record
Știri

Record istoric pe piața muncii: peste 1 milion de aplicări pe eJobs

Află ce domenii au fost cel mai căutate

În luna ianuarie a acestui an au fost înregistrate peste 1 milion de aplicări la job-urile active pe eJobs nivelul reprezentând un record istoric pentru piața locală de recrutare. Valoarea este cu aproximativ 25% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, când candidații activi pe eJobs au cumulat puțin peste 800.000 de aplicări.

 

Joburile în vânzări, cele mai căutate

Aproape jumătate din numărul total de aplicări aferente lunii ianuarie a fost făcută pentru joburile din vânzări – domeniu care, an de an, este pe primul loc în topul preferințelor candidaților. Clasamentul continuă cu locurile de muncă disponibile în call-center-e și cele din administrativ / logistică/. Foarte căutate au fost, la începutul anului, și job-urile care se adresează celor cu experiență în zona de financiar / contabilitate, marketing sau bănci.

 

2020 – un an bun pentru cei care angajează

„Anul 2020 a început exploziv și a depășit toate așteptările noastre atât în ceea ce-i privește pe candidați, cât și în ceea ce-i privește pe clienți. Astfel, numărul record de aplicări din luna ianuarie a venit în tandem și cu încasări record. Ne așteptăm, deci, la un an bun și ne bucură să vedem că toată lumea a început în forță, că atât clienții mici cât și cei mari și-au consolidat bugetele și că au planuri mari pentru 2020. Avem toate premisele să credem că acest an ar putea fi unul dintre cei mai buni pentru cei care vor să se angajeze și pentru cei care angajează, deopotrivă”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.

 

Domenii mai puțin căutate

Cel mai scăzut nivel de interes a fost manifestat pentru funcțiile publice, care au strâns aproximativ 500 de aplicări. De 4 ori mai multe aplicări au primit angajatorii din domeniul medicinei veterinare și puțin peste pragul de 2.500 de aplicări au înregistrat cei din protecția muncii. Prelucrarea lemnului, ONG-urile sau serviciile de babysitting / au pair și curățenie au fost alte domenii cu un nivel scăzut de atractivitate în ochii candidaților.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

45.000 de aplicări pentru domeniul IT

„Sigur că acest clasament este în strânsă corelație cu oferta de locuri de munca disponibile. Joburile din vânzări au dominat întotdeauna piața și, prin urmare, este firesc să adune și cele mai multe aplicări. Dar dincolo de această explicație avem și domenii care atrag un număr mare de candidați și de aplicări fără să fie în mod obligatoriu și printre cei mai activi angajatori. Și mă refer aici la IT, sector care a strâns 45.000 de aplicări doar în luna ianuarie”, mai spune Bogdan Badea.

La nivelul anului 2019, au fost înregistrate peste 9,5 milioane de aplicări, atât pentru job-urile din România, cât și pentru cele din străinătate. În acest moment, pe eJobs sunt disponibile peste 25.000 de locuri de muncă pentru România cât și pentru străinătate.

 

Ți-a plăcut articolul despre record istoric pe piața muncii? Citește și:

 

Aproape jumătate din candidații din România sunt din București

Cei mai dinamici candidați din piața muncii

Categorii:
ȘtiriUpdate

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*