Traininguri
Focus

Ce poți obține dacă îți trimiți angajații la traininguri?

Creează o cultură organizațională proactivă și un leadership puternic

Cu toții ne dorim să menținem o cultură organizațională proactivă, cu un leadership puternic și cu oameni care își doresc să fie mai buni. De ce avem nevoie pentru a ajunge la aceste rezultate? Am stat de vorbă cu Marius Decuseară-Brandenburg, Managing Partner la Trend Consult, furnizor de training și de consultanță în vânzări, despre importanța trainingurilor.

„Datorită programelor de training create de companii, participanții își găsesc răspunsuri practice la situații cu care se confruntă în realitatea lor, investind o cantitate rezonabilă de timp”, este de părere Marius Decuseară-Brandenburg.

 

Când trebuie să iei decizia de a-ți trimite angajații la traininguri

Dacă ai planuri de dezvoltare sau inițiezi proiecte strategice care schimbă modul de operare al companiei, atunci va interveni și necesitatea unei pregătiri specifice a personalului în zona de Change Management și pe competențele necesare pentru a implementa și susține noua strategie. De aici vine și nevoia de a trimite angajații la trainingurile oferite de furnizorii din piață.

„Din experiența proiectelor pe care le-am derulat observ că în ultima perioadă s-a schimbat dinamica pieței de training, existând de multe ori un proiect de consultanță atașat celui de dezvoltare. Suntem din ce în ce mai implicați în acest tip de proiecte atunci când vorbim de evaluarea și dezvoltarea unor competențe de leadership la nivel de organizație, în construirea echipelor performante, cu un număr mai mic de zile petrecut în sală, dar compensate cu mai multe intervenții de genul workshops sau coaching individual”, explică reprezentantul Trend Consult.  

Dacă ai decis să-ți trimiți angajații la astfel de programe, trebuie să știi că durata trainingurilor poate varia între 3 și 6 luni, însă timpul efectiv în sala de curs, în care angajatul acumulează noțiuni teoretice, nu depășește șase zile, restul timpului fiind dedicat practicii.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

„Noi vedem cum angajatorii țintesc dezvoltarea competențelor de care au nevoie în organizații – ce fac oamenii diferit ca urmare a programului parcurs. Uneori, ceea ce facem noi vizează doar actualizarea lucrurilor pe care oamenii deja le știu și facilitarea identificării unor oportunități de transfer de practică”, explică Marius Decuseară-Brandenburg.

 

Cum decurg trainingurile

Spre exemplu, în cazul trainingurilor puse la dispoziție de Trend Consult, acestea pornesc cu aspecte interioare precum conștientizarea unor caracteristici personale și oportunități de îmbunătățire și merg către zona de a obține rezultate prin intermediul interacțiunilor cu echipa.

„La final, faptul că ai un răspuns la lucrurile cu care te confrunți zi de zi este, de fapt, realul câștig. Odată ce știm la ce este nevoie să lucrăm, integrăm module de workshop cu coaching, cu lucru individual și întâlniri de împărtășire de bune practici”, mai spune Marius Brandenburg-Decuseară.

Așadar, dacă ai hotărât să faci o schimbare în compania ta și ai nevoie ca angajații tăi să își îmbunătățească cunoștințele, atunci una dintre soluții pot fi programele de training.

 

Categorii:
Focus

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*