transparența
Leadership

Transparența în echipă: care este rolul ei?

+ Ce beneficii aduce

Transparența într-o companie ar trebui să se manifeste prin sinceritate și onestitate față de toți angajații. Încrederea în angajator crește atunci când aceștia sunt deschiși și adoptă un angajament moral de transparență. Dacă liderii acționează etic, cu integritate și onestitate, angajații îi vor urma și le vor fi alături. 

Transparența este o premisă pentru asumarea responsabilității și creează, în același timp, un angajament pe măsură ce oamenii înțeleg motivele care stau la baza muncii lor. A deveni transparent cu angajații este un proces lent, ce poate părea greu la început, însă se poate realiza cu pași mici și siguri. Încurajarea schimbului de informații dintre angajator și angajat, urmată de înțelegerea beneficiilor, vor conduce la o încredere bazată pe transparență.

Angajatul și angajatorul nu mai sunt în două tabere diferite cu interese antagonice, ci au scopuri comune, arată un studiu care are ca scop calitatea vieții la locul de muncă, efectuat la cererea Up România. Încrederea și transparența merg mână în mână și completează lista celor mai importante elemente ale unei bune calități a vieții la locul de muncă. Doar 50% dintre angajați cred că angajatorul este deschis și sincer cu ei, 25% dintre angajați nu au încredere în angajatorul lor, iar restul de 25% consideră că sunt imparțiali. Această lipsă de încredere este, într-o mare măsură, datorată lipsei de transparență la locul de muncă. 

 

Transparența: ce beneficii aduce angajatorilor

Dacă într-o companie există transparență, angajații se simt implicați pentru că știu ce și de ce se întâmplă anumite lucruri. De asemenea, managerii/team liderii simt și ei că fac parte din echipă pe care o gestionează și de care sunt responsabili și nu se simt izolați în spatele unor uși. Există o serie de beneficii care vin la pachet cu această transparență. Iată câteva dintre ele: 

  • Un loc de muncă sănătos, fericit și constructiv;
  • Un grad sporit de autonomie;
  • Schimbările organizaționale sunt mai ușor de implementat.

La Vitacom mereu ne-a plăcut să discutăm deschis despre ceea se întâmplă. Obișnuim să comunicăm cu colegii în ședințe, facem informări pe platforma noastră internă și este vital ca toți membrii echipei să știe la ce proiecte lucrăm, care sunt așteptările, de ce facem anumite lucruri și care este rezultatul final

Transparența nu este doar o tactică, este un criteriu care ar trebui să stea la baza oricărei companii. O organizație care investește în angajații săi și își propune să îmbunătățească bunăstarea acestora, va influența astfek pozitiv demersul firmei, productivitatea, iar implicarea angajaților va crește.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

10 lecții de leadership de la Steve Jobs

Ai nevoie de noi idei pentru employer branding?

8 semne ale unei culturi hibride toxice

Categorii:
Leadership

Contributor / / Gestionează mixul de Marketing al unei companii de electro-retail cu tradiție pe piața locală și oferă insight-uri despre profilul, necesitățile și skill-urile angajaților într-o industrie extrem de dinamică.

Leave a Reply

*

*