cadouri personalizate
Update

Cum să răspândești bucuria sărbătorilor în echipă

Câteva modalități prietenoase cu bugetul

În anii trecuți, începutul lui decembrie era perioada în care companiile din întreaga țară planificau intens diverse festivități sau pregăteau cadouri pentru angajați. Pandemia însă a schimbat modul în care lucrăm, iar odată cu acesta și felul în care petrecem sărbătorile. 

Însă în preajma Crăciunului e important să răspândești bucurie în echipă și să găsești soluții optime pentru a face asta și de la distanță. Ai nevoie de un motiv în plus? Studiile arată că o mare parte dintre angajați ar fi mai productivi dacă ar simți recompensa și recunoștința angajatorului. Iată câteva dintre opțiunile pe care le ai!

 

Idei creative prin care să răspândești bucuria sărbătorilor în echipă

 

Găsiți împreună un scop 

Sărbătorile pot oferi oportunitatea de a ajuta și alți oameni din comunitate. Donațiile și voluntariatul sunt doar câteva metode prin care vei reaminti echipelor care este scopul pentru care depun efort. Scopul a fost și este în continuare cel mai puternic creator de fericire și productivitate. Astfel că, poți implica echipa în diverse proiecte de caritate sau puteți colecta împreună jucării pentru copiii defavorizați. 

 

Organizează un eveniment pe tiparul happy hour

Dacă toată echipa lucrează remote, un astfel de eveniment poate ajuta oamenii să simtă că fac parte din echipă. Un studiu realizat de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, arată că 74% dintre angajații care lucrează remote spun că dezavantajul principal al acestui mod de lucru îl reprezintă lipsa socializării cu colegii. Așa că, folosește-te de acest eveniment virtual ca o oportunitate de a (re)conecta echipa, desigur, într-un mod cât mai interactiv. 

 

Cum rămâne cu Secret Santa?

Chiar dacă mulți dintre noi nu suntem prezenți fizic la birou, asta nu înseamnă că trebuie să ne lipsim de clasicul Secret Santa. Desigur, de data aceasta va lua o cu totul altă formă, dar ne poate bucura la fel de mult ca în anii trecuți. Poți organiza diverse schimburi virtuale de cadouri, precum vouchere, donații sau chiar cadouri livrate la adresa angajaților, cum ar fi cărți, cafea, agende personalizate, echipamente pentru fitness sau abonamente la Netflix. Depinde de creativitatea și implicarea de care va da dovadă fiecare membru al echipei. 

 

Creează un spațiu pentru felicitări virtuale

Este important să răspândești bucurie și să mulțumești angajații în aceste momente. Una dintre variantele eficiente sunt felicitările virtuale prin care poți recunoaște meritele colegilor. Te poți folosi de această metodă și pentru a uni echipa, oferind fiecărui membru posibilitatea de a-și împărtăși aprecierea față de un coleg sau manager. 

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

De la mici atenții la cadouri personalizate 

Personalizarea cadourilor oferite angajaților adaugă un element de autenticitate care nu poate fi egalat cu un cadou obișnuit. Deși, angajații vor aprecia de regulă orice atenție primită din partea angajatorilor, faptul că te vei implica și vei oferi cadouri personalizate le va arăta că ai acordat o atenție sporită fiecăruia în parte. 

Desigur, în cadrul micilor afaceri ar putea fi fezabil să personalizezi cadourile pe baza preferințelor fiecărui angajat. Organizațiile cu sute de angajați pot personaliza fiecare cadou cu o imagine semnificativă, cu o siglă sau cu numele angajatului. 

 

Nu uita de echilibru

Încurajează și promovează echilibrul între job și viața personală ori de câte ori este posibil. Acest lucru poate fi dificil pentru mulți angajați, în special pentru cei care lucrează de acasă. Așa că, încurajează-i să ia pauze de masă, să facă plimbări în aer liber, să se deconecteze după lucru și să facă mișcare. Desigur, acest lucru e important să-l faci și în restul anului, nu doar de sărbători.

Este mai important ca oricând să faci asta pentru a ajuta angajații să-și mențină sănătatea mintală și forma fizică. Poți recomanda diverse aplicații pentru meditație sau yoga sau poți crea un canal de comunicare pentru a distribui diverse rețete de gustări sănătoase, exerciții fizice sau mindfulness. 

Deși pandemia a căutat să ne destabilizeze și să ne pună față în față cu fricile sau vulnerabilitățile noastre, e important să ne menținem optimismul și să căutăm să vedem și partea plină a paharului. Noi credem că-n 2020 vom prețui mai mult ca oricând magia sărbătorilor. 

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cu ce să înlocuiești vechile beneficii

Zile libere 2021: Când va fi următoarea minivacanță?

Feedback-ul după interviu. 5 template-uri de e-mail care îți fac viața ușoară

Categorii:
Update

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*