productivitatea muncii
HR Challenge

Angajați fericiți = angajați eficienți

Cum contribui la satisfacția echipei

În calitate de manager, te afli constant în căutarea unor modalități de a crește productivitatea echipei. Până la urmă, angajații fericiți și eficienți la job sunt cheia unui business de succes. Mai ales că, un studiu realizat de Universitatea din Warwick, a constatat că fericirea la job a dus la o creștere cu 12% a productivității. Există o serie de modalități simple prin care poți contribui la creșterea engagementului echipei, fără de a dispune de un buget solid dedicat. Ți le dezvăluim în continuarea acestui articol!

 

Cum poți face angajații fericiți, respectiv productivi?

Una dintre cele mai bune modalități de a stimula productivitatea angajaților este să te asiguri că aceștia au la dispoziție instrumentele și resursele de care au nevoie pentru a-și realiza task-urile. Acest lucru include: de la cea mai recentă tehnologie la mobilier de birou confortabil, la sesiuni de integrare, cursuri de formare, teambuilding-uri și alte seminarii menite să ajute oamenii să crească profesional. Atunci când angajații au tot de ce au nevoie pentru a-și face munca în mod eficient, în mod clar vor fi mai eficienți. 

O altă modalitate de a stimula productivitatea oamenilor este să le oferi feedback în mod regulat. Acest lucru se poate face prin întâlniri individuale, evaluări de performanță sau chiar și prin conversații informale. Atunci când angajații știu că performanța lor este monitorizată și că managerul lor este interesat de dezvoltarea lor, vor fi mai motivați să facă lucrurile mai bine.

Stabilirea unor obiective personale, în afară de cele profesionale, de asemenea, poate stimula și mai mult productivitatea și performanța lor, dar și relația cu compania, arătându-le că ești interesat de dezvoltarea lor, nu doar de scopurile și obiectivele companiei.

Totodată, încurajarea socializării și a colaborării între oamenii din echipe este una dintre cele mai bune modalități de a crește productivitatea. Atunci când angajații simt că fac parte dintr-o echipă și că lucrează împreună pentru un obiectiv comun, sunt șanse mai mari ca aceștia să fie motivați. 

De asemenea, promovarea unui echilibru sănătos între viața profesională și cea privată este un alt stimulent al eficienței. Angajații care simt că au un bun echilibru între viața profesională și cea privată sunt mai puțin predispuși la epuizare și mai susceptibili de a fi mai productivi.

Mai mult decât atât, acordarea de autonomie angajaților în ceea ce privește munca lor vine doar cu plusuri. Atunci când angajații simt că au un cuvânt de spus în ceea ce privește modul în care își execută munca, sunt mai motivați și mai implicați în aceasta. 

În cele din urmă, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a stimula productivitatea angajaților este să creezi un mediu de lucru pozitiv. Atunci când echipele se simt valorizate și apreciate, vor fi mai dispuse să facă un efort suplimentar. Asigură-te că îi lauzi atunci când fac o treabă bună și că le oferi critici constructive atunci când situația o impune.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

 

Ți-a plăcut articolul despre productivitatea muncii în echipă? Citește și:

Cele mai creative întrebări pe care să lei pui, ca recrutor, candidaților

5 din 10 angajați și-au schimbat jobul cel puțin o dată în ultimii doi ani

Cum să (re)aduci optimismul în echipă

Categorii:
HR Challenge

Contributor / / Digital Content Specialist la Azimut & updateED.

Leave a Reply

*

*