început
Focus

Pentru toate începuturile lumii!

Editorial

Întotdeauna mi-au plăcut începuturile. Pe cât de tare mă sperie necunoscutul și nesiguranța pe care le presupun, pe atât de mult le caut constant pentru emoția și fluturașii din stomac pe care, inevitabil, orice început mi le provoacă. Poate și pentru că nu am fost niciodată fan al zonelor de confort și nu-mi place să stau în locuri unde doar mi-e bine, în care nu mai sunt provocări, iar începuturile au fost mereu un instrument bun de a-mi da mie însămi challenge-uri noi, de a-mi testa limitele și a simți dopamina pe care o aduce cu ea noutatea.

Ador speranța pe care o au în ele începuturile, dar și amnezia trecutului. Pentru că nu cred că poți să începi ceva fără să speri că o să iasă minunat, chiar nu cred asta. La fel cum nu cred că poți avea un început bun cărând după tine bolovanii trecutului și fantomele eșecurilor precedente. Iar senzația de foaie albă și libertatea de a face absolut orice, care sunt prezente la orice linie de start, mi se par absolut minunate.

 

Ce putem face cu acest început intitulat 2021?

Începutul acestui an ne pune însă în fața unei foi poate mai albe ca niciodată, cu mai multe necunoscute decât eram obișnuiți și cu extrem de puține certitudini. Dar, nu-i nimic, anul ce tocmai s-a încheiat ne-a silit să ne dăm doctoratul în începuturi, la câte planuri am schimbat, anulat, regândit și refăcut, așa că în 2021 sigur vom fi maeștri ai starturilor. Pentru că 2020 ne-a forțat chiar și pe cei mai comozi dintre noi și cu o apetență minimă pentru noutate să acceptăm începuturile ca parte din noi. A fost anul în care mulți dintre noi am început să facem lucruri pe care nu le vedeam vreodată întâmplându-se și ne-a ieșit bine la final, când am tras linie și ne-am pus pe rezoluții.

Cei care am făcut-o, pentru că 2020 a fost și anul în care am început să renunțăm la planurile pe termen lung și am trăit mai degrabă între două obiective pe termen scurt și, maximum, mediu. Practic tot 2020 a fost un început continuu, pe toate planurile: la nivel de business-uri, de echipe, de spații, de proceduri, de mod de lucru, de echilibru și sănătate emoțională, de tot.

Desigur, am putea să alegem să ne lamentăm, că planurile ne-au fost date peste cap, că încă trăim într-o incertitudine generoasă, însă nu mai bine vedem ce putem face cu acest nou capitol intitulat 2021?

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Ce priorități ar trebui să fie în acest an pe lista oamenilor de HR și a managerilor? Ce putem face mai mult pentru echipele noastre într-o perioadă în care munca remote poate duce la însingurare, burnout și dezechilibre emoționale? Cum ajutăm noii manageri să aibă un start bun în people management ca team leaderi? Sunt doar câteva întrebări la care ne propunem să răspundem în cea mea nouă ediție We Are HR.

Avem în față deci un nou început. Hai să scoatem ce-i mai bun din el!

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum afectează lipsa somnului performanța la job

Statistici de ajutor în atragerea celor din generația Z

Șase măsuri de ajutor pentru business de care poți profita și în 2021

Categorii:
FocusUpdate

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*