autocunoaștere
Focus

În drumul către autocunoaștere

Câteva mituri despre liderii autentici

E normal să dorești să fii acel exemplu de urmat pentru echipa pe care o gestionezi. Să te întrebi cum arată, de fapt, profilul liderului autentic. În drumul către răspunsurile potrivite, poți întâlni și diverse mituri despre autenticitate. Ca să-ți facem mai ușor traseul către autocunoaștere, povestim mai pe larg în cele ce urmează!

 

Mituri despre autenticitatea în leadership

Un lider autentic știe exact cine e

Un lider ideal în viziunea multor persoane este unul care se cunoaște bine, care își știe punctele slabe și cele forte, dar are și un grad ridicat de inteligență emoțională. În realitate, lucrurile arată diferit, și liderii descoperă constant ceva nou despre ei.

Autocunoașterea este un proces de lungă durată, uneori poate dura o viață întreagă. Un lider autentic nu trebuie să se cunoască în totalitate, să aibă toate răspunsurile și să reacționeze perfect în orice situație. Secretul este, de fapt, să rămână fidel propriilor valori, să fie deschis să-și însușească lecții din fiecare experiență sau situație pe care o traversează și să schimbe direcția atunci când anumite aspecte nu sunt aliniate cu propriile valori.

Ce pași trebuie făcuți către autocunoaștere constantă

Pasul 1:
Găsește-ți un mentor! Și un lider are nevoie de un mentor sau un coach care să-l ghideze de-a lungul drumului său. Acesta te poate ajuta în procesul continuu de dezvoltare pe care îl ai de urmat.

Pasul 2:
Asumă-ți deciziile! Atitudinea este decisivă atunci când te afli în fața unor provocări. Poți lua decizii mecanic, impulsiv sau poți să te lași ghidat de observare și reflecție. Alegerea îți aparține!

Pasul 3:
Rezervă-ți timp pentru reflecție! Ai nevoie de câteva minute pe zi în care să te gândești dacă ți-ai îndeplinit intențiile stabilite și dacă nu, ce te-a împiedicat și ce poți face diferit data viitoare.

 

Autenticitatea este o armă

Nu de puține ori, am asistat la situații în care unii indivizi, în ședințe, transformă așa-zisa autenticitate într-o armă – forțând agresiv „adevărul absolut” asupra altora – și făcând declarații îndrăznețe, ofensatoare și uneori amenințătoare pentru oricine nu se află în tabăra lor. Sunt mulți cei care sugerează că „Autenticitatea înseamnă să nu te scuzi cu privire la cine ești”, iar acest stereotip poate fi adeseori aplicat în moduri dăunătoare.

Autenticitatea nu ar trebui impusă cu de-a sila. Siguranța psihologică, sentimentul de încredere, respect și acceptare, creat într-un loc de muncă guvernat de un lider autentic, reprezintă factorii care garantează succesul anumitor echipe, în timp ce lipsa lor poate determina eșecul. Liderii cărora le pasă, ascultă și se conectează cu membrii echipelor la niveluri mai profunde decât conversațiile superficiale ajută oamenii să performeze mult mai bine. Practic, atunci când conduci autentic, oamenii chiar vor să lucreze cu tine și pentru tine. Autenticitatea inspiră loialitate și implicare – și mai bine de atât nici că se poate.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Articolul a fost redactat de: Steluța Năstase-Lupu, Diana Mărășoiu și Mihaela Pascari

 

Ți-a plăcut articolul despre cum să parcurgi traseul către autocunoaștere? Citește și:

Poți atinge perfectiunea în leadership?

Cum să fii autentic în relația cu echipa pe care o gestionezi

5 lecții de autenticitate de la supereroi

 

Categorii:
Focus

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*