cursuri marketing
Dezvoltare personala

8 cursuri de marketing online obligatorii pentru o echipă eficientă

Cum să optimizezi brandul de angajator

Când fiecare zi e o provocare pentru a-i atrage pe cei mai buni, brandul de angajator cântărește mult. 64% dintre respondenții care au participat recent la un sondaj eJobs au declarat că reputația unei companii este unul dintre cele mai importante criterii în funcție de care decid să-și depună CV-ul în vederea angajării. Potrivit studiului „Relevanța brandurilor. Ce contează cu adevărat pentru consumatori”, sursele de informare preferate de români sunt TV și retelele sociale, urmate de site-urile de știri, site-urile companiilor, familie, prieteni sau colegi (word of mouth).

 

Prezența în mediul online devine așadar un must have, iar o echipă de marketing, bine formată, prin cursuri de marketing, poate face minuni. Și da, poate face activ un simplu site, pe care l-ai lansat, dar poate nu ai avut timp sau resurse să-l sincronizezi cu ceea ce îi place publicului.

 

De ce este bine să ai un site? Simplu – ai canalul tău media: ziarul sau revista ta, chiar televiziunea ta, în cazul, recomandabil, în care ai și un canal Youtube. Dar ca să te bucuri de tot potențialul pe care ți-l pot oferi mijloacele de promovare și comunicare online, trebuie să investești în specialiști.

 

Specialiștii pot fi cumpărați, dacă ești o companie care dispune de fonduri mari, sau formați, în cazul în care vrei să investești în formarea unor experți. Eu îți recomand să alegi ultima variantă, dacă timpul nu te presează. Costurile de început sunt mai mici, iar cei care vor ajunge experți mulțumită ție îți vor fi recunoscători. Astfel îi fidelizezi și ai mai multe șanse să ai alături în momentele grele în care mulți angajați ar părăsi firma. Vor fi oamenii tăi de încredere, bine pregătiți și mereu dispuși să te ajute. O echipă cu adevărat eficientă este una în care oamenii sunt legați afectiv, nu doar din interese de business.

 

Iată la ce cursuri de marketing online să-ți trimiți colegii:

 

Cursuri SEO

Optimizarea pentru motoarele de căutare este esențială pentru promovarea online a afacerii tale; la ce bun să ai un site, dacă nimeni nu îl citește? Așadar, un expert SEO te poate ajuta să îți promovezi site-ul cu ajutorul motoarelor de căutare. Altfel spus, poate ajuta pagina ta web să apară pe primele poziții în rezultatele generate de motoarele de căutare, ceea ce înseamnă, mulți vizitatori și mulți potențiali clienți.

Nu toate afacerile sunt la fel, iar optimizările SEO trebuie să țină cont de acest aspect. Iată de ce cei de la cursuri-seo.ro au cursuri SEO atât la nivel general, dar și specific diferitelor tipuri de afaceri (SEO pentru magazinele online, SEO pentru site-urile de fotografie, SEO pentru WordPress etc.)

 

Cursuri Social Media & Facebook Ads

Canalele de comunicare precum Facebook și Instagram sunt două din cele mai puternice instrumente de marketing de care dispunem. Dar prin simplul fapt că avem acces la ele nu înseamna că suntem și capabili de a le folosi în scopul firmei pe care o reprezentăm, dacă nu le cunoaștem secretele. Fiecare din ele are un mod de abordare aparte și de asemenea, câte un profil al consumatorului diferit. 

 

Cursuri Google Ads

Campaniile de tip Pay Per Click (PPC) realizate prin intermediul serviciului Google Ads pot fi foarte utile atunci când vrei rezultate pe termen scurt. Un specialist în realizarea unei astfel de campanii te poate ajuta să economisești timp și să îți atingi obiectivele foarte rapid. Dacă SEO este o strategie care se desfășoară pe termen mediu și lung, PPC este foarte util atunci când tocmai ai intrat în business și ai nevoie de promovare rapidă și/sau specifică pentru un anumit produs ori serviciu.

 

Cursuri Google Analytics

Cine a vizitat site-ul companiei? Ce pagini a citit? Și cel mai important, cât timp i-a captat site-ul interesul? Sunt doar câteva din întrebările al căror răspuns îl poți afla cu Google Analytics. Iar aceste informații, dacă știi cum să le folosești în avantajul tău, te ajută să-ți dezvolți site-ul și să atragi mai multă audiență. 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Cursuri Content Writing

Există nenumărate moduri în care poți scrie un articol, iar un curs de content writing este ocazia ideală pentru a învăța despre diferențele dintre ele. Un advertorial de exemplu, cu toate că nu urmărește decât să atragă atenția cititorilor asupra unui anumit produs sau companie, trebuie scris în așa fel încât să pară cât mai natural și să nu sugereze ideea de publicitate. La polul opus, un comunicat de presă este un tip de articol al cărui scop trebuie să reiasă clar din text și să nu lase loc de interpretări.

 

Cursuri marketing pentru automatizări, e-commerce, afiliere

 

Cursuri Marketing Automation

Pentru o rată mai mare de conversie în schimbul unor costuri relativ mici, stăpânirea metodelor de marketing automation este vitală. Aceste metode presupun automatizarea activității de marketing în vederea economisirii de timp, dar și obținerii unor profituri mai mari. 

 

Cursuri E-commerce

E-commerce este cursul în care înveți totul despre vânzările online. Doar pentru că ți-ai creat o pagină unde potențialii clienți au acces la produsele tale nu înseamnă că vei genera și câștiguri dacă nu știi cum să-ți promovezi magazinul în mediul virtual. Iar un volum al vânzărilor sub așteptările inițiale poate fi foarte demoralizator și de aceea, e-commerce-ul este una din specializările cu care trebuie să te familiarizezi înainte de a începe orice afacere online. 

 

Cursuri Marketing Digital

In cadrul cursului de marketing digital echipa ta va învața despre strategie, marketing afiliat, mobile marketing și alte metode de a-ți contura prezența online. Împreună cu celelalte instrumente de marketing, cunoștințele dobândite în urma acestui curs te vor ajuta să-ți câștigi pe drept locul în universul digital și să începi cu dreptul noua ta carieră.

 

Gasesti detalii despre toate cursurile enumerate mai sus pe www.rezistenta-online.ro, www.cursurimarketingonline.ro si pe www.cursuri-seo.ro. Ele sunt predate de o echipă de traineri bine pregătiți, experți în domeniile lor și care gândesc business – exact profesioniștii pe mâinile cărora să îți încredințezi viitorii specialiști.

 

Vrei să le asiguri o pregătire completă și acreditată, care sa conțină toate cursurile de marketing online menționate mai sus, la un preț accesibil? Înscrie-ți acum echipa la MAKE IT ACADEMY! Cursurile academiei de marketing digital reîncep pe 14 septembrie 2019.

 

Ți-a plăcut articolul despre cursuri marketing? Citește și:

SEO pentru HR – Ghid de optimizare a anunțurilor de joburi

Cum te asiguri că ai un brand de angajator puternic în 2020

Categorii:
Dezvoltare personala

Leave a Reply

*

*