Relocare la Cluj-Napoca
Beneficii

Relocare la Cluj-Napoca – beneficii și planuri

Locuința de serviciu, plata chiriilor și bonusul de relocare, printre beneficiile relocării

Supranumit și „Silicon Valley de România”, Cluj-Napoca a devenit în ultimii ani un adevărat hub IT unde numeroase multinaționale își au sediul și oferă locuri de munca Cluj. Pe lângă acestea și alte corporații au ales să își deschidă birouri aici, iar în căutarea celor mai potriviți angajați reprezentanții acestora au apelat la recrutarea personalului chiar și din alte orașe, inclusiv din Capitală.

Pentru a-i încuraja pe candidați să facă relocarea la Cluj-Napoca pentru noul loc de muncă, specialiștii în HR le pun la dispoziție acestora la recrutare o serie de beneficii care le ușurează tranziția. Am făcut o analiză pentru a-ți fi de folos dacă te confrunți cu situația de a oferi pachete de relocare pentru posturile pentru care recrutezi.

Unele pachete extrasalariale sunt extrem de generoase. Printre beneficiile incluse în cadrul lor se numără locuințele de seviciu – unde angajații din afara orașului se pot muta în primele luni în care încep munca la noul job – și acoperirea costurilor pe chirie pe care le au aceștia – în general pe o perioadă de 3 luni, până la acomodarea lor în Cluj-Napoca, oferindu-le astfel timpul necesar pentru găsirea unei locuințe potrivite pe cont propriu.

Alte companii oferă bonusuri de relocare la Cluj-Napoca ce pornesc, de exemplu, de la circa 400 de euro pe lună în middle management pe segmentul de retail și pot ajunge și la 1.000-1.500 de euro pe lună în cazul IT-știlor.

Pentru noii angajați din top management, avantajele extrasalariale obținute la relocare pot ajunge chiar și la un plus de 30% la salariu în fiecare lună, potrivit informațiilor disponibile în piață.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Care este profilul persoanelor care aleg să facă o relocare la Cluj-Napoca

De cele mai mult ori, tinerii sunt cei care aleg să părăsească orașul în care locuiesc pentru a obține un job mai bun.

„Vorbim, în general, de oameni tineri, ambițioși, care sunt dispuși să iasă din zona de confort pentru a face un pas decisiv în carieră, să învețe lucruri noi și să răspundă unor provocări noi”, a declarat pentru We are HR Adrian Gârbe, Director Talent Engagement la 3Pillar Global, companie americană prezentă în România din 2009, cu birouri în Cluj, Timișoara și Iași, care activează în domeniul IT.

„Atunci când vorbim de relocare, recruiterii noștri își îndreaptă atenția spre ingineri IT de nivel mediu și senior, cu 2-5 ani experiență, capabili să lucreze în tehnologii noi”, a mai adăugat acesta.

Potrivit reprezentanților 3Piller Global, componenta financiară este importantă la acest nivel, dar specialiștii companiei nu se bazează doar pe ea. Un alt element semnificativ pentru alăturarea biroului din Cluj al companiei îl reprezintă proiectele pe care le desfășoară aceasta.

„Relocarea presupune niște cheltuieli suplimentare pe care, desigur, acordând niște facilități financiare, încercăm să le acoperim, însă nu banii trebuie să fie, din punctul nostru de vedere, motivul relocării, ci mai degrabă aspectele care țin de performanța companiei, cultura din cadrul organizației, nivelul jobului, posibilitățile de învățare și evoluția profesională trebuie să reprezinte factorul motivațional”, explică Gârbe.

Compania americană oferă un bonus de relocare celor care aleg să se alăture biroului din Cluj-Napoca, pe care noii angajați îl pot utiliza cum consideră de cuviință pentru a alege locuințele potrivite pentru ei, fie că este vorba despre o zonă anume în care vor să stea, de amenajarea interioară a locuinței sau de suprafața de care au nevoie și care se mulează cel mai bine de propriul stil de viață.

Categorii:
BeneficiiFocus

Leave a Reply

*

*