Dertour
HR Speed Dating

Cât de importantă este abordarea umană în business

Secretul lui împreună în compania Dertour

Experiențele din ultima perioadă ne-au arătat cât de important este să avem o abordare umană și să funcționăm ca o echipă, punând accent pe valori precum încrederea și comunicarea transparentă. Este și planul de călătorie care a funcționat pentru Dertour și care poate fi replicat în orice situație. Diana Ilie, Senior Recruiter, și Daniela Bobescu, Head of Legal, îți spun ce le motivează să fie în această echipă de 4 ani.

 

Diana Ilie - Senior Recruiter Dertour

Diana Ilie – Senior Recruiter Dertour

 

Daniela Bobescu - Head of Legal Dertour

Daniela Bobescu – Head of Legal Dertour

 

 

De cât timp ești în echipă și ce te-a convins să aplici?

D.I.: Am pornit pe acest drum acum 4 ani, fiind abordată de o companie de recrutare. Mi-a plăcut foarte mult atât comunicarea pe care am avut-o cu acea agenție, cât și profesionalismul și deschiderea persoanei care urma să-mi fie manager. Valorile companiei și proiectele pline de provocări s-au aliniat convingerilor personale și m-au determinat să fac cu încredere această alegere.

D.B.: Fac parte din echipă de aproape 4 ani. Am aplicat la recomandarea unei prietene care făcuse parte din echipă, îmi vorbise despre atmosfera în companie și despre colegi. A contat mult și domeniul de activitate al companiei. Este plăcut să lucrezi cu oameni care fac tot ce pot pentru a asigura o vacanță perfectă.

 

 

Cum ți-ai imaginat călătoria ta în companie când ai aplicat? Cum e acum?

D.I.: Ca să poți descoperi noi oceane, trebuie să ai curajul să-ți iei ochii de la țărm. Ieșirea din zona de confort este cheia deblocării potențialului la maximum. Cum este acum? Dertour este una dintre cele mai frumoase călătorii alături de care am pornit la drum.

D.B.: Mi-am imaginat călătoria mai puțin dinamică. Și probabil așa ar fi fost, dacă nu am fi trecut, într-un timp atât de scurt, printr-o vânzare a liniei de business, printr-o pandemie, printr-o fuziune. În 2019 am făcut trecerea de la Eurolines la Travel Brands (Dertour). Echipa a rămas aceeași, activitățile fiecăruia dintre noi au rămas aceleași. Cea mai importantă schimbare a fost a brandului, am devenit Dertour, parte a grupului Der Touristik.

 

Care sunt cele mai importante aspecte pe care se bazează relația ta cu managerul?

D.I.: Relația cu managerul are la bază încrederea și respectul reciproc pe care ni-l acordăm unul altuia, claritatea și comunicarea deschisă, feedback-ul permanent, sprijinul în activitate și găsirea unor noi soluții împreună. Recunoștința este unul dintre cele mai simple, dar și cele mai puternice lucruri pe care oamenii îl pot face unul pentru celălalt. Dacă-ți faci timp să-ți apreciezi angajații, aceștia îți vor răspunde în mii de moduri.

D.B.: Comunicarea este un aspect important în relația cu managerul direct. Asigurăm, astfel, un schimb de idei corect și eficient, scopul nostru fiind acela de a atinge obiectivele companiei.

 

Una dintre valorile companiei este engagementul oamenilor săi. Ce te motivează să te implici?

D.I.: Mă motivează fiecare proiect pe care îl finalizez. Mă motivează respectul oamenilor pentru ceea ce fac. Mă motivează oamenii noi pe care-i cunosc și feedback-ul pe care-l primesc din partea lor. Zâmbetul noilor colegi pe care îi întâlnesc pe holurile companiei, precum și echipa alături de care lucrez. Mă motivează toate provocările care apar.

D.B.: Întreaga echipă de management încearcă să acorde colegilor perspectiva, încrederea și suportul de care au nevoie pentru a rezona cu valorile și direcția Dertour. Mă motivează să contribui la creșterea unui mediu de lucru performant, încurajator, să lucrez cu oameni de la care am ce învăța.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Care a fost acel moment care ți-a consolidat încrederea în angajator?

D.I.: Perioada pandemiei și felul în care compania a gestionat situația atât intern, cu angajații, cât și pe piață, adaptându-și constant activitatea în funcție de nevoi.

D.B.: Încrederea se clădește pe comunicare și transparență. Gestionarea situațiilor prin care am trecut încă de la momentul transferului de business, măsurile întreprinse în pandemie care au avut ca principal obiectiv păstrarea echipei mi-au consolidat încrederea în angajator.

 

Ce ai învățat lucrând la Dertour?

D.I.: Am învățat că deși ultimii doi ani au fost spumoși, ca un pahar de șampanie pe care o agiți și o torni apoi în pahar, cu adrenalină, precum o cursă pe motociclete pe un teren accidentat, am reușit să o gestionăm împreună. Și secretul a stat în împreună. Ușor, temerile s-au transformat în zâmbete, optimism și recunoștință pentru oamenii pe care i-am cunoscut, pentru colegii alături de care am lucrat, pentru candidații valoroși și sinceri, pentru rezultatele unei echipe minunate de HR și pentru că nu am uitat să fim noi înșine.

D.B.: Mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare, de gestionare a situațiilor care au nevoie de o soluție rapidă. Am învățat că riscurile nu pot fi întotdeauna eliminate complet, uneori acestea trebuie asumate. Fiecare zi este diferită, fiecare situație este diferită. Activitatea la Dertour este un proces continuu de învățare și dezvoltare.

 

Ce i-ai povesti unui candidat despre colegi și despre mediul de lucru?

D.I.: Mediul de lucru este unul dintre criteriile importante care-i fac pe angajați să vină cu plăcere la serviciu și îi motivează să rămână loiali companiei. Despre colegi, le-aș spune că le vor oferi sprijin ori de câte ori vor avea nevoie. Le-aș spune cât de importantă este echipa atunci când ești în căutarea unor soluții și pentru a depăși obstacolele apărute. În echipa Dertour sunt oameni frumoși, alături de care am parcurs kilometri de zâmbete.

D.B.: Unul dintre principiile Dertour este acela că facem lucrurile să se întâmple, preluând responsabilitatea pentru munca noastră, căutând cele mai bune soluții, luând decizii în cunoștință de cauză și la cel mai înalt standard posibil. Lucrăm împreună pentru a transforma visurile de vacanță ale clienților în realitate.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

 

HR Speed Dating. Cum arată cheia succesului în echipă

 

HR Speed Dating: Colegii tăi cunosc și rezonează cu scopul companiei?

Categorii:
HR Speed Dating

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*