activități de Crăciun office party
HR Challenge

5 idei de activități de Crăciun pe lângă un Office Party

Tips & Tricks

În perioada sărbătorilor departamentele de HR din majoritatea companiilor se dau peste cap să găsească cele mai bune metode prin care să surprindă și să mulțumească angajații. Iar pe lângă clasicul Office Party sau Secret Santa care au devenit o tradiție, m-am gândit să vin cu câteva recomandări și de altfel de activități pe care le poți face în această perioadă. Uite ce ți-am pregătit!

 

Cinci idei de activități de Crăciun în afară de un Office Party

  • Prânz în stil tradițional

Una dintre activitățile care se practică și în redacția echipei We Are HR este prânzul „Câmpenesc”, așa îl numim noi. Ce presupune acesta? În una dintre zilele dinainte de Crăciun suntem invitați la acest prânz, la care fiecare dintre noi aduce câte o bunătate tradițională sau mai puțin tradițională. Puteți să o faceți în stilul în care doriți, poate fi ceva cumpărat sau chiar gătit de către angajați. Cu siguranță, vor fi încântați să-și demonstreze abilitățile culinare.

Cu ce să începeți? Mai întâi de toate creați o listă în care angajații să treacă ce doresc să aducă, astfel încât să existe o varietate de alimente pe care să le împartă cu colegii lor.

  • Ziua puloverului de Crăciun

O altă activitate potrivită pentru a menține vibe-ul de sărbătoare în companie, este să propui angajaților ziua puloverului de Crăciun. Ca să stârnești curiozitatea echipei, poți organiza un concurs, iar la finalul zilei să oferi premii angajaților care vin cu cele mai interesante modele de pulovere.

Nu ar trebui să lipsească pozele și băuturile răcoritoare din partea companie pentru întreaga echipă!

  • Un altfel de Secret Santa

Pentru ca angajații să nu rămână dezamăgiți de clasicele cadouri oferite de Secret Santa precum sunt fularele și cănile, cred că ar fi bine să fii mai creativ. O recomandare ar fi să organizezi ziua schimbului de cărți. Procesul ar trebui să fie asemănător cu Secret Santa, însă de această dată, oamenii să facă schimb de cărți între ei. Același lucru îl poți face și cu prăjituri gătite chiar de angajați.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

  • Ziua hawaiiană în mijlocul iernii înainte de Office Party

Indiferent de anotimp, decorarea biroului în stil hawaiian va aduce voie bună și distracție în birou. De partea ta, rămâne să pregătești câteva decorațiuni și să aștepți angajații cu câteva cocktail-uri. O astfel de zi în mijloc de iarnă îi va face pe angajați să-și amintească de perioada călduroasă de vară și cu siguranță, se va povesti încă multă vreme despre asta.

  • Tombola cu premii inedite

O altă variantă de a menține angajații într-o dispoziție pozitivă pe lângă un Office Party este să organizezi o tombolă, însă nu una obișnuită, ci cu premii amuzante. Iar în timpul zilei să oprești activitatea și să extragi câștigătorii. Nu trebuie să investești foarte mult, poate fi vorba de cadouri semnificative, însă amuzante și personalizate.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum să personalizezi mesajul de sărbători pentru colegi

Ce cadouri își doresc angajații 

Cadouri de Crăciun pentru angajați? O nouă abordare

Categorii:
HR Challenge

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*