teste de precalificare
Recrutare

Cum crești relevanța candidaților și îi găsești pe cei mai buni?

Cu noile teste de precalificare de la eJobs

Știm foarte bine că, în recrutare, lecturarea a zeci sau chiar sute de CV-uri și clasificarea lor în categorii – „bun”, „cu potențial”, „merită chemat la interviu” – durează ore în șir, iar, în final, tot nu elimină complet posibilitatea de a nu găsi cei mai capabili candidați.

Riscăm, spre exemplu, să omitem CV-urile aplicanților cu mai puțină experiență atunci când noi căutăm candidați cu mai multă vechime. Dar se poate întâmpla ca abilitățile unui aplicant cu doi ani experiență să fie mai dezvoltate decât cele ale unui candidat cu vechime mai mare, dacă primul s-a confruntat cu mai multe provocări la job. Tocmai de aceea au devenit atât de importante testările în procesul de recrutare, pentru că ne ajută să facem o diferențiere obiectivă între candidați și abilitățile reale ale acestora.

Multe companii s-au prins deja că în momentul de față candidații relevanți sunt mai greu de găsit doar în baza CV-ului și experienței, așa că au introdus teste intermediare în procedurile lor de recrutare. Astfel, s-au asigurat din start că aplicanții dețin într-adevăr competențele menționate în CV. Dar, fără să-și dea seama, s-au încărcat cu și mai multă muncă: crearea de teste interne și perfecționarea acestora în timp, corectarea testelor, examinarea fiecărui aplicant în parte etc. Concluzia: ce au nevoie companiile acum este o cale eficientă de mijloc.

Acum ceva timp ți-am făcut cunoștință cu Candidate Fitness, algoritmul eJobs de sortare a candidaților. A fost primul pas în eficientizarea și economisirea timpilor în recrutare și exact asistentul de care aveai nevoie: îți ia pe rând fiecare CV, îl analizează în detaliu și apoi îți face o listă cu toți candidații tăi în ordinea relevanței, totul instant. Acum îți facem cunoștință cu al doilea pas:

 

Teste online de precalificare de la eJobs

Platforma de recrutare eJobs.ro îți pune acum la dispoziție o bibliotecă de peste 2.500 de teste online, care îți precalifică aplicanții pe baza aptitudinilor alese de tine.

Descoperă testele de precalificare

Cum funcționează? Alegi testul potrivit cerințelor tale, din mii de variante pentru toate tipurile de competențe (tehnice, lingvistice, de business management, interpersonale etc.), iar eJobs îl anexează anunțului tău de angajare. De partea cealaltă, candidații vor fi invitați să completeze testul ales după ce aplică la anunțul tău. La final, tu vei vedea aplicanții și scorurile acestora, dar vei putea accesa și un raport detaliat cu testarea fiecărui aplicant. Astfel, poți reduce substanțial timpul de recrutare și îți poți crește semnificativ relevanța candidaților. Nicio grijă, însă! Dacă, dintr-un motiv sau altul, anumiți aplicanți nu au putut finaliza testul în cele 24 de ore pe care le au la dispoziție din momentul aplicării, tu le vei putea accesa și CV-urile acestora.

Ce rezultate îți aduc testele de precalificare? După implementarea testelor în anunțuri, rata de succes a interviurilor poate crește cu până la 62% și costurile de angajare pot scădea cu până la 40%. Iar pentru că salvezi timp prețios pe care l-ai fi dedicat examinând individual fiecare aplicant, testele de precalificare eJobs scad și perioada de recrutare cu până la 45%, eliminând cu ușurință etapa de testare ulterioară a aplicanților.

De asemenea, cel mai important, aceste teste pun în prim plan doar candidații relevanți și îndeajuns de curajoși, care nu se tem de un pas extra pentru a demonstra că sunt potriviți pentru tine. 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Cum ajută candidații? Aplicanții înțeleg mai bine cerințele și așteptările angajatorului și au ocazia, în urma raportului cu rezultatele finale pe care îl primesc și ei, să descopere la ce aspecte trebuie să mai lucreze pentru a fi cât mai potriviți pentru rol.

Te-am făcut curios? Află mai multe despre testările de precalificare eJobs și descoperă toate motivele pentru care este potrivit și pentru tine.

   

  Ți-a plăcut articolul despre testele de precalificare? Citește și:

  Ești pregătit pentru transparentizarea salariilor?

  Ce trebuie să știi din Codul Muncii dacă ești angajator

  Antrenament pentru autenticitate

  Categorii:
  Recrutare

  Copywriter // Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și atras încă de mic de arta îmbinării perfecte a cuvintelor. Stabilit în marketing de peste 3 ani, s-a alăturat echipei eJobs din dorința de a ajuta atât candidații, cât și companiile să se familiarizeze cu piața muncii. La We Are HR scrie din 2021 despre tendințele din resurse umane și te ajută să ții pasul cu tot ce e nou.

  Leave a Reply

  *

  *