Topul celor mai căutate joburi în România la început de 2024
Știri

Topul celor mai căutate joburi în România la început de 2024

Fii la curent cu tendințele!

350.000 de căutări au fost efectuate în ianuarie și februarie pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, iar rezultatele acestora îți oferă o bună imagine asupra rolurilor de interes pentru o bună parte dintre candidații din România. 

În topul căutărilor la început de 2024 se află și-n acest an joburile de șofer cu 54.000 de interogări. Cei mai mulți dintre aceștia s-au arătat interesați de oportunitățile disponibile pentru șoferii de categorie B, șoferii de tir sau cei care activează pe partea de distribuție.

„Lunile ianuarie și februarie au venit cu o creștere de 5% a numărului total de aplicări comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce ne arată că piața este îndeaproape urmărită de candidați și că se află în căutări active pentru un nou loc de muncă. De altfel, ne așteptam la această dinamică a pieței, în condițiile în care un sondaj derulat spre finalul anului trecut ne arăta că 56% dintre candidații respondenți aveau în plan o schimbare de job pentru 2024”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

 

Descoperă și alte roluri din fruntea clasamentului

A doua cea mai căutată poziție a fost cea de asistent medical, cu 20.000 de interogări pe eJobs.ro, urmată de operator call-center (17.000 de căutări), contabil și specialist în resurse umane, fiecare cu câte 11.000 de căutări. 

Pe locul 5 se află cuvintele-cheie „remote” și „acasă”, care au fost folosite în peste 9.000 dintre căutările efectuate de candidați anul acesta. Joburile remote deși se bucură în continuare de multă atenție din partea candidaților, se află pe o pantă ascendentă ca număr de oferte, aspect detaliat pe larg în acest articol

 

Hai să vezi și mediile salariale pentru cele mai căutate joburi

Potrivit datelor furnizate de Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net al celor sunt angajați pe poziții de șoferi variază între 3.500 de lei și peste 10.000 de lei, dacă vorbim despre șoferi de tir care operează curse internaționale. 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 de lei, iar pentru un operator call-center de 3.500. Media salarială pentru un contabil este de 4.500 de lei pe lună, în timp ce un specialist în resurse umane câștigă aproximativ 4.200 de lei pe lună. Aceste cifre sunt reprezentative pentru întreaga țară și pentru angajații care ocupă respectivele poziții, însă este important de subliniat faptul că nivelurile salariale pot varia în funcție de experiența și competențele individuale ale angajaților, precum și de specificul regiunii sau al sectorului de activitate.

„Un loc important îl ocupă în continuare locurile ce permit munca de acasă, acestea adunând nu doar un număr mare de căutări, ci și o cotă de 13,9% din totalul de aplicări aferente lunilor ianuarie și februarie, respectiv 240.000 de aplicări. Referitor exclusiv la numărul de căutări din platformă, vorbim despre 9.000 de interogări pentru termenii „acasă” și „remote”. Alte poziții care au generat peste 5.000 de căutări în parte au fost cele de manager, inginer, economist, agent de vânzări ori lucrător comercial”, mai spune Bogdan Badea.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile peste 25.000 de locuri de muncă. Dintre acestea, 3.500 sunt poziții pentru șoferi, 4.700 pentru asistenți medicali, 500 pentru contabili și 1.700 pentru specialiști în resurse umane. Totodată, 1.000 de locuri de muncă postate în acest moment în platformă sunt remote.

 

Ți-a plăcut articolul Topul celor mai căutate joburi în România la început de 2024? Citește și:

Ghid pentru a realiza o cercetare disciplinară corectă

Cum să-ți construiești brandul personal: 10 sfaturi de urmat

 

Categorii:
ȘtiriUpdate

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*