Employer Branding

Brandul de angajator, prin filtrul noilor colegi

Beneficiile aplicației Welcome 2 Bosch în recrutare

Să facem un exercițiu de imaginație. Îți cauți un job nou și începi călătoria spre el.  Dacă-ți va plăcea drumul, vei fi tentat să mergi până la ultima stație; dacă nu — cobori probabil la prima. Din perspectiva angajaților gândește și echipa Bosch Romania. Al doilea cel mai dorit angajator din industria automotive din țară pune pe primul loc experiența oferită angajaților și integrarea lor în companie. Pentru a contura aceste planuri, a lansat Welcome 2 Bosch, soluția digitală pentru onboarding.

Welcome 2 Bosch

Aplicația Welcome 2 Bosch poate fi accesată ușor de pe orice dispozitiv cu o conexiune la internet, însă Bosch s-a concentrat pe experiența oferită pe telefonul mobil. Opțiunea pulse check oferă posibilitatea colectării feedback-ului calitativ de la noii angajați în primele 6 luni în companie.

 

Echipa Bosch Romania povestește despre valoarea comunicării autentice și targetate în employer branding și despre contribuția mesajelor interne la succesul brandului de angajator.

 

Motivația lansării aplicației de onboarding

Viziunea noastră pentru implementarea soluției digitale a fost aceea de a interacționa cu viitorii angajați, de a-i inspira înainte de intrarea lor propriu-zisă în companie și de a le oferi o experiență deosebită în întreg procesul de onboarding, menită să susțină integrarea lor în organizație cât mai ușor și într-un mod cât mai plăcut. Pentru noi este o prioritate să oferim o experiență de calitate actualilor și viitorilor colegi. Decizia de a crea un canal de comunicare facil și dinamic, prin intermediul acestei aplicații, a fost una firească și cu un focus puternic pe nevoile celor care beneficiază de această aplicație. Este una din modalitățile prin care asigurăm o sinergie puternică între acțiunile întreprinse pentru a atrage noii colegi și procesele complexe de HR destinate colegilor noștri. Mai mult decât atât, aplicația Welcome 2 Bosch face parte dintr-o suită mai largă de instrumente și soluții integrate în strategia de employer branding, care susțin misiunea noastră de a fi Cel mai Dorit Angajator în rândul candidaților din grupurile noastre țintă.

 

„Am avut ocazia să folosesc aplicația Welcome 2 Bosch în procesul meu de onboarding. Aplicația a fost foarte ușor de utilizat atât pe telefon, cât și pe laptop. Odată conectat, am putut accesa un conținut variat, inclusiv informații despre documentele necesare in procesul de angajare, istoricul companiei, domeniile de activitate, valorile companiei și multe altele. Toate informațiile sunt organizate frumos în secțiuni și sunt livrate treptat utilizatorului. Pentru mine aplicația a fost o modalitate distractivă de a afla mai multe despre Bosch și de a previzualiza cultura primitoare, deschisă și incluzivă pe care o veți experimenta când vă alăturați echipei!”  Emmanouil M, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, unul dintre colegii care a testat aplicația încă din momentul acceptării ofertei de angajare.

 

 

Conținut variat și interactiv pentru noii colegi

Știm că procesul de onboarding e cel care asigură tranziția de la statutul de candidat la cel de angajat, însă atunci când vorbim de integrarea în companie a unui angajat nou sunt mai multe aspecte pe care trebuie să le luăm în calcul, precum: ce ar trebui să cunoască despre procesul de angajare, cum e structurat programul în primele zile, ce urmează să se întâmple în primele trei luni, dar și pe o perioadă mai lungă, de până la un an, în funcție de natura și complexitatea rolului pe care-l deține noul coleg. Pe măsură ce tehnologia avansează, devine din ce în ce mai ușor să realizăm anumite sarcini administrative, însă în cazul de față prioritatea noastră a fost să îi aducem pe viitorii angajați mai aproape de valorile și cultura noastră organizațională, într-un mod interactiv, atractiv, cu conținut variat, în format de microlearning, să le stimulăm curiozitatea și să îi ajutăm să se familiarizeze cu ce înseamnă Bosch în România, dar și la nivel local.

 

Funcționalitățile Welcome 2 Bosch Romania

Desigur, aplicația integrează cu succes și informațiile administrative pentru procesul de angajare, dar și după începerea activității, întrucât ciclul de viață al aplicației merge până la 6 luni de la prima zi la Bosch, timp în care colegii au ocazia să se familiarizeze cu platformele interne și cu informațiile de care au nevoie în mod frecvent.
Din punct de vedere tehnic, soluția aleasă e de tipul „web based”. Asta înseamnă că poate fi accesată foarte ușor, de pe orice dispozitiv cu o conexiune la internet, însă ne-am concentrat în mod special pe experiența oferită pe telefon, iar rezultatul e unul foarte apropiat de o aplicație mobilă nativă. Opțiunea „pulse check” oferă posibilitatea colectării feedback-ului calitativ de la noii angajați în primele 6 luni în companie.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

„Aplicația Welcome 2 Bosch facilitează legătura între viitorul angajat și companie, prin claritate și comunicarea transparentă a fiecărei etape premergătoare începutului colaborării. Un beneficiu adițional îl reprezintă secțiunea de raportări care ne permite analizarea calității experienței candidaților pe tot parcursul procesului de selecție.” Miriam S., recruiter Bosch Service Solutions Timișoara

 

Beneficiile aplicației în recrutare

Aplicația Welcome 2 Bosch Romania facilitează, în primul rând, legătura între viitorul angajat și companie, oferind claritate, precum și comunicarea transparentă a fiecărei etape premergătoare începutului colaborării. Un beneficiu adițional din perspectiva recrutării îl reprezintă secțiunea de raportări, care ne permite analizarea calității experienței candidaților pe tot parcursul procesului de selecție.

 

Andrei Szatmari Bosch

Andrei Szatmari, Organizational Development Consultant, Bosch Romania

 


„Welcome 2 Bosch e acum o aplicație digitală, un proces de onboarding digital, dar, mai mult de atât, reprezintă entuziasmul nostru de a-i primi cu brațele deschise pe noii colegi și de a le oferi o experiență memorabilă de integrare în companie.”
Andrei Szatmari, Organizational Development Consultant, a fost implicat direct în dezvoltarea aplicației Welcome 2 Bosch.

 

Feedback-ul colegilor contează

Lansarea aplicației Welcome 2 Bosch Romania a avut loc în martie 2020, iar până în prezent avem peste 300 de noi colegi care s-au alăturat grupului Bosch și au avut parte de noua experiență de onboarding. Criza generată de coronavirus ne-a influențat campania de comunicare și modul în care am lansat aplicația, însă decizia de a o lansa odată cu debutul pandemiei s-a dovedit a fi una foarte inspirată. Feedback-ul colegilor e unul pozitiv, iar în continuare căutăm să înțelegem perspectivele lor diferite, pentru a putea îmbunătăți atât conținutul, cât și funcționalitatea aplicației.

Descoperă aici poveștiile echipei Bosch România și oportunitățile în carieră.

Ți-a plăcut articolul despre Bosch Romania? S-ar putea să-ți placă și:

Cum e de fapt cu echilibrul?

Teamwork în employer branding

Categorii:
Employer Branding

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.
2 Comments on this post.
 • Cristi
  15 October 2020 at 5:58 pm
  Leave a Reply

  De unde se poate achizitiona aplicatia?

  • Steluța Năstase-Lupu
   19 October 2020 at 10:49 am
   Leave a Reply

   Bună, Cristi,

   Aplicația este dezvoltată de Bosch și este internă, nu poate fi achiziționată.

  Leave a Reply

  *

  *