transport
Update

Ce salarii câștigă angajații din transport și distribuție

Află topul veniturilor în funcție de joburi

Domeniul Transport/Distribuție a fost și este unul dintre cele mai active în recrutări și angajări, indiferent de contextele sociale, medicale sau economice. Și inspiră siguranță candidaților și acest lucru se vede în numărul de aplicări. Peste 2.600 de joburi în transport și distribuție au fost postate de angajatori de la începutul anului și până acum pe eJobs, acesta fiind unul dintre domeniile care recrutează masiv, dar și care atrage, lunar, un număr mare de aplicări – peste 60.000 înregistrate doar în luna ianuarie. Descoperă profilul candidaților pe care angajatorii din transport și distribuție îl caută, salariul mediu net în acest domeniu, precum și topul câștigurilor în funcție de joburi și orașe. 

 

Profilul candidaților pe care angajatorii din transport și distribuție îl caută

Cele mai multe dintre aceste joburi se adresează candidaților entry level și fără experiență, urmați de cei mid level (care au între doi și cinci ani de experiență în domeniu). Mult mai puțin sunt căutați, la acest început de an, seniorii și managerii.

 

„Asta se întâmplă pentru că vorbim despre un domeniu cu fluctuație mare de personal pe aceste segmente – entry și mid level. În plus, volumele de business ale angajatorilor din sector au crescut considerabil în ultimii doi ani, astfel încât și de aici a venit nevoia unor extinderi firești ale echipelor. Spre exemplu, numai pentru curieri, unul dintre cele mai căutate profile de candidați din transport și distribuție, avem în acest moment peste 700 de joburi deschise în platformă”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.

 

Salariul mediu net al angajaților din transport și distribuție

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu al celor care lucrează în transport și distribuție este de 3.500 de lei pe lună. Un promoter câștigă 2.800 de lei, în timp ce media pentru un dispecer auto ajunge la 4.000 de lei. Șoferii au salarii medii de 2.700 de lei, însă acest plafon este aplicabil doar celor a căror activitate nu implică deplasări în alte orașe sau în afara țării.

„În ceea ce-i privește pe șoferi, plaja salarială este foarte largă și depinde de program, de timpul de autovehicul condus și, desigur, de distanțele pe care trebuie să le parcurgă. Astfel, salariul unui șofer de camion urcă la o medie de aproape 3.800 de lei pe lună, iar cel a unui șofer de tir pe curse internaționale poate depăși 13.000 – 14.000 de lei”, completează Roxana Drăghici.

Deși media salarială din acest domeniu este de 3.500 de lei și mai mult de jumătate dintre pozițiile deschise vizează candidați entry level, pentru joburile de specialiști sau manageri, salariile oferite pot ajunge să depășească media generală pieței pentru poziții similare. Astfel, au fost introduse și salarii de 20.000 de lei pentru funcția de director economic, 18.000 de lei pentru Chief Technological Officer, 16.000 de lei pentru project manager sau 13.000 de lei pentru un director administrativ.

În ultima lună, pe eJobs au fost înregistrate 61.000 de aplicări pentru locurile de muncă din transport & distribuție. 90% dintre aplicări sunt pentru joburile din țară și 5,3% pentru cele din străinătate. Pentru locurile de muncă entry level, diferența de salarizare dintre România și țări din vestul Europei poate fi și de 1 la 5. 4,7% din aplicări sunt pentru joburile remote.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Topul salariilor

Cele mai mici salarii MEDII nete introduse până în acest moment de către angajații din transport și distribuție sunt pentru:

 • Operator calculator – 2.300 de lei
 • Curier – 2.500 de lei
 • Gestionar depozit – 2.700 de lei
 • Tehnician  – 2.700 de lei
 • Contabil junior – 2.800 de lei

Orașele cu cele mai mici salarii MEDII nete din transport & distribuție sunt:

 • Galați: 1.800 de lei
 • Vaslui: 2.300 de lei
 • Buzău: 2.500 de lei
 • Brăila: 2.500 de lei
 • Zalău: 2.700 de lei

Orașele cu cele mai mari salarii MEDII nete din transport & distribuție sunt:

 • București : 4.000 de lei
 • Cluj – Napoca: 3.800 de lei
 • Timișoara: 3.500 de lei
 • Sibiu: 3.300 de lei
 • Arad: 3.000 de lei

Iată și care sunt pozițiile pentru care s-au înregistrat cele mai mari valori salariale din acest domeniu:

 • Director economic: salariul mediu net la nivel național – 6.500 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 20.000 lei 
 • Project manager: salariul mediu net la nivel național – 6.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 16.000 lei
 • Director transporturi: salariul mediu net la nivel național – 6.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 15.000 de lei 
 • Dispecer transport: salariul mediu net la nivel național – 4.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 13.000 lei 
 • Specialist recrutare: salariul mediu net la nivel național – 3.500 lei, salariul maxim introdus în Salario – 12.000 lei 

În acest moment, pe eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile 33.000 de locuri de muncă. Peste 550.000 de specialiști și-au introdus veniturile până în prezent în Salario comparatorul de salarii marca eJobs. 

 

Ai găsit utile informațiile din articolul despre salariile din transport și distribuție? S-ar putea să te intereseze și:

 

39% dintre angajați și candidați primesc lunar cel puțin o ofertă de job

De două ori mai multe joburi cu salariul menționat în anunțul de angajare

Categorii:
Update

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*