George Sultan, paramedic
Office View

Office View: cum arată biroul unui paramedic?

De vorbă cu George Sultan, Paramedic la ISU București

În meseria de paramedic, George dă dovadă în fiecare zi nu numai de extrem de mult curaj, ci și de prezență de spirit și un bun control al emoțiilor. Altfel nu ar putea să-și facă jobul zi de zi: nu poți să privești moartea în față și, nu doar atât, să încerci să o învingi, dacă nu ești stăpân pe tine.

„Adrenalina este cea care te face să treci peste cazul pe care tocmai l-ai avut. Uneori nici nu ai timp să realizezi ce s-a întâmplat la cazul respectiv, că și vine altul și trebuie să-ți canalizezi energia pe următorul.”

Și dacă nu îți faci jobul la perfecție, evident, căci și cel mai mic pas greșit poate avea urmări tragice, uneori la cel mai literal mod posibil, când și câțiva centimetri sau câteva secunde pot face diferența.

George Sultan, paramedic la ISU București

George Sultan, paramedic la ISU București; foto: Alex Gâlmeanu

Cum arată biroul unui paramedic?

George își desfășoară activitatea de paramedic pe motocicletă. Rolul lui e de a ajunge la victime înaintea ambulanței, căci, cel puțin în teorie, are mobilitate mai mare într-un oraș sufocat de trafic cum e Bucureștiul. De multe ori însă, din păcate, nici pe motocicletă nu ajunge să fie pe cât de repede și-ar dori, ba chiar extrem de des „biroul” lui pe roți poate fi cât se poate de periculos.

„La fiecare caz există o doză de frică și asta te face să fii cât mai precaut. Primul risc e acela când mă deplasez la intervenție, pentru că nu toți șoferii sunt atenți în trafic la motocicliști”, îmi spune când îl întreb dacă sunt momente când intervine frica în meseria lui, meserie care, cel puțin în teorie, ar trebui să stea sub semnul autocontrolului pentru a-i putea ajuta pe ceilalți.

George crede că nu ar putea să-și facă jobul cum trebuie dacă nu ar avea parte de pregătire continuă, dar recunoaște că are nevoie și de curaj și stăpânire de sine în momentele-cheie, așa cum bine intuiam ceva mai devreme. Iar dintre elementele materiale îmi spune că nu ar putea să lucreze fără aparatura modernă din dotare, care îl ajută, la propriu, să salveze vieți.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Îl întreb, poate gratuit, îmi dau seama abia mai târziu, care e lucrul care îi place cel mai mult la meseria sa. Îmi răspunde simplu și perfect dezarmant că să salvezi o viață e cel mai frumos sentiment.
Mai mult decât atât, crede aproape orbește în motoul ISU: „Salvând o viață salvezi o lume întreagă” și se vede asta din entuziasmul cu care vorbește de fiecare dată despre jobul său, pe care nu l-ar schimba pentru nimic în lume.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Ce ne învață sportul de performanță?

Social Media, cel mai rapid mod de a comunica

Dincolo de limite

Categorii:
Office View

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*