Mamele care lucreaza We Are HR
Update

Mamele care lucrează și echilibrul

Echilibrul dintre job și familie

eJobs a aflat cât de mulțumite la job sunt mamele care lucrează, ce provocări întâmpină ele și cum găsesc echilibrul între viața profesională și cea personală.

Pentru femeile de carieră, care au și copii, echilibrul între viața profesională și cea personală poate fi greu de găsit. Astfel, doar 31% dintre mamele care lucrează spun că au reușit să aibă o carieră de succes, dar și armonie în familie, echilibrând foarte bine timpul dedicat familiei și cel alocat jobului, arată un studiu realizat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România. Sondajul a fost realizat în perioada 19 februarie – 3 martie 2017, pe un eșantion de 1.130 de mame din toată țara, dintre care 58% au declarat că și-au păstrat serviciul după apariția copiilor, în timp ce restul de 42% au renunțat la serviciu pentru a se dedica familiei.

003

Cele mai multe dintre mămicile cu job (49%) se declară mulțumite de modul în care reușesc să-și împartă timpul între familie și serviciu, însă și-ar dori mai mult timp pentru viața personală. Restul de 20% dintre mămicile cu job consideră că nu reușesc să găsească un echilibru între cele două activități și ar dori să se poată dedica mai mult familiei, însă situația financiară nu le permite.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Căutând echilibrul între job și familie

Pentru o treime dintre mamele cu job care au participat la sondajul eJobs, sarcinile de serviciu le ocupă peste 8 ore din zi, iar un procent similar (34%) este reprezentat de cele care lucrează 7-8 ore pe zi. De un program de până la 4 ore pe zi se bucură doar 16% dintre participantele la studiu care au continuat să lucreze după apariția copiilor, iar 17% dintre respondente au declarat că alocă între 4 și 6 ore în fiecare zi activităților de serviciu.

002

Indiferent câte ore lucrează, 68% dintre mamele participante la sondaj spun că alocă familiei și treburilor casnice minimum 3 ore în fiecare zi. Alte 27% spun că dedică între o oră și două ore pe zi activităților de familie și numai 5% au mai puțin de o oră în fiecare zi pentru viața personală.

67% dintre mamele care lucrează apreciază că fac față cu brio atât în construirea carierei, cât și în viața de familie, chiar dacă cele două nu sunt mereu în echilibru sau dacă timpul pentru familie nu este mereu suficient. Pe de altă parte, una din 4 femei participante la sondaj a recunoscut că se dedică mai mult copilului și că este mai mulțumită de calitatea sa de părinte, în detrimentul carierei, în timp ce doar 8% spun că sunt mai conectate la domeniul lor de activitate decât la viața de familie.

Categorii:
Update

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*