Green Horse Games
HR Speed Dating

Cât de multă flexibilitate oferi colegilor pentru a-și exersa pasiunile?

Interviu Green Horse Games

Când vorbești cu entuziasm despre activitatea ta și pasiunea nu este doar o valoare declarată a companiei, ci transpusă în experiențe de joc, este mult mai ușor să atragi colegi talentați. Contează însă și călătoria pe care le-o oferi, cum îți menții echipa implicată, dar și cum susții fiecare partener de joc să devină lider pe zona lui. Despre un mediu în care oamenii au puterea de a acționa și de a lua decizii, ca și cum ar fi CEO-ul companiei, îți povestesc Tiberiu Ioan Văsii – Project Manager și Adrian Maroiu – UI/UX Designer în cadrul Green Horse Games.

 

 

Tiberiu Văsii - Green Horse Games

Tiberiu Văsii – Project Manager Green Horse Games – Din 2013 fac parte din echipa Green Horse Games, iar pasiunea mea pentru strategie și comunicare în joc se transpune acum în proiectele pe care le coordonez.

 

Adrian Maroiu - Green Horse Games

Adrian Maroiu – UI/UX Designer Green Horse Games – Alături de echipă din 2019, sunt pasionat de partea grafică și de jocurile video, iar în Green Horse Games am găsit mediul care să susțină dezvoltarea mea profesională.

 

 

De cât timp faci parte din Green Horse Games și ce te-a convins să te alături echipei?

Tiberiu Văsii: Povestea a început în noiembrie 2013, când m-am înregistrat în primul joc de succes al companiei, LigaUltras. Mi-a plăcut atât de tare jocul și ideea din spatele lui, încât mi-am zis că trebuie să aplic la anunțul pe care-l postaseră pentru jobul de Community Manager. Când am aplicat, a fost un moment de tipul: „Ce-o fi, o fi”, având în vedere că experiența mea se rezuma doar la a coordona jucătorii din echipă. În septembrie 2022, am împlinit 8 ani de când fac parte din Green Horse Games și, în prezent, sunt unul dintre cei mai vechi oameni din cadrul echipei.

Adrian Maroiu: Sunt de 3 ani în Green Horse Games, iar entuziasmul colegilor în discuțiile despre companie, valorile acesteia și echipa sunt o parte din lucrurile care m-au atras. Ulterior, și eu am preluat același entuziasm atunci când vorbesc despre cei cu care lucrez și evoluția companiei.

 

Pe ce abilități a pus accentul angajatorul în recrutarea ta?

Tiberiu: La momentul respectiv, aveam marele avantaj de a veni din comunitate. S-a observat faptul că pot coordona o echipă de sute de oameni (la un moment dat, depășisem 300 de membri în echipa din joc) și cred că această abilitate a cântărit destul de mult. De altfel, comunicarea și modul de a interacționa cu ceilalți, dar și faptul că înțelegeam conceptul jocului au contat la momentul respectiv. Înainte de interviul final, am avut un test, unde a trebuit să-mi imaginez că adaug reguli noi în cadrul jocului, iar acestea au fost îndreptate în zona comunicării și a comunităților.

Adrian: Au contat abilitatea mea de a lucra în echipă, de a comunica, precum și abilitatea de a oferi feedback, inteligența emoțională, atitudinea pozitivă.

 

Ce te atrage la jobul tău și te determină să te implici?

Tiberiu: Nicio zi nu seamănă cu cealaltă, iar asta e ceva ce pe mine mă atrage. Faptul că există posibilitatea de a trata fiecare zi diferit și de a crea experiențe noi pentru comunitatea noastră e cel mai de preț lucru. Există o responsabilitate foarte mare la mijloc, dar nu reprezintă un impediment, mai ales când echipa din care faci parte este cea potrivită.

Adrian: De mic mi-a plăcut să desenez, să fiu inventiv și creativ, mi-au plăcut jocurile video și am ajuns să îmbin utilul cu plăcutul, lucrând în industria de gaming. Fiecare zi este o nouă provocare, iar faptul că fac ceea ce îmi place mă determină să mă implic. Totodată îmi place să ajut și în proiecte care nu țin de atribuțiile mele.

 

Cum susține și dezvoltă compania pasiunile tale și ale colegilor?

Tiberiu: În fiecare trimestru fiecare coleg are posibilitatea de a-și seta un scop personal prin care să dea un plus carierei sale. Eu, de exemplu, am absolvit recent un curs de Profession Scrum Master, iar compania m-a susținut 100% să-l urmez. Așadar, fie că e un curs, un nou program pe care vrei să-l înveți sau o conferință la care vrei să ajungi, obții susținere.

Adrian: Fiind o companie cu growth mindset, angajații au tot suportul moral și financiar pentru a se dezvolta atât profesional, cât și personal.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Cum ai defini relația cu managerul tău? Ce rol joacă acesta în dezvoltarea ta profesională și personală?

Tiberiu: Există un respect reciproc la mijloc, câștigat în timp. După 8 ani știu că pot apela oricând pentru un sfat sau ajutor din partea managerului. Iar sfaturile sale sunt atât din sfera profesională, cât și din cea personală. A ajutat mult faptul că suntem transparenți unii cu ceilalți în discuțiile pe care le avem, ceea ce întărește încrederea și respectul.

Adrian: Este o relație foarte strânsă. Împreună gândim, vizualizăm și testăm noi concepte care, ulterior, pot ajunge în produsul final. Totodată stabilim lunar obiectivele de echipă, obiectivele personale și cele de dezvoltare.

 

Dacă mâine ți s-ar propune să experimentezi o activitate nouă în cadrul companiei, ce ai alege?

Tiberiu: Una dintre cele trei valori ale companiei este ownership-ul. Mereu s-a subliniat ideea de a acționa și a lua decizii, ca și cum ai fi CEO-ul companiei, ca și cum ai deține întreaga companie. Având în vedere acest lucru, cred că am atins zona aceasta, prin mindset-ul avut.

Adrian: În cei 10 ani în industria de gaming, am experimentat tot ce ține de dezvoltarea unui joc, de la concept, artă, animații și până la programare și sound design. Aș alege cu plăcere orice activitate ce ține de dezvoltarea unui joc, dar care să și îndeplinească nevoile companiei.

 

Ce ai învățat din Football Rivals/LigaUltras și îți este util în abordarea ta la job sau în relația cu ai tăi colegi?

Tiberiu: Să nu subestimezi niciodată puterea unui grup care trage pentru același scop. Cele două jocuri sunt construite în jurul ideii de echipă și exemplele pe care le vedem la jucătorii noștri ne inspiră și pe noi. Coordonarea, lucrul în echipă și puterea de decizie ajută mereu când lucrăm împreună.

Adrian: Am învățat că un proiect dezorganizat îngreunează dezvoltarea pe viitor. Atunci când încep un proiect de la zero, chiar dacă îmi consumă mai mult timp, îl organizez și îl documentez, pentru că astfel voi optimiza munca pe viitor, atât pentru mine, cât și pentru colegii mei.

 

Primești propunerea de a lucra la propriul joc. Cum ar arăta acesta?

Tiberiu: E greu sa ies din zona în care se află Football Rivals acum, pentru că îmi place prea mult fotbalul și ideea de a fi parte dintr-o echipă, ca să mă pot gândi la o altă tematică. Sigur, sunt pasionat și de istorie, și de geografie, dar puterea pe care o deține fotbalul la nivel de sentimente generate nu cred ca poate fi egalată de altceva. Ca să nu rivalizez cu Football Rivals, probabil în jocul meu, voi începe o carieră de fotbalist, unde scopul final ar fi să câștig Balonul de Aur.

Adrian: Un joc multiplayer competitiv cu gameplay intuitiv, ușor de înțeles, cu o componentă de tactică, comunicare și coordonare în echipă.

 

Ți-a plăcut articolul despre mediul de lucru din compania Green Horse Games? S-ar putea să-ți placă și:

Legile jocului la job: 5 răspunsuri punctuale despre gamificare

Creativitate în doze de 15 secunde

 

Categorii:
HR Speed Dating

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*