inspiratie
HR Speed Dating

De unde îți (mai) iei inspirație în zilele mai puțin bune?

HR Speed Dating

Persoanele creative, pe lângă idei inedite și o altfel de perspectivă asupra lucrurilor, au și o rezervă infinită de curiozitate. Acestea pun tot timpul întrebări, dezbat subiecte fascinante, nu se tem de nou și recunosc atunci când poate nu au suficientă expertiză într-o anumită arie. Pentru a descoperi și alte perspective asupra creativității, am stat de vorbă cu doi membri din echipa furnizorului de amenajări interioare DELTA STUDIO. Cum e să lucrezi într-o industrie unde creativitatea e la baza tuturor activităților și cum îți găsești inspiratie în zilele în care poate nu ai mindset-ul potrivit, am aflat de la Claudia Ioana Coteanu și Petronela Matei.

CLAUDIA IOANA COTEANU – PR & Marketing Manager

PETRONELA MATEI – Key Account Manager

 

De unde își ia inspiratie pentru proiecte echipa Delta Studio?

De cât timp faci parte din echipa Delta Studio?

C.I.C.: Anul acesta am împlinit 8 ani de când pasiunea pentru designul de interior m-a atras în echipa Delta Studio.

P.M.: Am împlinit 13 ani în cadrul echipei Delta Studio. Cel mai mult m-a atras faptul că lucrurile pe care le fac oferă un confort și un ambient frumos celor din jur.

 

Ce ai descoperit cu surprindere lucrând pentru Delta Studio?

C.I.C.: Cât de important este să nu te adâncești în rutină. Dinamismul proiectelor și provocările constante care vin cu fiecare proiect nou m-au ajutat să mă dezvolt continuu.

P.M.: În primul rând, faptul că toate proiectele sunt adevărate provocări care mă motivează să fiu din ce în ce mai bună.

 

Cum arată o zi din viața ta la job?

C.I.C.: Foarte aglomerată, dar extrem de plăcută, pentru că am norocul să lucrez cu oameni profesioniști, care sunt în același timp optimiști și plini de viață.

P.M.: Foarte dinamică și plină de provocări. Sunt o persoană conștiincioasă și vreau să răspund la toate solicitările într-un timp util.

 

Cât de multă creativitate implică activitatea ta zilnică și de unde îți iei inspiratie în zilele mai puțin bune?

C.I.C.: Marketingul este despre creativitate și perseverență. Cea mai la îndemână sursă de inspiratie este mediul online, dar inspirația poate veni și din activitățile cotidiene, participarea la evenimente, întâlnirile cu oameni creativi din a căror experiență nu am decât de învățat.

P.M.: Implică foarte multă creativitate atât activitatea mea, cât și a celorlalți membri din echipă. Trebuie să găsesc pentru clienții noștri soluții de amenajare care îmbină utilitatea cu aspectul și confortul. Inspirația vine din feedback-ul pozitiv al clienților, din interacțiunea cu arhitecții și din experiența acumulată.

 

Dacă ai putea să mai adaugi câteva ore într-o zi, ce ai face cu acel timp?

C.I.C.: Aș include mai multe activități de socializare: dialoguri cu arhitecți, schimburi de experiență cu colegii de breaslă. Așa cred că se nasc ideile bune, din interacțiunea cu ceilalți.

P.M.: Aș investi mai mult în mine, în zona de dezvoltare personală. Mi-ar plăcea să am timp mai mult pentru plimbări în parc, citit și alte activități care hrănesc sufletul și care totodată te inspiră și contribuie și la o dezvoltare pe plan profesional.

 

Ce te-a convins să rămâi aici?

C.I.C.: Colectivul și faptul că propunerile de proiecte au avut susținere din partea conducerii. Nu am simțit niciodată că trebuie să urmez un tipar, fără să am libertatea de a mă exprima conform propriei gândiri.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

P.M.: Faptul că munca și efortul depuse au fost răsplătite și că am putut evolua. Fiecare schimbare și promovare au reprezentat provocări pentru mine, așa că nu am avut timp să mă plictisesc.

 

Care sunt principalele 3 motive pentru care ai recomanda Delta Studio unui prieten în căutare de job?

C.I.C.: Suntem un colectiv tânăr, unit, deschis. Totodată, Delta Studio este o companie dinamică, cu multe proiecte noi, suntem într-o continuă evoluție pe plan profesional, iar beneficiile sunt pe măsură. Mai mult, parte din jobul fiecăruia dintre noi presupune o interacțiune și cu clienții și/sau colaboratorii  noștri, așa că tot timpul cunoștem oameni noi.

P.M.: Aș recomanda Delta Studio pentru că în primul rând lucrezi cu frumosul, ceea ce te dezvoltă atât pe plan profesional, cât și personal. De asemenea, compania se bucură de un anumit renume în piață și este într-o continuă dezvoltare. Astfel, angajații au șansa de a promova și de a-și construi o carieră într-un mediu dinamic, flexibil și deloc rigid.

 

În opinia ta, creativitatea e înnăscută sau se poate deprinde?

C.I.C.: Creativitatea, ca și gustul pentru frumos se educă. Marii artiști ai lumii au fost oameni culți, care și-au căutat creativitatea în mediul înconjurător, au călătorit cu acest scop și au profitat de fiecare oportunitate să învețe ceva nou.

P.M.: Creativitatea se dezvoltă, se educă, se deprinde, se antrenează. Înnăscută poate fi doar o predispoziție spre creativitate, dar pentru a putea evolua în ceva valoros trebuie alimentată constant.

 

Spune-ne 3 elemente de care ai nevoie la job, pentru a da cele mai bune rezultate?

C.I.C.: Perseverență, responsabilitate, cooperare.

P.M.: Corectitudine, promptitudine și perseverență.

 

Angajații tăi se cunosc între ei? Poate e cazul de o sesiune de HR Speed Dating.

 

Ți-a plăcut articolul despre inspiratie? Citește și:

5 mituri despre creativitate care țin inovația pe loc

8 din 10 angajatori au în plan creșteri salariale în 2022

Creativitate în doze de 15 secunde

Categorii:
HR Speed Dating

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*