Record pe piața muncii cu 16% mai multe joburi ca-n vara 2019
Știri

Record pe piața muncii: cu 16% mai multe joburi ca-n vara 2019

Află care sunt domeniile care au recrutat intens!

Deși a fost o a doua vară atipică în condițiile pandemiei, acest sezon a fost mai activ chiar și decât vara 2019. Angajatorii au scos la bătaie aproape 103.000 de joburi sau, dacă ne raportăm în procente, cu 16% mai multe locuri de muncă față de sezonul din 2019 și cu 38% mai multe față de perioada similară a anului trecut.

După cum era de așteptat, Bucureștiul se menține fruntaș în topul orașelor cu cele mai multe locuri de muncă: circa 42.600 de joburi au fost disponibile doar în Capitală, arată datele eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară. Totodată, Cluj, Timișoara și Brașov au totalizat peste 43.000 de joburi disponibile.

 

Unde s-a înregistrat cea mai mare nevoie de candidați

Domeniile pentru care s-au căutat cei mai mulți angajați au fost Vânzări, Prestări servicii, Industria alimentară, Transport/Logistică, Call-center/BPO și Producție. În plus, cu toate că și oferta de joburi pentru străinătate este una ridicată – 12,4% din numărul total de joburi disponibile sunt în țări din afara României -, candidații sunt încă reticenți când vine vorba de plecări în afară, doar 1% din totalul aplicărilor în perioada iunie-august fiind pentru joburi din străinătate.

 

Care sunt cei mai activi candidați

În ceea ce privește numărul de aplicări, acesta a depășit 3,1 milioane, fiind în creștere cu peste 30% față de vara 2019. În continuare, cei mai activi candidați sunt cei din categoria de vârstă 25 – 35 de ani, urmați de cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Cele mai puține aplicări au venit de la categoria de vârstă 45+, candidați care, de altfel, spun că întâmpină provocări atunci când își caută un loc de muncă, potrivit unui studiu realizat recent de eJobs România, studiu pe care-l poți parcurge aici!

 

Joburi remote în 2021 vs. Joburi remote în vara 2019

„Deși așteptarea era ca numărul de locuri de muncă remote să crească, acesta se menține la un nivel similar cu cel de anul trecut, companiile dorindu-și ca, după un an și jumătate petrecut predominant în mediul online, să-și readucă echipele la sedii și să recupereze sincopele de comunicare produse în această perioadă. În același timp însă, față de vara lui 2019, oferta de joburi remote a înregistrat o creștere semnificativă, de la 1% la 4,8%. În plus, ne așteptăm ca în toamnă numărul de locuri de muncă să crească, având în vedere că, de regulă, în această perioadă companiile inițiază diverse noi proiecte care necesită întregirea echipelor”, mai spune Roxana Drăghici.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Ți-a plăcut articolul Recordul anului pe piața muncii: cu 16% mai multe joburi ca-n vara 2019? Citește și:

De ce pasiunea e mai presus decât orice scuză

Poate fi ambitia o piedică în calea succesului?

Mai funcționează programul de lucru de 8 ore?

 

Categorii:
ȘtiriUpdate

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*