Ce își doresc candidații din piața muncii
Focus

Piața muncii – încotro?

Studiu eJobs

Aspecte de luat în calcul

Aproape un sfert dintre respondenți au trecut printr-un proces de recrutare în ultima perioadă, cei cu o vechime de maximum șase luni la actualul loc de muncă fiind cei mai numeroși, arată raportul eJobs. Dintre aceștia, cei mai mulți (56%) fac parte din categoria de vârstă 19-25 de ani și lucrează în companii mici.

În plus, se poate observa că angajații loiali sunt cei fericiți la job. Astfel, jumătate dintre respondenți spun că nu ar schimba un loc de muncă care le place și îi face fericiți doar pentru un salariu mai mare.

Pe de altă parte, companiile au înțeles că angajații au nevoie și de satisfacție personală, nu doar profesională: 68% dintre salariați spun că sunt mulțumiți de echilibrul actual.

 

Cum să menții talentele motivate și productive la locul de muncă?

Aproape 70% dintre angajați consideră că echipa și colegii contribuie la satisfacția general la locul de muncă. Acest lucru se observă în special la angajații din companii cu maximum 10 salariați și la tinerii până în 25 de ani.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Cum să mulțumești angajații

 

Cât despre productivitatea la job, 77% dintre angajați sunt de părere că beneficiile și stimulentele influențează performanța mult sau foarte mult. Printre stimulentele care țin angajații motivați la job se numără mărirea periodică a salariului, bonusurile în bani și recunoașterea din partea managementului.

Putem spune deci că piața muncii se întoarce la ce a fost înainte de criză, candidații fiind cei care au ultimul cuvânt în jocurile recrutării. Astfel, angajatorii fac față tot mai greu presiunilor din piața muncii, iar angajatul este cel care dă trendul.

Categorii:
Focus

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*