Reinventeaza ziua de luni
HR Challenge

Reinventează ziua de luni

Ce să faci pentru o echipă #HappyLaJob

Pe parcursul verii, multe companii au implementat programul scurt pentru ziua de vineri, atât pentru a ridica moralul angajaților care se gândeau toată ziua la weekend, cât și pentru ridicarea productivității în prima jumătate a zilei. Alte firme asigurau prânzul la birou în această zi din aceleași motive. Noi suntem de părere că astfel de inițiative sunt de dorit în orice companie, dar că nu trebuie să se rezume la zilele de vineri.

Ziua de luni, acest interval ales în mod arbitrar să dea startul săptămânii de lucru pentru cel mai des întâlnit program la job, ne provoacă disconfort și anxietate de cel puțin 4 ori pe lună. Adevărul e că nici n-ai cum să te abții. Lunea vine imediat după weekendul relaxant în care ne trezim de bunăvoie, fără alarmă, în care nu trebuie să ne grăbim să luăm micul dejun mai repede sau să ne schimbăm din pijama imediat ce coborâm din pat. Ne scoate din reveria a două zile libere care au avut principalul rol de a ne binedispune.

Asta e realitatea situației, dar nu înseamnă că nu putem face ceva ca angajații noștri să uite de toate neplăcerile zilei de luni și să se bucure de noua săptămână la job. Cu propunerile noastre ar putea chiar deveni cea mai iubită zi de lucru din săptămână, poate chiar mai iubită decât vinerea. Nu glumim!

 

1. Un mic dejun copios la birou

Foarte multe persoane preferă să mai doarmă 30 de minute de dimineață în loc să se trezească mai devreme și să își pregătească micul dejun, iar din acest motiv mulți angajați recurg la covrigul de la patiseria de pe colț și la cafeaua mare pe stomacul gol ca să își pornească sistemul de dimineață. Nu e cel mai sănătos obicei, dar până la urmă e alegerea fiecărui angajat. Totuși, corelarea „nu iau micul dejun pentru că mă grăbesc să ajung la serviciu” nu e benefică pentru fericirea la job a angajatului tău, iar acest lucru e un motiv de îngrijorare pentru orice angajator.

Ce poți face ca să schimbi complet această impresie? Asigură-le angajaților tăi micul dejun în fiecare zi de luni. O poți face fie în regim de catering, experimentând astfel cu mai multe firme până găsești cea mai reușită combinație sau o poți face cu produse de patiserie și fructe proaspete. Prima variantă le oferă colegilor tăi ocazia să se întâlnească de dimineață în bucătărie și să socializeze la începutul săptămânii, iar a doua variantă le oferă o gustare delicioasă înainte de a se apuca de lucru. Oricare ar fi varianta aleasă, cu siguranță o să le placă și o să le ridice moralul și productivitatea pentru restul zilei.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

2. Ședințe de masaj de 15 minute

Cu toții avem motive de stres la început de săptămână – un meeting important, o prezentare pe care n-am terminat-o, câteva zeci de mailuri noi la care nu știi când vei răspunde etc. Oricâtă ordine am lăsa vinerea în sarcinile noastre, task-urile au un mod impresionant de a se aduna până ne întoarcem luni la birou. Ce putem face ca angajații noștri să fie mai relaxați când se întorc din weekend la lucru? Echipa eJobs organizează, spre exemplu, mini-ședințe de masaj pentru toți angajații companiei în fiecare zi de luni și a descoperit că acestea îmbunătățesc în mod simțitor moralul echipelor.

Cum funcționează? Masajale sunt făcute peste haine timp de 15 minute de către experți terapeuți. Angajații se înscriu în săptămâna anterioară pentru intervalul dorit, iar apoi luni se bucură de masajul lor. Astfel de masaje au scopul de a reduce tensiunea din umeri, gât și brațe, iar pe termen lung reduc nivelul general de stres.

 

3. Mici cadouri

Lasă-i fiecărui angajat un mic cadou pe birou în fiecare zi de luni. Această acțiune are două scopuri. În primul, oricine apreciază micile atenții, iar anticiparea cadoului dintr-o săptămână ar putea porni discuții interesante în echipă. În al doilea rând, poți ridica nivelul de loialitate a angajaților și să-i transformi încet, dar sigur în ambasadori de brand, în special dacă le oferi mici cadouri cu brand-ul tău: căni cu mesaje simpatice/inspiraționale, agende colorate, stick-uri USB, tricouri, umbrele, penare, suporturi de laptop, mousepads, căni-termos, păturici, stickere amuzante etc. Opțiunile sunt nelimitate. Tot ce îți recomandăm e să produci fiecare obiect în mai multe culori sau cu diverse modele/imprimeuri pentru a nu crea sentimentul de uniformitate în birou.

Odată cu zilele mai scurte pe care le aduce toamna și diminețile mai întunecate crește și disconfortul angajaților. Ține-i #HappyLaJob cu aceste activități simpatice care funcționează perfect pentru zilele de luni, dar care pot fi adaptate cu ușurință pentru întreaga săptămână!

Categorii:
HR Challenge

Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.

Leave a Reply

*

*