Ia exemplu de la ei în materie de delegare!
Focus

Ia exemplu de la ei în materie de delegare!

Ce face Google diferit

Liderii nu sunt supereroi. Nu pot salva lumea și compania de unii singuri. Însă delegarea poate fi superputerea lor. Liderii care știu să delege văd dincolo de realizarea unei sarcini. Îi ajută pe ceilalți să crească și să-și perfecționeze munca. Descoperă și tu un exemplu de delegare oferit chiar de Google care te va ajuta să-ți rafinezi această superputere!

Lumea tehnologiei este cunoscută pentru atitudinea sa rebelă față de tot ceea ce reprezintă corporația convențională. Birourile echipate cu tobogane și papucii de casă în locul pantofilor office țipă că acesta nu este locul de muncă al părinților tăi. În acest mediu, managementul este adeseori văzut ca un bastion al vechii ierarhii la locul de muncă care pur și simplu nu va muri. Drept urmare, tot mai multe companii apelează la alternative organizaționale liniare care nu se bazează pe management. Sunt managerii cu adevărat necesari? Google a întreprins un studiu pentru a afla.

Însă studiul a ajuns să descopere exact opusul – managerii nu numai că au un rol esențial, dar pot influența semnificativ performanța echipelor lor. Și nu s-au oprit aici. După ce și-au dat seama că managerii erau importanți, s-au angajat într-o căutare pentru a descoperi toate comportamentele care i-au făcut pe unii mai eficienți decât pe alții. Inițiativa a devenit cunoscută sub numele de Project Oxygen.

 

Descoperă pașii implementați de Google și urmează-le exemplul!

Printre aceste comportamente bune se numără și delegarea. Iar Google are o abordare în 7 pași, menită a-i ajuta pe managerii săi să își responsabilizeze mai bine echipele. Iată un rezumat al acestora!

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

  • Oferă o imagine de ansamblu asupra a ceea ce trebuie realizat.
  • Descrie detaliile noii responsabilități.
  • Solicită întrebări, reacții și sugestii.
  • Ascultă comentariile și caută să răspunzi cu empatie.
  • Prezintă ce impact va avea asupra echipei.
  • Încurajează membrii echipei.
  • Stabilește puncte de control, rezultate, termene-limită și modalități pentru monitorizarea progresului.

 

Ți-a plăcut acest material cu exemplul oferit de Google în materie de delegare? Citește și:

Cum aduci distracția în echipă înainte de vacanță

Poate angajatorul să solicite vaccinarea obligatorie?

Cum va arăta piața muncii la finalul pandemiei?

Categorii:
FocusOpinie

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*