leadership
HR Speed Dating

Cum arată leadership-ul colaborativ

Interviu cu doi dintre membrii echipei Sportisimo România

Fiecare meci important începe cu un moment de conectare și încurajare între jucători și liderul lor. Iar acest moment stabilește raporturile încă de la început. Sunt o echipă și succesul fiecăruia nu ar fi posibil dacă nu ar colabora indiferent de situație și dacă nu ar exista încredere. Iar leadership-ul colaborativ nu se oprește aici. Doi dintre membrii echipei Sportisimo România îți spun cum să reduci diferențele și să conduci prin exemplul personal.

 

 

Iulia Visan - Sportisimo

Iulia Vișan face parte din echipa Sportisimo din 2015, iar de atunci a evoluat de la Store Manager la Expansion Manager.

 

 

Lucian Schley - Sportisimo

Lucian Schley este alături de echipa Sportisimo din 2016.

 

De cât timp faci parte din echipa Sportisimo și ce te-a atras în momentul în care ai aplicat?

Iulia Vișan: M-am alăturat echipei Sportisimo în 2015. Îmi plac provocările și am pornit cu gândul că este o oportunitate fantastică să fac parte dintr-un proiect nou, care abia prindea contur în România și la care puteam să contribui prin experiența mea.

Lucian Schley: Fac parte din echipa Sportisimo de 7 ani. Când am aplicat pentru acest rol am fost atras de posibilitatea de a promova articole care ajută la obținerea unui stil de viață sănătos. Apoi, mi-am dorit foarte mult să mă dezvolt profesional și personal într-o companie mare și în continuă expansiune.

 

 

Ce te-a surprins în prima lună în echipă legat de mediul de lucru?

V.: Mediul de lucru prietenos, deschis, unde ai spațiu să-ți exprimi ideile, dar și sentimentul că munca ta este cu adevărat apreciată.

L.S: În prima lună, m-a surprins plăcut mediul de lucru. Când zic asta mă refer la atmosfera plăcută din magazin, la relația cu colegii, managerii și la cultura organizațională. Cred că dacă mediul de lucru este unul pozitiv angajații se simt bine și vin la job de și cu plăcere.

 

Ca în orice echipă, apar și situații neprevăzute sau dificile. Cum le gestionați?

I.V. De când eram în departamentul de sales, aveam un motto, pe care îl urmez de fiecare dată când „se aprinde focul”. Îmi spun „nu avem probleme, avem situații, iar acestea au întotdeauna soluții”. De regulă, analizăm situația și susținem discuțiile pentru a găsi idei și oportunități.

L.S. Când suntem puși în fața unor astfel de situații preferăm să comunicăm deschis și să spunem lucrurilor pe nume. Liderul ne încurajează pentru că are încredere că ideile noastre vin din experiență.

 

Practica ne dovedește că un lider nu poate face totul și leadership-ul colaborativ este viitorul. La voi în echipă cum decurge colaborarea?

.V. Cred că valoarea unui lider se vede în echipa sa. Se vede în timpul investit în cunoașterea calităților colegilor și, desigur, în încurajarea, sprijinul oferit acestora acolo unde este nevoie. Există un program intern în care promovăm ca lider acea persoană care se dedică oamenilor din echipa sa, este acolo să-i ajute să crească, să le servească drept suport, fiind un drive important pentru a ne atinge, în final, obiectivele de business.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

L.S. În Sportisimo fie că vorbim despre persoane aflate la început de drum sau de manageri, cu toții simțim că facem parte dintr-o echipă care prețuiește colaborarea. Pentru a încuraja colaborarea apelăm deseori la ședințe operaționale sau de brainstorming și astfel fiecare dintre noi contribuie la rezultatele înregistrate.

 

Care este cea mai frumoasă experiență de până acum în companie?

I.V. Cea mai frumoasă experiență este atunci când creez echipe sau iau parte la deschideri de magazine. Am încercat să clădesc un mediu în care fiecare om din companie să-și poată scrie propria poveste. Petrecem mult timp la job și, de aceea, este foarte important să faci ce-ți place și să vrei să fii parte din întreg. Cea mai plăcută experiență este atunci când foștii colegi ne sună să ne ceară un sfat în anumite situații.

L.S. Sunt multe experiențe frumoase prin care am trecut de-a lungul timpului, iar dacă ar fi să aleg una aș alege deschiderea unui nou magazin, care, automat, îți dă șansa să dezvolți business-ul și oamenii.

 

Ce lider din sport admiri și crezi că ar putea fi un bun model și pentru lumea business-ului?

I.V. David Popovici este un model de determinare extraordinar, cu un focus uriaș pe atingerea obiectivelor. Îl urmăresc cu interes și cred că evoluția lui va fi una spectaculoasă. Eleganța, modestia și normalitatea cu care comunică sunt exemple de urmat și în lumea de business. În sport ai nevoie de multă muncă, determinare, focus, lecții învățate din eșec pentru a-ți atinge obiectivele propuse.

L.S. Gheorghe Hagi este model de perseverență și multă muncă cu scopul de a atinge obiective mărețe. La fel ca în business, succesul nu vine peste noapte, e nevoie de timp, determinare, planificare și dârzenie pentru a te adapta ca să mergi mai departe.

 

Dacă ai avea doar un minut la dispoziție să povestești unui candidat despre Sportisimo, ce i-ai spune pentru a-l convinge să se alăture echipei?

I.V. I-aș prezenta valorile Sportisimo: corectitudinea, încrederea, respectul, responsabilitatea, eficiența. I-aș mai spune că prin aportul lui de cunoștințe poate participa la evoluția proprie, a brandului și a colegilor. În același timp, că se va investi în dezvoltarea lui.

L.S. Suntem o echipă unită și o companie care investește în oameni. Dăm șansa oricărui angajat, indiferent de departament, să se dezvolte profesional, dacă are o atitudine pozitivă și este orientat spre rezultate.

 

Ți-a plăcut interviul? Citește și:

 

Cât de multă flexibilitate oferi colegilor pentru a-și exersa pasiunile?

 

Ce este mai important, obiectivul individual sau al întregii echipe?

Categorii:
HR Speed Dating

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*