Abordează și subiectul Financial Wellness
Uncategorized

Abordează și subiectul Financial Wellness!

O temă adeseori dată uitării

O situație financiară precară afectează adeseori și sănătatea emoțională a membrilor echipelor, manifestându-se prin niveluri mai ridicate de stres și anxietate. La rândul său, aceasta afectează productivitatea prin performanțe mai slabe la locul de muncă, luarea deciziilor pe termen scurt, capacitate redusă de concentrare, productivitate mai mică și absenteism. Și tocmai de aceea, companiile ar trebui să se preocupe mai mult de bunăstarea financiară a angajaților. Iată 3 soluții la îndemână pentru a aborda cât mai curând și subiectul Financial Wellness:

 

Acces la reduceri

Poate nu veți putea face măriri salariale în acest an, dar asta nu înseamnă că nu puteți negocia cu diverse branduri să oferiți acces la o gamă largă de reduceri și cadouri oamenilor din echipă. Reducerile au cel mai mare impact atunci când acoperă elementele esențiale ale vieții, cum ar fi alimentele, costurile de călătorie, îngrijirea copiilor, abonamentele la sală sau serviciile medicale.

 

Workshop-uri de educație financiară

În 2018, România se afla pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte educaţia financiară, indicatorul care măsoară nivelul acestei componente fiind de 21%. Nivelul mediu al UE este de 52%. Însă companiile pot ameliora această situație. Apelează cu încredere la furnizori de consiliere financiară pentru angajați. Ajutarea specializată a oamenilor pentru a prelua controlul asupra finanțelor demonstrează un interes real pentru starea lor de bine.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Recomandări de lecturi din sfera Financial Wellness în newslettere

Cărțile de finanțe personale îi vor ajuta pe oamenii din echipa ta să-și gestioneze mai bine banii. Odată ce au deprins elementele de bază ale finanțelor personale, le va veni mai ușor să decidă pentru ce merită să economisească și în ce merită să investească. Sigur, aceste cărți nu sunt neapărat niște lecturi lejeruțe, de luat pe plajă, dar lecțiile din ele îi vor ajuta să fie dacă nu mai fericiți, măcar mai liniștiți. Iată câteva titluri cu care îți poți începe recomandările:

  • Why Didn’t They Teach Me This in School?: 99 Personal Money Management Principles to Live By, de Cary Siegel
  • Rich Dad Poor Dad: What the Rich Teach Their Kids About Money That the Poor and Middle Class Do Not!, de Robert T. Kiyosaki
  • All the Money in the World: What the Happiest People Know About Wealth, de Laura Vanderkam
  • Broke Millennial: Stop Scraping By and Get Your Financial Life Together, de Erin Lowry
  • The Psychology of Money: Timeless lessons on wealth, greed, and happiness, de Morgan Housel

 

Ți-a plăcut acest articol despre Financial Wellness? Citește și:

Nu-ți lăsa dezvoltarea pe stand-by în luna august

8 semne ale unei culturi hibride toxice

7 motive care transformă învățarea online în viitorul educației

Categorii:
Uncategorized

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*