea politicilor de D&I să devină mai mult decât o aliniere la standarde impuse la nivel mondial”, spune Irina Georgescu, Director Executiv Open Minds – Asociația pentru Diversitate și Incluziune. 

 

Cine sunt speakerii care vor dezbate subiectele despre diversitate și incluziune

Pe scena conferinței, prezentată de Amalia Enache și Dan Miron, vor urca speakeri precum Tedy Necula – Actor, Regizor și Producător de filme și publicitate inspiraționale, Deidre Combs – Consultant Principal al Combs & Company Inc., Cristina Săracu – Strateg DEI și activist LGBTQIA+), Ionuț Oprea – Actor și Fondator „Studiourile Ferentari”, Cathrine Gyldensted – Co-founder „Constructive Journalistic Methods” sau Gabi Comănescu – Director Program Angajare și Dezvoltarea Resurselor Umane, Fundația Motivation. Cei 25 de speakeri vor prezenta progresul făcut de România, din 1991 până astăzi, în direcția unor culturi mai sănătoase.

Prima ediție a conferinței este una hibrid, iar mai multe detalii despre conferință – speakeri, program, dar și cum te poți înscrie la conferința transmisă și online – afli chiar aici.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

 

Ți-a plăcut articolul despre diversitate și incluziune? Citește și:

Ce haină poartă leadership-ul?

Un trend pe piața muncii care nu mai poate fi ignorat

Ce le inspiri tu, ca lider?

Categorii:
EvenimenteUpdate

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*