Munca la birou îngrașă
Agenda

Munca la birou îngrașă!

Pentru 2 din 3 angajați munca de birou le-a adus kilograme în plus

Cele mai multe persoane se așteaptă ca o viața profesională activă să le ajute să-și mențină greutatea, însă potrivit celui mai recent studiu eJobs 2 din 3 angajați s-au îngrășat în ultimul an.

Respondenții la sondaj menționează lipsa sportului, oboseala și mesele neregulate printre motivele principale responsabile de creșterea în greutate.

Astfel, pentru cei 66% dintre participanții la sondaj care au spus că s-au îngrășat în ultimul an, lipsa practicării unui sport este considerată cauza principală, 85% dintre aceștia enunțând acest factor.

Aproape jumătate (48%) dintre cei care s-au îngrășat în ultimul an au luat în plus 5 kg, 38% au luat între 5 și 10 kg, iar restul de 14% au acumulat peste 10 kg.

Un procent de 58% dintre participanții la sondaj au recunoscut că nu au fost la sală sau nu au practicat niciun sport în ultimele 6 luni, fiind prea obosiți sau neavând timp.

Cei care spun că practică regulat sportul se află și în grupul respondenților care și-au menținut greutatea: 29% merg la sală sau fac sport cel puțin o dată pe săptămână.

În topul motivelor din cauza cărora angajații au acumulat kilograme în plus se mai regăsesc oboseala și mesele neregulate, acestea fiind alese de circa 70% dintre respondenți ca fiind vinovate într-o proporție mare și foarte mare de acest aspect.

Nivelul ridicat de stres se remarcă ca un indicator important în procesul de îngrășare. Un procent de 70% dintre cei care se confruntă cu niveluri de stres mari și foarte mari spun că s-au îngrășat în ultimul an.

 

Majoritatea persoanelor care s-au îngrășat mănâncă pe fond de stres, consumă carbohidrați cel puțin o dată pe zi și se culcă după ora 23:00

75% dintre cei chestionați consumă carbohidrați cel puțin o dată pe zi (pâine covrigi, paste, cartofi, dulciuri, etc.), iar aproape jumătate dintre participanții la studiu consideră că snacks-urile se numără printre factorii care cauzează creșterea în greutate.

Astfel, dintre cei care declară că s-au îngrășat în ultimul an, jumătate (49%) consumă produse care conțin făină și zahăr de câteva ori pe zi.

“Alimentația sănătoasă nu înseamna o dietă strictă, ci ne ajută să avem o stare generală de bine și mai multă energie. Este important să conștientizăm că aceste lucruri sunt posibile cu o alimentație potrivită și cu respectarea orelor de somn. Nutriția nu este esențială doar pentru siluetă, ea joacă un rol mai important pentru sănătatea noastră și pentru felul în care arătăm și funcționăm”, spune Valentin Bunea, Founder & Managing Partner al centrului de nutriție Body Engineering.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Potrivit studiului, 61% dintre cei care au crescut în greutate merg la somn după ora 23:00.

În același timp, grupul persoanelor care si-au mentinut greutatea are cea mai mare pondere (50%) pentru categoria celor care merg la somn devreme, până în ora 23:00.

 Mâncatul pe fond de stres reprezintă pentru 2 din 3 chestionați un motiv principal din cauza căruia aceștia au luat în greutate.  Mâncatul ca răspuns la stres, depresie, tensiune, nervozitate, furie sau singurătate duc treptat la îngrășarea nedorită.

 

Grăsimile alimentare contribuie la îngrășare?

 Majoritatea celor chestionați (87%) consideră grăsimile alimentare responsabile de îngrășare și/sau boli cardiovasculare.

“Esențial în procesul de slăbire este să înlocuim carbohidrații cu o sursă sănătoasă de grasimi. Corpul folosește energia de la ultima masă consumată, iar pentru a ajunge la grăsimi ar trebui să ardă zahărul din organism, de aceea este important într-o dietă sănătoasă să excludem complet dulciurile, produsele făinoase, carbohidrații și să mergem la culcare înainte de ora 23:00”, mai spune nutriționistul Valentin Bunea.

 

13,4 lei este media costului pentru masa de prânz a angajaților români

2 din 10 participanți (19%) la sondaj obișnuiesc să sară peste masa de prânz în zilele de lucru, 37% dintre ei iau prânzul pe birou, o altă treime (32%) mănâncă în sala de mese și doar 10% ies la cantină/restaurant.

Mai puțin de jumătate (43%) dintre cei chestionați își aduc pachet de acasă pentru masa de prânz. O treime (29%) obișnuiește să își cumpere mâncare gătita de la cantină/restaurant, 15% preferă snacks-urile, iar 11% mâncare de tip fast-food sau pizza.

Majoritatea (75%) respondenților alocă sub 15 lei pentru masa de prânz. O treime (32%) alocă sub 10 lei, 43% – cheltuie între 10 și 15 lei, 19% – între 15 și 20 de lei și doar 6% obișnuiesc să dea pentru prânz peste 20 de lei.

Sondajul a fost realizat în perioada mai-iunie 2017 în parteneriat cu centrul de nutriție Body Engineering, pe un eșantion de 1.516 de persoane active profesional. Majoritatea (64%) au între 26 și 45 de ani, 19% având poziție de management sau sunt antreprenori, iar 73% au studii superioare. O treime dintre respondenți sunt din București, iar domeniile de activitate cu cele mai mari ponderi sunt Contabilitate/Finanțe, Bănci, Client Service, Administrație, Secretariat și Vânzări.

Categorii:
Agenda

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*