Record istoric în iulie 1,26 milioane de aplicări pe eJobs.ro
HR market

Un nou record în iulie: 1,3 milioane de aplicări pe eJobs

S-a activat și un segment neașteptat de candidați

La început de 2020 nimeni nu anticipa că urmează un an cu câte un record lunar în ceea ce privește numărul de aplicări la joburi. Însă iată că acest lucru se întâmplă, păstrându-se trendul ascendent din iunie. Cifrele sunt în creștere nu doar față de luna trecută, când, pentru prima oară s-a atins pragul de 1,2 milioane de aplicări, ci și cu 50% mai mari comparativ cu aceeași lună a anului 2019.

„A crescut atât numărul mediu de aplicări pe candidat, cât și numărul efectiv de candidați disponibili. Astfel, în iulie au fost 142.000 de candidați care și-au căutat un job la noi pe platformă. Dintre aceștia, aproape 33.000 sunt candidați noi, cu 20% mai mult decât în luna iunie. Aceștia nu au avut până acum cont pe eJobs și, cel mai probabil, în ultimii ani nu au fost interesați de schimbarea jobului”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.

 

Care sunt domeniile cu număr record de aplicări?

Vânzările rămân domeniul care atrage un număr record de aplicări, urmat de relații clienți / call center, administrativ / logistică, back office, financiar / contabilitate și internet / e-commerce. Cele mai multe aplicări au venit din partea candidaților din București, Clujul fiind al doilea cel mai activ județ. Lista continuă cu Timiș, Brașov, Iași, Constanța (vezi aici locuri de munca Constanta) și Prahova.

 

Segmentul de vârstă 18-24 de ani devine din ce în ce mai activ pe piața muncii

„La începutul verii am observat o schimbare extrem de interesantă în comportamentul candidaților, anume că vârsta primei angajări scade și că devin din ce în ce mai activi cei foarte tineri, din segmentul de vârstă 18-24 de ani. Tendința nu doar continuă, ci se și accentuează, iar în luna iulie, numărul de aplicări venite din partea acestor tineri este dublu față de numărul de aplicări corespunzătoare celor cu vârste cuprinse între 36-45 de ani și foarte apropiat de categoria de candidați din segmentul 25-35 de ani, cei care au fost, dintotdeauna, fără excepție, cei mai activi pe piața muncii.

Vorbim, concret, de 408.000 de aplicări venite dinspre candidații 18-24 versus 514.000 de aplicări primite de la cei care au între 25 și 35 de ani. În plus, creșterea pe această categorie este și ea una record. În luna iunie, candidații între 18 și 24 de ani au avut 300.000 de aplicări înregistrate pe eJobs.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Aceste numere spun foarte multe despre felul în care ultima jumătate de an a schimbat piața muncii și despre cât de important a fost acest semnal de alarmă pentru cei tineri, care, până nu demult, tratau cu mare lejeritate tema primei angajări”, explică Bogdan Badea.

În luna iulie, au fost postate 27.000 de joburi pentru România și străinătate. Cele mai multe (aproape 7.000) au fost în vânzări. Transport / distribuție, administrativ / logistică, producție, construcții / instalații și relații clienți / call center au fost alte domenii care au avut, fiecare, între 3.000 și 4.000 de poziții deschise, luna trecută. În acest moment, peste 17.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe eJobs.

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Ce rol joci în lupta cu managementul timpului

Cum să pui bazele unui program de internship de succes

Categorii:
HR marketUpdate

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*