3 cărți care te ajută să îmbrățișezi diversele schimbari
HR Trends

Cărți care te ajută să îmbrățișezi diversele schimbari

Lecturi pentru un mindset sănătos

Cum ultimii ani au stat sub semnul schimbărilor de toate felurile îți prezentăm câțiva aliați de nădejde, sub forma unor lecturi care te vor ajuta să te echilibrezi, dar și să găsești soluțiile câștigătoare.

 

Gata de schimbare, Michael Jarrett

Nu poţi evita schimbarea. Poţi totuşi să decizi modul în care o anticipezi, îi răspunzi şi o administrezi. Volumul Gata de schimbare, scris de Michael Jarrett, îți pune la dispoziţie strategiile prin care poţi face toate astea în cel mai eficient mod cu putinţă. Cartea te va ajuta să:

  • Dobândești imaginea de ansamblu necesară implementării și susținerii schimbării.
  • Dezvolţi o cultură organizațională și un mindset care să faciliteze schimbarea.
  • Identifici oportunităţile şi pericolele capacității de schimbare, astfel încât să poţi opta pentru schimbarea potrivită.
  • Înveți din experiența altora cu ajutorul studiilor de caz axate pe anumite companii care au găsit rețeta perfectă – și asupra altora care au eșuat lamentabil.

 

Resilience: Powerful Practices for Bouncing Back from Disappointment, Difficulty, and Even Disaster, Linda Graham

Exact ca un mușchi, și reziliența poate fi antrenată. Dacă simți că ai nevoie de o carte la subiect, fără ocolișuri, care să te ajute să-ți dezvolți rapid noi modalități de a răspunde la schimbari și momente de cumpănă, atunci volumul Lindei Graham e cum nu se poate mai potrivit. În el găsești peste 130 de exerciții bazate pe dovezi concrete care te vor ajuta să faci față mult mai bine diverșilor factori care te perturbă atât la job, cât și în viața personală.

 

The Six Secrets of Change: What the Best Leaders Do to Help Their Organizations Survive and Thrive, Michael Fullan

Chiar și-n criză, organizațiile de succes se adaptează rapid și inteligent. Cum reușesc să facă asta eficient, fără să se lase doborâte de incertitudinea pieței? Cartea de față explorează câteva lecții esențiale pentru lideri desprinse atât din sectorul public, cât și din cel privat. Michael Fullan
reușește să împletească cu succes studiile cu anecdotele, succesele cu eșecurile pentru a crea o carte care inspiră o doză atât de necesară de optimism într-o perioadă dominată de schimbari.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Switch: How to Change Things When Change is Hard, Chip și Dan Heath

Frații din spatele bestsellerului „Idei cu lipici” te ajută și când vine vorba de schimbari. Iar aceasta este imposibil de evitat într-o perioadă în care întregul univers business trece prin una. Multiplele schimbări sunt neliniștitoare și consumă mult timp. Dar te-ai întrebat vreodată de ce insistăm să vedem obstacolele și nu obiectivul? Aceasta este întrebarea pe care cei doi autori o abordează în noua lor carte. Ei susțin că trebuie să înțelegi doar modul în care funcționează mintea ta pentru a reacționa inspirat în momentele critice.

 

Despre voința de schimbare, Adam Phillips

În viața de zi cu zi, ești nevoit să te confrunți cu o multitudine de schimbari atât în carieră, cât și în plan personal. Te muți într-o casă nouă, îți schimbi jobul, ți se adâncesc ridurile de pe față sau încărunțești, modul în care te raportezi la schimbare se transformă și el și tot așa. Toate aceste schimbari apar de-a lungul vieții, în timp ce tu ești uneori conștient și alteori inconștient de ele. Ce înseamnă, de fapt, schimbarea? Și, oare, poți avea control deplin asupra schimbărilor din viața ta? Și de ce se întâmplă câteodată să simți dorința de schimbare foarte acut? Această carte extraordinară oferă o perspectivă psihanalitică asupra schimbării, arătând ce este ea mai concret, ce o declanșează, care sunt urmările ei și cum poți deveni stăpân deplin al vieții tale, înțelegând orice schimbare în profunzime.

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Cum e să fii cel mai tânăr lider al unei companii din Big 4?

Office View: când Cărturești Carusel e biroul tău

Categorii:
HR TrendsUpdate

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*