tranformarea-liderilor
Leadership

Agilitatea și curajul liderului

Atuuri ale lumii moderne?

Sistemele de business ale noii ere trec printr-o transformare agilă. Iar transformarea aceasta necesită o adaptare continuă la fluxul descoperirilor tehnologice. În plus, consumatorii și-au adaptat cerințele la multele „realități” false pe care le promovează internetului în zilele noastre.

 

Transformarea rapidă poate fi un obiectiv

Transformarea agilă devine astfel un act de curaj în rândul companiilor și al liderilor moderni, care caută constant metode de îmbunătățire a proceselor interne sau externe. Așa a apărut conceptul de organizații agile. Învățarea agilă presupune adaptarea la ritmul rapid de schimbare prin culegerea de informații despre piață și client din cât mai multe surse posibile și adaptarea acestora la tehnologia nouă.

 

Oamenii sunt motorul organizațiilor eficiente

Organizațiile moderne sunt astăzi mult mai aproape de oameni și de nevoile lor. Desfășoară studii importante despre comportamentul uman și sunt extrem de atenți la feedback-ul intern sau extern. De aceea, în lumea curajoasă a organizațiilor agile, transparența are puterea de a dezarma orice urmă de îndoială.

Acest gen de organizații necesită un nou tip de leadership. Pentru a conduce o organizație agilă, liderii trebuie să extindă și să transcendă competențele care în trecut îi ajutau să conducă eficient compania lor.

 

Soluția este în fața noastră

Această schimbare de gândire trebuie făcută rapid și necesită o cantitate mare de informații și un nivel ridicat de adaptabilitate. Companiile care încearcă să facă față schimbărilor adoptând modele tradiționale ajung în final să eșueze.

Toți liderii de top au avut curaj și au mizat pe modele nonconformiste de leadership care le-au adus, în timp, recunoașterea mondială și creșterea economică a companiei. Curajul înseamnă astfel deschiderea ta la schimbare și la modul în care gândești. Înseamnă să ai încredere în cei care îți spun că greșești sau că poți face mai bine. Curajul este esența unei schimbări abordate corect, care te poate aduce mult mai aproape de succes.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Ai curajul să devii puternic și să schimbi modul în care gestionezi fiecare aspect al companiei tale?

Programul „Călătorie spre performanță” are la bază o viziune nouă asupra leadershipului și dezvoltă comportamente sănătoase prin modele eficiente de învățare. Educația ta este motorul evoluției companiei tale. Descoperă prin acest program că lucrurile pot fi învățate mai bine.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Inspiră-te de la cei care conduc afaceri online

Robots killed the HR star

Cum să încurajezi toleranța la job

Categorii:
Leadership

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*