cheia succesului
HR Speed Dating

HR Speed Dating. Cum arată cheia succesului în echipă

Am aflat de la membrii echipei CWS Business Global Services

Se spune că, dacă mai mulți oameni privesc în aceeași direcție, atenția lor se concentrează pe lucruri diferite. La fel este și în cazul succesului, fiecare îl definește în funcție de nevoile, dorințele și contextul în care se află. Aceasta este concluzia pe care am tras-o în urma interviurilor cu cei doi angajați de la CWS Business Global Services, pe care i-am provocat la o serie de întrebări menite să-i ajute să se cunoască mai bine, dar și să arate că, indiferent de scopul nostru comun într-o companie, dincolo de job, avem aspirații și interese diferite.

RADU BANEA – Reporting Specialist

ANCA CHERĂȚOIU Senior Accountant

 

Cum arată cheia succesului pentru cei din echipa CWS?

De cât timp faci parte din echipa CWS și cu ce așteptări ai intrat în echipă?

R.B.: De aproape doi ani fac parte din echipa CWS. Așteptările mele au fost destul de simple: un echilibru bun între familie și job, posibilitatea de work from home, precum și siguranța locului de muncă. Toate așteptările au fost îndeplinite.

A.C.: Fac parte din familia CWS din 2019, iar așteptările cu care am intrat în această echipă au fost îndeplinite încă din prima zi. Mi-am dorit, în primul rând, să am parte de un mediu de lucru plăcut, să pot discuta cu colegii dincolo de situațiile cotidiene de la birou și să am posibilitatea să mă dezvolt constant atât uman, cât și profesional.

 

Ce strategii a folosit compania pentru a te integra mai ușor în echipă?

R.B.: Departamentul din care fac parte are echipa în Germania, astfel că, pentru onboarding, Team Leader-ul făcea vizite lunare în România înainte de pandemie. Ulterior totul s-a desfășurat online, cu mare deschidere și răbdare.

A.C.: Cea mai importantă strategie folosită de companie a fost transparența. Dincolo de acest lucru, ședințele săptămânale la nivelul companiei m-au făcut să simt că fac parte din echipă și că părerea mea contează.

 

Ce experiențe te-au ajutat să legi relații de prietenie cu ai tăi colegi?

R.B.: Echipa CWS este formată din oameni deschiși, iar cele mai dese discuții au avut loc în „Coffee Room” și în sala de mese. Fiind o persoană sociabilă de fel, reușesc să găsesc interese comune aproape cu oricine: unii colegi au copii, alții sunt pasionați de dezvoltare personală, educație financiară, programare sau sport.

A.C.: Colegii mei sunt ca o a doua familie. Dincolo de provocările zilnice de la birou, am organizat și ieșiri în natură împreună. În fiecare an, de Crăciun, desfășurăm activități umanitare, astfel că prieteniile s-au legat de la sine.

 

Cât de important ți se pare succesul companiei și ce rol are acesta în atingerea propriilor obiective?

R.B.: Succesul companiei se traduce în succesul fiecărui membru al echipei. O companie care este formată din oameni care se simt apreciați și mulțumiți poate oferi servicii pe măsură clienților. Orice obiectiv realist poate fi atins într-o echipă căreia îi place compania în care lucrează.

A.C.: Succesul companiei are o importanță semnificativă și este strâns legat de propriul succes. Cred că atunci când avem reușite în echipă stima de sine crește, la fel și încrederea în propriile forțe, așa că putem să folosim această energie pozitivă pentru atingerea propriilor obiective.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Cum arată cheia succesului în carieră?

R.B.: Cheia succesului în carieră înseamnă lucruri diferite pentru fiecare persoană în parte. Spre exemplu, succesul meu în carieră poate fi diferit de cel al colegului meu. Din punctul meu de vedere, o carieră de succes se rezumă la a avea îndeplinite cele 3 valori principale: work/family balance, flexibilitate și motivație financiară.

A.C.: Unul dintre citatele care îmi plac este: „Succesul nu constă în a nu face greșeli, ci în a nu face aceeași greșeală de două ori”. Pentru mine, aceasta este chintesența succesului, iar CWS mă ajută să îl descopăr în fiecare zi, oferindu-mi șansa să trec constant prin noi provocări.

 

Care au fost principalele experiențe din companie care te-au ajutat să te formezi?

R.B.: M-au ajutat mult deschiderea managementului, încrederea acordată și mai ales implicarea angajaților în găsirea de soluții pentru un workflow mai eficient. Uneori, o idee simplă, transmisă către echipă ca fiind o provocare, ajunge în atenția cuiva pasionat și are oportunitatea să devină un proiect adoptat de companie.

A.C.: Mă ajută faptul că am posibilitatea să lucrez cu oameni de mai multe naționalități, am avut parte și de training în Germania. De asemenea, m-a ajutat mult să mă formez ca om și faptul că am primit din partea colegilor multă încredere, că mi s-au asignat task-uri importante și că întotdeauna mi-au fost recunoscute meritele.

 

Să privim dincolo de job. Cine ești în timpul liber?

R.B.: În timpul liber sunt specialist în rapoartele financiare ale familiei. Sunt pasionat de educație financiară, dezvoltare personală, programare, dar și de tenis de masă.

A.C.: Îmi place să citesc, să gătesc, să călătoresc și să cunosc oameni noi. De asemenea, sunt pasionată de dansuri latino (pe care le și practic de câțiva ani) și fac voluntariat la un adăpost de animale.

 

Ți-a plăcut articolul despre cum arată cheia succesului în echipă? Citește și:

Fără aceste abilități nu se poate în delegare

Ce rol au liderii în gestionarea burnout-ului angajaților

Stiluri de delegare pe care le poți aborda chiar de azi

 

Categorii:
HR Speed Dating

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*